„Процесите са динамични, промените са забележими от едни, но за някои са задължителни. Говорих ви за прегрупирането на световните сили, за Европа, която си търси своето място, за сигурността, която България получава от ДПС. Но нека всеки от вас се огледа около себе си, в партията и около нея…(Доган прави пауза). Забелязахте ли промяната в репертоара на Есил (певицата Есил Дюран – б. р.)? С коя песен започна, с коя продължи, а третата или четвъртата беше еврейска с много послания.
Немалко от присъстващите тук показват, че са в крак с времето. Мнозина от вас са фиксирали някои силни изказвания на кмета на Кърджали Хасан Азис за отговорността на правителството през призмата на европейските правила и очаквания, които показват пред лидерите на ЕС накъде върви България. Представяте ли си, ако те звучат – от същото европейско лице на ДПС, по същия убедителен начин, но не от тв студио в България, а от трибуната на Европейския парламент в Брюксел или на изнесено заседание в Страсбург. Аз си представям, колеги! И знам, че политиките на ДПС трябва да имат по-осезаемо присъствие в европейските политики“, тези думи на Ахмед Доган от 29 март са от най-коментираните от присъствалите на рождения ден на почетния председател на партията. Интерпретират се и от други активисти на ДПС, които не са били на празника, но пък имат амбиции за кметския стол в Кърджали.
Доган направил кратък политически анализ след като гостите отбелязали, че „за почетния председател това може да е личен празник, но за тях този ден има национално измерение“.
След като забелязал как гостите от Кърджалийско се споглеждат нееднозначно след думите му за промените и Хасан Азис, Доган с усмивка вметнал: „Сега да не тръгнете да гадаете дали А. ще е следващият кмет на Кърджали или М.“. Забележката повдигнала настроението не само на кърджалийската група, но два дни по-късно в града край Арда оживено се търси бъдещият кмет. Кой е А., а М.?
Вариантите са с количествени натрупвания, защото след края на разширеното заседание на Областният съвет на ДПС на 30 март един от зевзеците в партията си позволил не толкова уместната шега: „Спокойно, шефът е казал А. и М., ама не е уточнил дали това са сегашните имена или тези, които са носели по време на „Възродителния процес“.
Другата неофициална новина гласи, че за победата на ДПС на кметските избори през октомври 2019 година от значение ще бъдат разговорите между Мустафа Карадайъ и Бойко Борисов. Очаква се ГЕРБ да не пречат на ДПС в Кърджали, срещу което ще получат мощната подкрепа на Движението в Шумен и Хасково.
(Това е първоаприлски текст)
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.