Две 4-токласнички от Кърджали са отнесли шамари по време на екскурзия в София от… директорката на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ Лиляна Янкова. Това става ясно от жалба до Окръжна прокуратура, подадена от майката на В., едно от битите деца.
Между 11 и 13 май група от училището е била на екскурзия в столицата. Веднага след завръщането на учениците в Кърджали, едно от децата се оплаква на майка си, че тя и приятелката й Е. са били „физически и психически малтретирани“. В. разказала, че на 12 май, към 21.30 часа, учителката Павлина М. и директорката Лиляна Янкова са влезли внезапно в хотелската стая, в която били настанени, и „започнали да крещят, да ги дърпат и бият в областта на ръцете, тялото и бедрата“.
„В училището се говори за случая. Наложило се директорката и ръководителката на групата да успокояват учениците, които били шумни в онзи момент. Директорката не крие, че е била в стаята на момичетата“, потвърди пред 24rodopi.com преподавател от школото.
„След случилото се, детето ми е в стрес. Бълнува вечер, страхува се да ходи на училище и има нужда от психолог“, пише още в жалбата до Окръжна прокуратура, Областния управител, Регионално управление на образование, „Социално подпомагане“, отдел „Закрила на детето“ и др. Сигналът е подаден и до предаването „Господари на ефира“.
Очаквайте подробностите
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

56 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/5/18 09:47

    Разлигавено джендърско поколение

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/5/18 09:48

    Нищо няма да им се случи,защото членуват в правилната партия.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/5/18 09:48

    Родителите да не се заблуждават ,че децата им са цвете...защото аз си спомням 4-5 клас по екскурзийте какво правихме и ние си бяхме за бой ..(на такива екскурзии с преспиване се пушат първите цигари в стаята на прозореца докато си мислим че всички спят, ако се успее и алкохол да се вкара в някоя кутия от сок ... в такъв случай учителите ни ставаха звероукротители ).но за мойте родители вкъщи аз бях най-кроткото дете...
    Както и в днешно време децата могат да преиграват със стреса от нежеланието да ходят на училище.
    Така че замислете се
    Едно време като имахме страх от дългата писалка на даскалката ,не си и помисляхме да правим простотии защото ще ни набият!
    А сега от децката градина знаят какво е секс и искат да го практикуват на учителката
    Кажете ми не са ли за шамари?!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/5/18 09:59

    А днешните деца са цветя за мирисане нали,кой знае до какво са докарали директорката и учтеля за да ги ударят.Днешното поколение има само права и никакви задължения.изпуснато поколение от което нищо не става.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/5/18 10:06

    Крайно време да излезе наяве в това училище всичко се крие тази директорка г.п яанкова луда психично не наред години напред е така ама всичките мълчат да има контрол дасе отстрани такиви хора кадее държавата кадеса органите които да следват ..протести сте има с родителите и учителките дасе сменят всечките са еднакви

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/5/18 11:21

    до 10:06 ще смениш учителите,скоро няма да има учители.Казват ви,че децата не стават за нищо заради глупави родители,учителите та учителите.Прост народ,не знаете още какво ви чака.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен24/5/18 11:31

    Удри Лилиии! :)

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен24/5/18 11:34

    Vibshte roditelite na shamarosanite deca,da ne si viobrazqvat,4e decata im ne sa gi zaslujili tezi shamari !!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен24/5/18 11:37

    Тая директорка бие и учителите си!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен24/5/18 11:41

    Ти да видиш! Момите си стояли кротко в стаята и отишли да ги бият? Пък те горките!!!Малеееее

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен24/5/18 12:12

    Може децата да имат вина.Къде е учителката, защо не си е свършила превантивната работа!? А директорката е за лечение- подлуди целия колектив. Но....

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен24/5/18 13:38

    eey kolko hora pobirka ti Yankova.EE doyde vreme za razplata.i pak tvoeto Poli i Krasito e caka si6toto, zastoto vie se samo zabravihte.Viv vsicki proekti vie ste navsqkide ste vie ?Tvoqta gordost kideto q nagradi s Neofir Rilski bez da ni pitash kolektiva.Kolko si me razplakvala men ucitelka v tvoeto ucilishte ,zastoto ti go imash za semeyno i mija ti vseki den e v ucilihste zasto li?
    da qdete da ne plastate cakayyy oshte kakvo te caka i govorish ce vqrvahv v gospodddd eto ste si polucish zaslujenoto i tvoeto Ayshense kideto e po dirirte ti i tazi mazna Elena i Nurkata ti

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен24/5/18 14:11

    Много сте смели за Янкова, а защо не пишете нищо за директорката от втория етаж? Знаете и, че прозорците са заковани и децата ни припадат от задуха. Да не говорим, че поради тази причина класните стаи и не се проветряват.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен24/5/18 14:28

    Много хубаво да излезе на яве всичко да не мълчат родителите.Радичева от Йовков също бие децата и ги тормози, но всеки си мълчи.Аз съм бил свидетел как госпожата цял час яде , обикаля в фейса , и си пили ноктите.В този случай децата с какво са и виновни , стига сте обвинявали децата.Някои учитули отиват само да си вземат заплатите, изобщо не ги интересува какво ще научат децата ,

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен24/5/18 14:43

    пак откачени ....абе народе....вие мъже и яки жени нямате ли.Юбиите ги бе.БОЙ БОЙ ДО СПУКВАНЕЕЕ

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен24/5/18 14:52

    Не знам дали директорката е наред ама от това училище излидат добре подготвени и успяващи в живота деца.Факт!Едва ли не е имало причина.Така че стига сте ривали.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен24/5/18 15:27

    ako beshe vasheto dete bito tolkova xladnokravni i jestoki shtqxte da ste.V tova uchilishte ima teror i psixicheski tormoz ot tazi direktorka i nikoi nishto ne predpriema ot strax.A kade e RUO i Obshtina

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен24/5/18 15:29

    Qnkova stiga si obvinqvala ushitelite i decata za svoite grexove,stiga si pisala

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен24/5/18 15:29

    Qnkova stiga si obvinqvala ushitelite i decata za svoite grexove,stiga si pisala

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен24/5/18 15:30

    И двете да се предадат на прокурор и дисциплинарно уволнение

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен24/5/18 16:06

    Iankova e gruba i agresivna jena.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен24/5/18 16:45

    Do11:21-ти в ред лиси.изпи ли си хапчетата.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен24/5/18 17:10

    Разлигавено поколение което за нищо не става .Когато учител направи забележка идва родителя и му търси сметка, когато му зашлеви шамар основателно, отива в прокуратурата да се жалва . .Родители разберете че без дисциплина и отговорности от децата ви нищо няма да излезе .Не им правите добра услуга когато защитавате грешките им .След време тези деца ще бъдат лекари учители инженери и те отново ще се държат по същия начин защото така са възпитани да имат само претенции без никакви задължения .

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен24/5/18 17:12

    Ами ако казармата не беше отменена може би майките на някои деца щяха да спят зад оградата .

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен24/5/18 17:23

    Ей, прост народ, едно дете има нужда да му се даде да разбере че прави нещо нередно, ако не става с думи, един два шамара по дупето няма да го убият, а ще му помогнат да разбере че не трябва да прави така. Но тук нашето население е много неуко, неграмотно и просто. Родители осъзнайте и разберете, че на по-късен етап ще си скубите косите когато разлигавеното ви детенце стане наркоманче или наркопласьорче, защото през първите детски години не е разбрало че това не е правилно.

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен24/5/18 17:50

    За да няма проблеми - без екскурзии. В музей им било скучно, а в магазин на четири етажа прекрасно Имат си родители децата и да си ги водят където искат.

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен24/5/18 18:00

    zashto ne mi kachvate komentara,a samo na tezi v polza na Qnkova kachvate

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен24/5/18 18:29

    Алооо, редакцията, спите ли??? Има много непубликувани коментари, а хората чакат !!! Тая "директорка" и нейната "главна" учителка трябва да си получат заслуженото. Това са ДЕЦА и то само в IV клас. Като са такива професионалистки, би трябвало да намерят подход и към най-палавите деца!!!

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен24/5/18 18:36

    Тя, че директорката не е у ред, всички го знаят, ама пък без причина да удря деца, айде стига! Че чак били стресирани и не искали да ходят на училище! Родители, вижте си наследниците, и си представете какво ви чака.

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен24/5/18 19:50

    По наше време, ако ме е шамаросал учителя, като се прибера у дома, баща ми и майка ми такъв пердах ми удряха, че ми държеше влага 10 дена. Затова сме станали хора, на които може да се разчита. Днешните кашкавалени лигочи не могат и обувките да си завържат. Родители, повечко шамаросвайте децата си, така увира акъла и се става човек.

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен24/5/18 21:34

    A zashto nikade ne se spomenava prichinata na boya sigurno ne e bezprichinno,koy znae kakvo sa napravili, vijdame vseki den nevizpitanite vi ligotii,koito nqmat gram sram,ama i madamata e prava koqto se e oplakala to kato roditelite samite te ako ne sa vizpitani nqma kakvo da komentirame

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен24/5/18 21:45

    Кой държи Янкова на този пост?Тя от години нанася психически тормоз и на учителите в това училищте.Заплашва, обижда,отмъщава,лъже ,върти интриги,а да не кометираме и педагогическите и умения.Краино време е да си получи заслуженото.

    ОтговорИзтриване
  33. Крайно време е да махнат тази директорка която малтретира ученици и учители сега да видим дали просветата и закрилата на детето дали ще стоят зад тия пострадали деца а горките госпожи направо ги съжелава като ги знам на какъв тормоз са подложени

    ОтговорИзтриване
  34. Крайно време е да махнат тази директорка която малтретира ученици и учители сега да видим дали просветата и закрилата на детето дали ще стоят зад тия пострадали деца а горките госпожи направо ги съжелава като ги знам на какъв тормоз са подложени

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен24/5/18 21:58

    Добре по-закон деца под 18г не бива да бъдат удряни това е подсъдимо. Не завимост от обстоятелствата тези деца не било редно,да са бити.

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен25/5/18 00:15

    А пак добре,в Слабеиков бият с бухалки

    ОтговорИзтриване
  37. Анонимен25/5/18 08:31

    Не обвинявайте само учителите, потърсете отговорност и от родителите!
    Учениците разполагат с джобни, които учителя не може да си позволи.Идват в училище само да ги пазят учителите, да си похарчат парите и да създават проблеми.Малко са децата,които се учат.Расте безотговорно,агресивно и мързеливо поколение!

    ОтговорИзтриване
  38. Анонимен25/5/18 09:02

    Родителите са виновни децата да са лоши , децата да са наркомани и хулигани пак родителите са виновни !!! Майките и бащите са предали изцяло децата си на учителите и не възпитават правилно децата си ,не се интересуват за нищо от тях . Единствено когато децата им се оплачат от някого те се правят на много заинтересувани ,правят се на велики -без покритие и тръгват на нож без да се интересуват що за стока са децата им .

    ОтговорИзтриване
  39. Анонимен25/5/18 09:20

    Кога най-накрая ще уволнят ненормалната директорка.

    ОтговорИзтриване
  40. Анонимен25/5/18 11:00

    Училището е не само да образова, но и да възпитава! Едва ли това е правилният метод на възпитание. Янкова има проблем с общуването, но никой не иска да вземе отношение /причините са известни/. Кърджали е малък град и всеки педагог знае, как се става директор, учител.......За съжаление "демокрацията" се оказа само за определен кръг хора. Освен пари, да сте чули друго да искат учителите? Постоянно се оплакват от децата, от родителите, а не се замислят, какво може да се направи, за да се даде по-добро образование и възпитание на подрастващите. Грозно е да чуваш само хленчене и искане на пари от просветители. Жалко за децата! Родителите нямат време за децата, защото не работят като учителите половин ден, а някой учители нямат желание да работят всеотдайно и от сърце. Преди време екскурзиите се правиха с образователна и възпитателна цел, а сега ....за самите учители, на които се разваля спокойствието, те изпадат в истерия и започват да бият децата. Срам за българският учител!
    Защо всички се оплакват, а никой не е напуснал работата си? Всеки учител трябва поне шест месеца да работи в частна фирма, за да разбере, колко малко работи, колко много получава!

    ОтговорИзтриване
  41. Анонимен25/5/18 12:05

    Вече нищо не може да ме учуди от учителите в Кърджали.След като преди седмица,четвъртокласници от едно от най-големите училища в града,бяха на екскурзия с 2 нощувки а учителките на които бяха поверени и имаха отговорността за тях,вместо това,предпочетоха последната вечер да се налеят като казаци,и пияни заляни,падащи,припадащи по хотелите.....а иначе са поели отговорност за децата ни.Не се заблуждавайте,нито образованието нито учителите са това което бяха.вярно е има и съвестни и отговорни но те са вече единици.

    ОтговорИзтриване
  42. Анонимен25/5/18 14:48

    Що за правопис, що за чудо.....и тези, които пишат тук. имат се за някакви авторитети и дори се опитват да дават съвети и отправят присъди... Ей, хора, първо се ограмотете, голям срам е да се четат такива текстове...

    ОтговорИзтриване
  43. Анонимен25/5/18 14:58

    А баща ми навремето, ако разбереше че учител ме бил , направо ме пребиваше, само баба ми ме защитаваше от него , но и тя няколко бастуна ми халосваше.

    ОтговорИзтриване
  44. Анонимен25/5/18 19:32

    В училището работят много качествени учители, но са стресирани и непрекъснато очакват Янкова да се разкрещи. Дори и да е било непослушно, детето не може да има вина. Някой трябва да поговори с него и да му обясни. Шамарите не са средство за възпитание, както и необузданите крясъци няма да направят директора по-успешен. Време е този колектив да се успокои!

    ОтговорИзтриване
  45. Анонимен25/5/18 21:15

    Разложено българско поколение! Да си учител в днешна България с прогнилото общество, си е направо мазохизъм! Дано учителките докажат своята невиновност!

    ОтговорИзтриване
  46. Анонимен25/5/18 22:19

    Янкова,време ти е за пенсия, разболя сума ти читави учиъели! Ще се постараем този случай да стигне до ушите и очите нс твоите покровители като Янка Такева и сие. Отивай си и остави достойните учители да учат и възпитават децата, те знаят как и без твоите." компетентни съвети"

    ОтговорИзтриване
  47. Анонимен25/5/18 22:36

    До 25.05/11.00
    Заповядай един ден в училище(не 6 месеца), за да свършиш моята работа. Така ще разбереш какво точно представлява учителската работа, по колко часа работим, как овладяваме децата и ги мотивираме да учат, ... . И още нещо: отговорността по създаването, отглеждането и възпитаването на детето е изцяло на родителите.

    ОтговорИзтриване
  48. Анонимен26/5/18 10:12

    Всички знаят как навремето Янкова стана директорка дори не беше учителка в това училище,идваше само по заместване.Стига вече сме толерирали такива учители които за нищо не стават .Време е вече да си ходи в къщи при Янков.Нима няма други кадърни млади учители които да бъдат директори?Ама този кокал така лесно не се пуска.Съсипаха хубавото елитно училище.И Янкова и Чавдарова вън.

    ОтговорИзтриване
  49. Анонимен26/5/18 12:01

    Липса на чисто човешки качества,никаква взискателност и контрол от страна на РУО, и това са резултатите.

    ОтговорИзтриване
  50. Анонимен26/5/18 17:52

    Ами, тя - Янкова, не престава да се хвали, че си е "уредила нещата" в щаба на управляващата партия и уведоми колектива, че щат не щат, ще трябва да я търпят още цели 3 години, макар че наесен навършва възраст за пенсия. Тежко ни...

    ОтговорИзтриване
  51. Анонимен26/5/18 19:39

    Krajno wreme e i

    ОтговорИзтриване
  52. Анонимен28/5/18 16:25

    Дано институциите се свършат работата!!!
    Работата е ясна - само Янкова не я знае. До 10 дни Лилито ще си е в къщи и ще чака пенсия от балкона на жилището си, гледайки училищния двор и с тъжен спомен ще се сеща кога бях директор и млатех чуждите деца !!!

    ОтговорИзтриване
  53. Анонимен29/5/18 08:46

    По логиката на голяма част от нашето общество с балкански манталитет детето си е заслужило боя, защото е направило нещо. То тогава, по същата тази логика родителите да набият директора, защото и тя си е заслужила боя, нали така?!
    Но същите тези, които сега смело коментират, стигне ли се до саморазправа пак няма да са "доволни",въпреки, че това трябва да се направи според тяхната логика.
    Българина заслужава всичко, което му се случва, защото си мисли, че когато има буря е най-добре да се скрие, вместо да си построи вятърна мелница!

    ОтговорИзтриване
  54. Анонимен31/5/18 15:11

    Днес идваха от РУО да изясняват случая, но мен ме хвана страх и не казах истината, за което се извинявам !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.