„В Кърджали създадохме прецедент - две поредни години областният управител, чрез последователна политика, обжалва решението за повишаването на таксите за местни данъци и такси. Съдът прие увеличаването за немотивирано. Не може за недобрите управленски решения а Общината и на нейното ръководство да наказваме от 16 години насам коректните данъкоплатци. Те не са против плащането на такса сметка, а против плащането на т.нар от тях такса "кмет", тъй като немотивирано плащане на данъци води до липса на уважение в институциите и ерозия“, заяви в сутрешния блок на БНТ областният управител на Кърджали Никола Чанев.
Както вече 24rodopi.com писа, след жалба на областния управител на Кърджали бе отменено увеличението на такса "сметка". Решението може да бъде обжалвано. „Единственият мотив, посочен от Общината, бе това, че те не са повишавани от 8 години. В един мръсен град без осветление, изпълнен с дупки, това не може да бъде сериозен мотив“, каза още Чанев и добави, че са оспорени и други местни такси, а хората биха се съгласили при по-добро управление на Общината.
По думите на областния управител има и други начини да се съберат повече средства като затягане на контрола, ефективен контрол върху сметосъбирателните фирми, които биха довели до по-голям качество на услугата.
Чанев каза още, че следва парите, които са събрани, да бъдат възстановени на гражданите чрез подаване на искания. "Опитваме се да насърчим бизнеса и да повишим доходите на гражданите.", каза още Чанев, който допълни, че са нужни мерки като стимулиране на бизнеса, разкриване на нови дейност и засилен контрол на обществения живот".
„Държавата помага, но, ако местната власт не подобри своето управление, нещата няма да се получат. Машиналното вдигане на таксите не значи по-малко дупки автоматично и по-чист град“, отбеляза областният управител.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/4/18 13:11

    А кмета виждал ли е чистачките ,как метат улиците
    Минават с една метла и един кашон по Европейски тип и от време на време слагат нещо в кашона , а останалото с метлата го замитат в някоя шахта или под колите

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен25/4/18 14:16

    Bravo taka trqbva da se deystva tiya lapadjii ot depese nqmat nayajdane,uj nqmat pari i vdigat danucite no namirat pari za bezplaten prevoz na horata do pazara v EDIRNE

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен25/4/18 15:20

    Напъни за кметски стол

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен25/4/18 22:01

    Защо никой от прословутата Кърджалийска община не обелва и дума за сумите по лихвите които ни дължат за това, че ползваха цяла година нашите надвзети суми от неправилното вдигане на местните данъци и такси.След като сте некоректни към гражданите на тази община поне направете една процедура и ни върнете и тези суми. По този начин ще демонстрирате поне малко морал ако все още го имате!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/4/18 10:37

    Кмета иска повишение на данъците а града е тъмен до кога?Питам за бул Беломорски кога ще светне или не?Във фейзбук направих запитване към кмета но отговор не получих.Това ли е коректното отношение и до кога ще се стои на тъмно?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.