Ако ДПС не критикува Реджеп Тайип Ердоган, Лютви Местан е готов на обединение ДОСТ-ДПС. Това става ясно от изказване на председателя на ДОСТ пред партийния актив и симпатизанти в Куклен. Видеозаписът, направен от присъстващ в ресторанта, е публикуван на сайта „Ажанс Бг“, а за скандала пише и „Оффнюз Бг“.
Лютви Местан изрежда условията, при които партията му ще се обедини с ДПС. Статията на „Ажанс Бг“ е със заглавие "Местан: Готови сме да се обединим, но имаме условия", а в нея има и видео от събитие, на което лидерът на партията говори на турски език пред свои последователи, посочва „Оффнюз Бг“.
Бившият председател на ДПС изрично подчертава, че ако условията на ДОСТ не бъдат приети, то обединение на двете партии няма да има. А трите условия, които изрежда Местан звучат скандално.
"Условие първо - да не се вдига ръка срещу майката родина Анаватан, второ условие - да не се говорят накърняващи турския президент думи, трето - признаване на статут на национално малцинство на турците в България", посочва Местан пред присъстващите.

Позицията на лидера на ДОСТ по темата за недосегаемостта на турския президент Реджеп Тайип Ердоган е меко казано странна, защото повечето от българските турци и изселниците от страната ни в югоизточната съседка открито не харесват партията му АКР и подкрепят демократичната опозиция в Анкара, пише „Оффнюз БГ“. Дори по време на миналогодишния референдум за увеличаване на правомощията на турския диктатор, повечето от сънародниците му, гласували у нас, попълниха отговор "не".
Над 71 процента от турците у нас се обявиха срещу превръщането на президента в Анкара в султан, посочва още медията.
Както първи 24rodopi.com писа, след 13 ноември 2017 година се проведоха серия от срещи между ДПС и Партията на справедливостта и развитието (АКР). Месец по-късно в реч на Ахмед Доган бе посочено, че ДПС никога не се е карала с Турция, а относно настояването ръководството на ДОСТ да бъде прието обратно в ДПС, почетният председателят даде ясно да се разбере, че всеки симпатизант е добре дошъл, но за Местан и компания изрично бе припомнена уставната процедура – подаване на заявление за членство в местен съвет. По-късно Местан вече заяви, че не иска обединение ДПС-ДОСТ, а днес отново повдига темата, но с условия.
Припомняме, че заради критиките срещу Ердоган, по времето когато турски посланик у нас беше Сюлейман Гьокче, бе съставен списък със 160 души, на които им беше забранено да влизат в Турция.
Междувременно 24rodopi.com установи, че думите на Местан са изречени на 12 май в ресторант село Куклен.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

32 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/5/18 08:10

    gladna kokoska proso sinuva ..........

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/5/18 08:15

    Местаааааан, чест, достойнство ? Какво стана с тях ?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/5/18 08:28

    Ulan ne biçim adamsın be Mestan efendi, koskoca Erdoğanı bile batırdın. Millet size artık TAMAM dedi, siz neyin peşindesiniz hâlâ anlayabilmiş değilim. Artık bırakın bu işleri torunlarınızın keyfini çıkarın!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/5/18 08:38

    С това си изказване Лютви Местан разкрива окончателно отвратителното си лице на антибългарист, който мрази родината си и тачи чужда държава и чужд диктатор-ислямист и националист! Българските турци обаче са разумни, те са патриоти, обичат родината си България и на дали ще се плъзнат по идиотските разбирания на джендъра от Кирковско... При тази ситуация мисля, че е задължително службите за сигурност в България да вземат решение за отродяване на Лютви Местан и да го изпъдят от България така както всяка нормална държава постъпва с предателите и родоотстъпниците.Следва да му се даде срок от 24 часа да напусне държавата и да ходи където иска в това число и да се прегръща с Ердоган! Но Местан е забравил, че предателите никъде не са добре дошли!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/5/18 08:56

    Местане какъв фактор си,че и условия поставяш?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/5/18 09:00

    ДОСТойна позиция на един турчин в бг

    ОтговорИзтриване
  7. Сарфош Павел23/5/18 09:00

    Вие сте готови за обединение и с АТАКА само и само да сте във власта Сладко нещо е

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен23/5/18 09:12

    Агент Павел отива в с Островица и подава молба за членство в ДПС,белким го приемат,този Гьонсурат вече не представлява никого битти гитти Лютви

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен23/5/18 09:19

    В България манджата май ви свьрши никой не ви вярва.Трьгвайте за Гватемала белким там изльжете някой с Гюокче.Трябва да научиш и песента Кой уши байрака на месния език.Турц ия и турците не ги мисли те сами ще си наре дят нещата.Няма отьрване от вас доносници с рещу собствените хора играех те по време на комунизма предатели.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен23/5/18 09:32

    този вече е за затвора.местан е едно перекенде който жонглира с двадесет заучени изречения които са космически неразбираеми за агите му. простак

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен23/5/18 09:41

    Това изказване,ако не доказва, че ДОСТ е етническа партия.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен23/5/18 10:09

    Само,ако се обедините ще спечелиме това го знаеме от опит вече.С колко малко депутати останахме,месец на прошки е Доган да покаже колко е мюслюманин!!!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен23/5/18 10:18

    KAKVO STE OTGOVORI DPS PO TOZI VAPROS.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен23/5/18 10:19

    Къде е този етнос, какво етническо остана, нито българско, нито турско, вече има евроатлантическа каша с ГМО царевично брашо. Така че всичко е интерес, нямата си и на представа за още 10 г. в този Европейски Балон докъде ще стигне България. Това което България за 500 г. турско робство не е видяла за 30г. с евроатлантически ценостти ще види...

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен23/5/18 10:31

    Павел тотално е изперкал

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен23/5/18 10:32

    Тоя наистина е изперкал,но и ДПС не са по -различни.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен23/5/18 10:32

    много му се иска да е заедно с дпс но вече само може да сънува.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен23/5/18 10:38

    Записът е направен в кръчмата "Ориентал" във Възрожденци. Това е свърталището на талибаните.
    Същия ден по-късно групата провежда събрание и в село Куклен.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен23/5/18 10:54

    Пука му на Павлето за Ердоган,анаватан, малцинство и пр,демагогства с чувствата на баламите,пие си чивасчето,пурите, високия стандарт и се опитва да се хареса на господарите си ,които знаят що за чеп е ,питайте Шабанали той ще каже какво ие мнението им за него,че той не говори майчин език ,нито е вярващ,наистина се взе на сериозно този,само бели е докарвал на хората,да не говорим как докара на власт крайните националисти

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен23/5/18 11:06

    Всички сте един дол дренки и депесари и достаджии,не виждатели как скачат,кат маймуни от град на град,активираха се нали пак идват избори,но народа се събуди няма на никой глас,а всички се сдобиха с пари и апартаменти до пето поколение

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен23/5/18 11:18

    S tiya alchni velmoji na DPS njkakvi obedineniya

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен23/5/18 11:43

    ОТ ДПС ЗАЩО МЪЛЧАТ.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен23/5/18 12:22

    ОБЕДИНЕНИЕТО НАЛИ ПРАВИ СИЛАТА. хахаха ЩО НЕ МЕСТАН ДА НЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВА ОТ ТАБЕЛАТА ВИ. ЗА ВСЯКА ТЕНДЖЕРА ПОХЛУПАК ИМА, НАЛИ ТАКА. КАКТО КАЗВАТ ВАШИТЕ _ ХЕПСИ _ ВСИЧКИ КОМУНИСТИ, СЕГА ДЕЦАТА ИМ, НЕЗАВИСИМО ГЕРБСПДПСДОСТАБВДССДСНДСВ, ХЕПСИ КУМУНА . Я НЕ МЪЖ, А БАБА КЛАРИНЕ

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен23/5/18 12:34

    ДПС не искат предатели в редиците си !Те казаха преди време каквото трябва!И за кого се отнася. Спомнете си! А този Павел да си спомни клетвата която изрече в Джебел! Allah buyuktur !

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен23/5/18 12:35

    ДОСТ Е НОМЕР БИР

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен23/5/18 13:59

    То бива бива ама чак пък толкова дьонеклик не бива. Павеле павеле откдавна си изпята чалга песен, къвърма окадар бъди мъж мъжкар

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен23/5/18 14:05

    от никоя партия няма хаир

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен23/5/18 14:10

    Местански ,таман хората бяха повярвали ти отново се оля

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен23/5/18 14:30

    вестник родопи пишете какво казва в точка 5
    Че дпс да се закрие и тогава ще закрием и дост и всички които в момента са на длъностни позиции и в двете партии си подават оставките и тогава се създава нова партия и тогава Местан ще стане редови член даже не иска и да ства и председател на местен съвет Стиска ли на Карадайъ и на Доган ? хайде чакаме ви за БЪДЕЩЕТО НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен23/5/18 14:31

    Защо да не говорим против Ердоган? Той какъв ми е на мене? На тебе какъв ти се пада? Няма как партия, която носи в името си думите "права" и "свободи", да се кланя на един диктатор или да не се съобразява със свободата на словото. Лютви, ти заслужаваш да ти бъде отнето българското гражданство.

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен23/5/18 17:46

    Предателите никой иникаде не ги обича...дост-тост гитти-битти....само и само ДПС..ДПС е в нас и в нашите сърца...долу долу долу предателите

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен25/5/18 12:59

    който обича ЛЮТИВ агата демек обича и ТЮРКИЕ брей брей що за наглост.Господинчо прави политика а не ороспийски игрички щото вече си надигран играч АНЛАДЪНМУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.