От урните излезе истината, че ДПС и Лятиф Расим са в сърцата на избирателите, твърди зам.-председателят на партията и предупреждава: Не е полезно за гражданското общество, ако явлението „кандидат насила“ добие епидемични размери

„Изборите в Мост показаха подкрепата за ДПС, за работата на кмета и местната власт, и тази подкрепа е на ниво „категоричност“. В числово изражение 80 % е подкрепата за Движението и за кмета Лятиф Расим. Вторият важен извод със степенуване „категоричност“ е осветляването на коалицията ГЕРБ-ДОСТ“, заяви пред 24rodopi.com кметът на Кърджали и зам.-председател на ДПС инж. Хасан Азис по повод коментари на председателя на Народното събрание и народен представител от Кърджали Цвета Караянчева и областния управител Никола Чанев за неделния вот в родното село на Хасан Азис.
Припомняме, че Лятиф Мехмед Расим от ДПС отново е кмет на село Мост. Той спечели частичните избор с 309 гласа, за Емин Сами Исмаил от ГЕРБ гласуваха 56 души. 8 избиратели отбелязаха, че не подкрепят никого. Недействителните бюлетини са 14.
„От урните излезе истината, че ДПС и Лятиф Расим са в сърцата на избирателите в село Мост. Разликата между реалното състояние на ГЕРБ и ДОСТ в Мост и резултатът на другия кандидат е следствие на семейно-родовата подкрепа. Тук не говорим за 100 процента политическа подкрепа“, категоричен е Хасан Азис. Според неговия анализ в „кошницата“ на Емин Исмаил има малко от коалицията ГЕРБ-ДОСТ и малко повече от роднини.
Зам.-председателят на ДПС изрази притесненията си, че „ГЕРБ ще издига за кандидати за кметове държавни служители пряко тяхната воля“. Опреди това като „номинации насила“.
„Тези кандидати не са политически, а административни. Това е опит за трансформиране на администратори в политически фигури. Не бива да го допускаме, все пак живеем и правим политика в пределите на Европейския съюз, а не на други географски ширини. Демокрацията ни задължава да си казваме нещата в прав текст. Завесата в Мост падна и всичко се видя. Следва да кажем реалните неща, а не да гледаме с розови очила. Дали „репетицията“ в село Мост дава на коалицията ГЕРБ-ДОСТ заряд за партньорство на по-голям терен, си е техен проблем и разбиране за така нар. „пробив“ в определени региони. Но не е полезно за гражданското общество, ако явлението „кандидат насила“ добие епидемични размери“, предупреди Хасан Азис.
24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/5/18 19:23

    Честито на победителя.Но дпс показа едно в скоро време нямат намерения да дават път на някой кадърен младеж

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/5/18 19:25

    И сега като спечели как ще е от полза за съселяните си .Има ли програма ако ива дай да го видим

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/5/18 19:26

    Ако Герб и Дост направят коалиция ще спечелят даже и в селото на Доган

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/5/18 21:23

    Само и само ДПС..Долу Долу Долу предателите и мекеретата

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/5/18 06:05

    ДОСТ-аджиите, бесни от влиянието на ДПС, гласуват на инат за ГЕРБ! Не че харесват тази бандитска партия, но за да навредят някак на другата партия, гласуват за разсипниците на България...Това е истината!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/5/18 08:17

    В турските села всичко е кланове/родове!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.