Спортен деятел от Ялова осигури цветя за засаждане по парковете и алеите в Ардино. Жестът е по повод празника на младежта и спорта в Турция и Ден за възпоменаване на създателя на турската република Мустафа Кемал Ататюрк.
Работници от отдел „Екология и опазване на околната среда" засадиха петуния и тагетис в двора на общинската администрация и в бетоновите саксии, разположени в централната част на града.
„Обичам Ардино и родния си край. Когато имам възможност, винаги идвам тук и разкрасявам града с екзотични цветя, за да бъде по-уютен и по-приветлив. На 19 май Мустафа Кемал Ататюрк пристига с кораба „Бандърма" в град Самсун с цел да обедини турския народ в борбата му с окупаторите на родината. Денят символизира началото на приключилата с пълна победа национално-освободителна война на турския народ и поставянето на основите на новата турска държава. Благодарение на Ататюрк и на съратниците му, в историята на турския народ бе отворена една нова страница", заяви дарителят Рафет Кору. Той е роден е през 1948 г. в Бял извор. Детските му години преминават в махала „Кабакджълар" в Ардино. Възпитаник е на Техникума по механизация на селското стопанство в Пловдив. Дълги години е работил като спортен инструктор в „Горубсо – Мадан". Бил е и завеждащ отдел „Спорт и туризъм" към АПК-Ардино, както и технически ръководител във ВиК-Ардино. През 1978 година се изселва в Бурса. В момента живее в Ялова и работи като техник в турската държавна напоителна система. Мениджър е на спортния клуб по тенис на маса в община Ялова и бивш председател на Сдружението на Балканските турци в града.
Гюнер ШЮКРИ

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.