16 са отзованите селски първенци в Кърджалийско заради „синдрома“ кмет-бизнесмен, необходими са законодателни промени, твърди шефката на парламента
 
„Всеки пети в Мост вече симпатизира и гласува за ГЕРБ. Партията постигна успех в селото, докато ДПС има спад от 100 гласа. С всеки изминал вот постигаме все по-добри резултати. ГЕРБ показа, че е алтернатива в региона. Тези 55 гласа, които имаме в Мост са изцяло наши, а не както Хасан Азис се опитва да ни пришие някаква подкрепа от ДОСТ. Стратегията на ГЕРБ е да достигне до всеки един гражданин”.
С тези думи председателят на Народното събрание и областен координатор на ГЕРБ в Кърджали Цвета Караянчева коментира частичните местни избори в кърджалийското село Мост.
Припомняме, че кандидатът на ДПС Лятиф Мехмед Расим спечели вота с 309 гласа. За Емин Сами Исмаил от ГЕРБ гласуваха 55 души.
Докато през март 2017 година подкрепа за ГЕРБ е давал всеки 19-ти в Мост, сега от сбора на резултатите на двете формации, участвали на изборите на 20 май, ставало ясна, че на всеки 5-6 души в селото един е категорично за ГЕРБ, сочат изводите на партията.
Като сравнително спокойни определи изборите в Мост Цвета Караянчева. Тя обаче посочи, че трябва да се предприемат законодателни промени заради „синдромът” кмет-бизнесмен. Именно поради участието на кмета на Мост във фирма се стигна до отстраняването му и до нови избори.
„Около 16-17 кмета са били отзовани поради тази причина в област Кърджали. ДПС обаче показва упорство и отново номинира тези управници. Сякаш иска да покаже, че е над Закона, а кметовете се мислят за недосегаеми”, коментира още Караянчева.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Да така е...спечелихме престижното второ място..докато нашият опонент има да се мъчи на позорното първо място.🤔🤔🤔🤔🤔🤔

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/5/18 16:28

    Това са хората на Местан тия 14%... Стига сте заблуждавали.. ДПС доказа, че е непоклатима в Родопите..

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/5/18 17:45

    За това сме на това дередже в държавата,защото все сме доволни.Даже и от малкото, и загубата пак сме доволни!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/5/18 18:09

    po hubavo gerp kolkoto dps

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/5/18 20:13

    Браво точно така ГЕРБ трябва да натиска ДПС

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/5/18 01:58

    Има ли някой който не знае, че вота е етнически.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен22/5/18 13:12

    Не е вярно г-жо Караянчева ГЕРБ с тези местни ваши активисти няма как да постига успех в селата. С всеки изминал вот резултатите на ГЕРБ ще падат.А що се отнася за тези 55 гласа в Мост те са 80 % на ДОСТ.Стратегията на ГЕРБ по райони е изкривена от същите тези некадърни местни лидери,те вместо да привличат хората те ги отблъскват.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.