Сараите са лошо нещо!
Казва Лютви Местан и… може би е прав, когато вече не е там. Ако не бяха Сараите, Местан вероятно още щеше да е чиновник в Момчилград, отговарящ за образованието. Или да отмята месеци и години от календара преди пенсия, като директор на някое от училищата в общината.
Прав може да е и партийният му другар Зюрфеттин Хаджъоглу, който също е хранен, а после прокуден от Сараите. Той е Брояч на Сараи.  Първо се пъчеше, че е бил в Сараите в София, а като го изхвърлиха, застана пред жителите на село Опълченско и с думи се опита да събори хем Сараите в България, хем в Сараите в Турция (чуйте аудиозаписа).

„Горе по върховете, в сарая, има един. Има и в нашия сарай в Турция, ние не го обичаме. И този в София също. Това го заявяваме категорично…
Промяната е във вашите ръце – на народа. Всички промени се правят от народа. Никой не може да застане срещу народа. И най-големият диктатор не може да тръгне срещу народа!“, редеше като народен трибун Зюрфеттин в село Опълченско, ама бързо влезе в час и се поправи, че под „нашия сарай в Турция“ визирал имението на Фетхуллах Гюлен в Пенсилвания. Повярвали са му, че Пенсилвания е в Турция!
С едната си именна комбинация Зюрфеттин е председател на изселническа организация, а с другата - един от лидерите на партия ДОСТ в България. С едното си име Зюрфеттин беше до Местан на 19 май в Джебел преди 11.30 часа, а с другото си име се качи на трибуната до турския посланик. А когато му дадоха думата, хиляди на площад „19 май“ го освиркаха.
Защото е грозно, когато пред селяните в Кърджалийско наричаш Реджеп Тайип Ердоган „диктатор“, а после да лазиш, докато си уредиш място на трибуната до посланика на Турция Хасан Улусой. Площадът освирка душманина на Ердоган!
Дори Данчо Ментата, който пък няма нищо лошо да има достъп до Сараите в България, но е яростен критикар на Сараите в Турция, освирка Зюрфеттин.
Сарайджия освирка сарайджия! Какво нещо е политиката!?
На трибуната в Джебел имаше и друг, който „умираше от кеф“, че ще го приемат в Сараите в София, ама и той вече не ги харесва. Добре си е научил урока от опекуна си - бившия Първи секретар на Българската комунистическа партия в Джебел Райчо Владимиров, но понеже днес е само с ранг „палячо“, няма смисъл от повече думи.
Важното е, че духът на баш комуниста на Джебел също беше на трибуната на площад „19 май“. Същият този оратор, който си ходи с духа на бившия Първи секретар на БКП в Джебел, от години се пробва да се намести в кандидат-депутатска листа на създадената от Ердоган Партия на справедливостта и развитието (АКР). През Сараите в София не успя да стигне до Сараите в Турция, остана му само духа на комуниста и последното изявление на Местан с 6-те точки - че който не харесва Ердоган, той не е хубав човек и т. н. Да се чуди човек, да не би пък бившите депутати Шабанали Ахмед, Хюсеин Хафъзов и Айдоан Али да са изтървали думички против Ердоган, и затова вече не са в групата на Лютви Местан!?
*
А знаете ли точно по времето на речите, скандиранията и дюдюканията на площад „19 май“ колко много хора имаше край сергиите и в заведенията. Като изключим артък количественото присъствие на полицаи и жандармеристи, може да се отчете, че хората край търговските и увеселителни обекти бяха повече от тези, които слушаха речи.
И така ще бъде на всеки 19 май в Джебел, докато на трибуната се качват хора, които до вчера са говорили едно, а днес - кръгом и пак напред с яростни слова срещу едни и угодно наведени пред други господари (Видеото показва как един от редовните оратори - изселникът Гюрчай Джем, обяснява, че правата и свободите си турците в България дължат на ДПС, как партията е богатство за България, и как едва ли не всички на площада в Джебел трябва да пазят това национално богатство докато са живи и т. н. Същият днес се е завъртял на 180 градуса, защото също е изгонен от Сараите).

Умориха се хората да слушат менте водачи. Писна им да гледат горе на трибуната кариеристи, които са наизустили речи, за да се харесат на важните гости от Сараите. Отвориха си очите, че пред тях е имало не водачи, а ходещи костюми, които чиято цел са единствено и само Сараите.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

18 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/5/18 09:45

    Gürçay Cem Vladimirov un sayesinde oldu Doktor anasına sorsun

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/5/18 09:47

    Кви сараи кво чудо? Да не би да сме шейхска държава? Всички бивши и настоящи сарайисти пред ТЕМИДА и направо в дранголника! 28 години ни писна от некадърни, продажни, предатели и резили политици /ДПС, НПСД и ДОСТ/! Задминахте със светлинни години братята българи по корупция, далавери и измами! Изчезнете веднъж завинаги от политическата аренаа! Дано в отвъдното поне си намерите майстора!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/5/18 09:56

    Този е амсалак от класа

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/5/18 10:08

    Много точно казано ! А се правят и на жертви. Пази ги полиция докато стигнат трибуната. А в кафенето в Момчилград никой не го е..ва за слива. Няма охрана, няма величаене. Горкият, ако беше все още в Сараите нямаше да стъпи там.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/5/18 10:30

    Lapashli lapash ot saraya v Sofiya gd Anday no i tvoya red shte doyde,za izmennicite na turskoto naselenie v Bg shte doyde edin kato rodolyubeca Erdogan i shte tursite mishi dupki ya v evropa ya v A merika da se skriete razbira se dokato vi hvanat i paketirat i v zandana

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/5/18 11:29

    Всички знаят, че Родопи е медия на агента болшевик и бивш служител на ДС Ахмет Диванчо от Софийските сараи. Повече коментари не са нужни. Жалко че, автора затваря очи и не споменава нито една дума за грозното поведение на ДПС актива и аскерите които демонстрираха военно обучение - наляво, надясно, кръгом и викай и. т. н. Къде е вашата обективност? Докога лъжи и само работи по поръчка?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен27/5/18 11:30

    Всички знаят, че Родопи е медия на агента болшевик и бивш служител на ДС Ахмет Диванчо от Софийските сараи. Повече коментари не са нужни. Жалко че, автора затваря очи и не споменава нито една дума за грозното поведение на ДПС актива и аскерите които демонстрираха военно обучение - наляво, надясно, кръгом и викай и. т. н. Къде е вашата обективност? Докога лъжи и само работи по поръчка?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен27/5/18 11:47

    Ne sarayı be katdeşim.Bu Gürçay denilen satılmış İT sarayın yolunu bile bilmiyor.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен27/5/18 11:49

    Дипломата на Гюрчай Джем е фалшива!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен27/5/18 11:51

    Sahte diplomalan akil verme Gurcay

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен27/5/18 11:58

    На този ако майка му не беше отишла на времето при Владимиров ,а в Сарайите сега щеше да най големият депесар.Защото майката е много способна.Тя е голям организатор и може да създаде нова фабрика за чупене на орехи!!!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен27/5/18 12:17

    Кой има нужда от тази новина? Разбира се ДПС и сараите. Защо? Защото се изложиха този път 100% със своите “военни упражнения” наляво, надясно кръгом, викайте войници и. т. н. Защо трябваше ДПС да демонстрира полицейска - партийна сила в деня на Джебел, защо? Има ли нужда от въпроса “Кой е господаря на Родопи”? Понеже ДПС и аскерите на Софийските сараи се изложиха по най- жестокия начин изпитват ДПСарите нужда от горепосочените лъжи. Народа не е глупав - ние сме способни да правим разлика между кои работи и защитава нашите интереси т. е. интересите на народа и кои защитава интересите на ДПС олигарси, сараи, местни и национални олигархични фирми и партийни интереси.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен27/5/18 12:56

    Предателите и убийците на народа си вън вън вън от политическия живот BASTA на дост-тост мафията която разделя турското малцинство в България

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен27/5/18 16:09

    Biz Cebelliler Bursada yeni dernek kuracayiz bu Gurcayi istemiyoruz

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен27/5/18 18:14

    abse amsalaci stiga ste se karali vijte snimkata shepa hora sa se subrali vapreki avtobusniq doping ot drugi oblasti

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен27/5/18 18:31

    Охраната на мафиота Меди Доганов струва в Боянските сараи струва на наш гръб 3 милиона лева и то само за 1 година... Така, че дий воле, дий... Работи като вол/роб в родопските чукари тютюна и в добруджанските/лудогорските поляни пшеницата...

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен28/5/18 09:25

    Tozi Cem e goliam mosennik.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен29/5/18 16:54

    Докато гласуваме за боклуци, така ще е! Осъзнайте се. Ако продължаваме така и след още 30 години тези ченгета ще ни управляват.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.