Близо 6 000 са събраните подписи в подкрепа на петицията срещу забрана за агитация на език, различен от българския, по време на предизборна кампания. Това стана ясно от проведеното заседание на Областния съвет на Младежко ДПС, съвместно с общинската структура в Кърджали. Внесената от председателя на Младежко ДПС и евродепутат Илхан Кючюк петиция в национален мащаб получи подкрепа от 24 000 души.
На проведеното в Областния клуб на ДПС заседание бяха поставени въпроси относно актуалната политическа обстановка в региона, мерки за развитие на младежката политика и икономическата активност сред младите хора. Домакин на форума бе Общинския съвет на Младежко ДПС - Кърджали.
От Младежко ДПС изразиха готовност за солидарно присъствие на възпоменателните митинги в памет на жертвите от зловещите декемврийски събития през 1984 година.
На заседанието бе взето решение за отмяна на всички празнични тържества за Коледа и Нова година заради трагедията в Хитрино. 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/12/16 20:16

    На мажоритарен вот нашето село ще гласуваме с преференция за Ферди Мурад

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/12/16 20:53

    Нямаше гласност за тази петиция, аз също щях да я подпиша ако знаех къде.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/12/16 21:00

    turci sme ama turskiq ezik ne ni hrani vie hranilkadjiite bachkali li ste na stroeji v germaniq? Hursuzi takiva!dps bitti artik sizden kurtuluyoruz yakinda.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/12/16 21:37

    Основата за добрата реализация на един младеж в България е българския език. Който не знае български ще работи в ТКЛАС или зад граница и докато вие бачкате в чужбина интелигентние младежи ще се забавляват с младите момичета тук. хахаха
    Колкото по-необразовани са гласоподавателите на ДПС, толкова по-добре за останалата част от населението в Общината.
    Кърджали е в България и ще си остане в България.
    ДПС не правете хората на глупаци.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/12/16 22:48

    22:37 Ti balgarin li si ili melez a poznay da te vidim

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/12/16 23:34

    Не е важно какъв си и откъде си. Важно е какво знаеш и какво можеш.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/12/16 00:29

    Ей анонимният!?Сънуваш май :) Да отбележа,че кадърните и интелигентни младежи са в чужбина!!!В Кърджали си останаха връзкаите,които лижат задниците на по висшестоящите.Да,необразовани колкто си искаш(не казвам,че всички са такива).Много ми е интересно ти къде работиш :)))) и с какви веъзки стигна до там!

    ОтговорИзтриване
  8. zaferiyus e казал.
    Брe бреее остава и някой да повярва че нашия майчин език е лошо нещо. В света над 200 милиона души говорят Турски. Абе братя Българи виe по османско време на занзибарски ли говорихте. Значи Българите в македонията и във бесарабия трябва да учат Български а ние Нашия език трябва да забравим. Нещо не се връзва. Скоро ще имате и други езици като циганския и арабския. Рано или късно ще имаме Училища, радио, телевизия, преса и втори официален език ТУРСКИЯ. НАЗДРАВЕ.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен17/12/16 11:35

    Da ne bi te da sa syprali tazi podpiska.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен17/12/16 13:14

    Рабира се, че всеки турчин трябва да си знае майчения език.
    Проблема е в това, че турския език не дава никакви възможности в световен мащаб. Изключително нежелан език в западна Европа. Когато отидете в Германия никой не иска да работи при турчин или кюрд, защото лъжат и плащат малко. Да ама за да работиш при немец и да взимаш добри пари, трябва да знаеш немски. Същото е и в Англия, с английския.
    Помислете за вас и развитието на вашите деца.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен17/12/16 14:36

    Можете ли да сметнете колко са против и не са се подписали за агитацията на майчин език общо в България? А този зафир от момчилград да не сравнява българите по време на турското робство, защото българите са нямали право на агитация, а да не говорим за агитация на майчин /български/ език.

    ОтговорИзтриване
  12. Аман от неграмотни.
    Скъпи късогледо братко Анонимен 14.36.
    Нама Турско робство, Няма Турско клане.
    Има Османска Империя и вие сте се присъединили към тази империя Доброволно.
    Вас ви има и съществувате в Благодарение на това присъединияване.
    Иначе Католическата общност щеше да ви изколи като пилци.
    Станболийски след като се завърнал с договора за безусловната капитулация на Булгаристан след първата световна война е казал. ЩЕ ПЛАЩАМЕ И ЗА БАЛДОИН ФЛАНДЕРСКИ, така ми казаха.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен17/12/16 19:15

    Така е Зафериус.
    Запада е Католичически.
    Мразят ни.

    ОтговорИзтриване
  14. NIE SHTE OSNOVEM NOVA DARJAVA. NYAMA DA SE KAZVA TURANIYA A ALTAY. VSICHKI HORA SHTE JIVEYAT V MIR I BRATSTVO. KOMUNIZMIT I KRAYNITE IDEOLOGII SHTE SA ZABRANENI.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.