Точката за увеличение на месечното възнаграждение на омбудсмана трябва да отпадне

Кой е дал на 24rodopi.com докладната записка за новата заплата на Расим Муса? Кои са сътрудниците на 24rodopi.com в Общинския съвет?
Тези въпроси терзаят ръководството на разпоредителния орган в Кърджали в последните дни.
Не дали е справедлив скокът на месечното възнаграждение на омбудсмана на общината с около 500-600 лева от раз, а кой е изнесъл информацията!?
Демек, не е важно как ще бъдат харчени парите на данъкоплатците в община Кърджали, а кои са „гадните съветници“, които са дали новината на „гадните медии“.
Меко казано, това е насочване на вниманието в грешната посока, излишно вдигане на адреналина. Болната глава не е в „теча“ на информация. Никой не анализира, че избутването на Расим Муса към върха на заплатите в Източните Родопи дразни избирателите, данъкоплатците. Рефлектира върху онези, които виждат неправдите в Кърджали и заминавайки на Запад изричат тежки думи, които ще отекнат на следващите избори.
*
След евентуалната корекция, Расим Муса ще получава малко повече от кмета на Кърджали (заради 33-те години трудов стаж), като ще го изпреварва само областният управител. Ще бъде №2 в графата с месечните възнаграждения на общинските и държавните служители в област Кърджали.
Около 1 200 лева получава в момента омбудсманът на Кърджали. Надява се след днешното заседание на Общинския съвет да се докосне до кметските 1 831 лева, а с добавките да получава над 2 000 лева.
Няма лошо, трудно се живее в България, всеки има нужда от още пари. Без ръст на доходите нещата няма да потръгнат!
Лошото е, че растат харчовете на данъкоплатците за една неработеща институция. Около 70-80 хиляди лева на година „гълтат“ общественият посредник и екипът му. Неработеща!? Така излиза от отчетите на омбудсмана. Чиновническо описание на постъпили молби и повече патос в срещите на обмудсмана с други началници. Това не е работеща институция! Медиите в Кърджали вършат много повече работа от омбудсмана на Кърджали. Факт е!
Ако Расим Муса се засяга от тези изречения, значи проблемът е в екипа му. Щом работи, да си назначи читави съветници и задължително експерт по връзки с обществеността, не хонорарджия, а PR. Разбирач как се обяснява на хората що е това омбудсман и колко много работи този човек. Вижте как Мая Манолова превърна една нищо неговореща на хората институция „Национален омбудсман“ в търсена от тях!
И така, на една по-следваща сесия да се предложи индексиране на доходите на омбудсмана на Кърджали. Разбира се, в следващата докладна не бива да има невярно твърдение, че в последните години месечните възнаграждения не били актуализирани.
Пожелаваме му успех на Расим Муса!
Но днес точка 20 от дневния ред трябва да отпадне. Обидно е спрямо избирателите - данъкоплатци.
*
Докато докладната на Раиф Мустафа се разнасяше от комисия в комисия, други „гадни съветници“ пък пуснаха в обръщение ново инфо за особено интересен парцел в района на Пазара на производителите. Наричат го „Парцелът на бъдещите кандидати за кмет на Кърджали“. Бил придобит наскоро от няколко души от фонда на Общината за четвърт милион лева с идеята да се построи голяма сграда с жилища и търговски площи.
Та, докато докладната за заплатата на Раиф се прехвърляше от комисия в комисия, половината от парцела на кандидатите за кметове бе обявена за продан. За 270 000 лева.
„Гадните съветници“ пресмятат така: "Купено за 250 000 лева, а се продава общо за над 500 000! Или пък ще строят върху другата половина. Нали са избили разходите, че и са на кяр вече“.
Това пък иде да покаже болестни симптоми в Общинския съвет. Заложиха баланс, сега жънат "гледане в чуждо канче"! Ще се избият.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/4/18 09:24

    ABE STIGA s tozi Rasim Musa I RAIF, Kakva rabota virshi toy za da polucava 2ooolv, dayte pit na mladite DPS pomagayte na vizrasnite hora za da si kupiyat lekartvata

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/4/18 09:50

    Така е човече, престъпници, безмозъчници ,неуки, непрофесионално реализирани,безделници, шайка бандити разграбиха и унищожика държавата в лична и частна собственост.десетоноемврийска престъпна и превратчийска демокрация.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/4/18 10:05

    DaYTE KLUCA NA KIRCALI NA RASIM MUSA , NE SI GUBETE VREMETO , BEZTUY KIRCALI SE rikovodi ot tiyah DVAmata RAIF I RASIM

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/4/18 10:23

    Dokoga shte turpish narode tiya alchni depesari

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/4/18 10:31

    Нека Расим МУСА СИ ГЛЕДА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА И ДА НЕ ОБЕЩАВА НЕЩА КОИТО НЕ МОЖЕ ДА СВЪРШИ.ОТНАСЯТ СЕ ЖАЛБИ КЪМ НЕГО ОБЕЩАНИЯ И НАКРАЯ НИЩО ТОВА Е ПРЕСЕН СЛУЧАЙ ОТ ЕДНА СЕДМИЦА.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/4/18 10:44

    БРАВО!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/4/18 10:57

    А тези докладни нали са публично достъпни, какво се правят на ченгета някои хора? Длъжни са да публикуват всяка докладна в сайта на общинския съвет. Или правят каквото си искат?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен26/4/18 11:00

    да се закрие длижноста крадтси долни....

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен26/4/18 12:50

    Нахранете журналистите, за да ви е мирна главата! Наближават избори и цената се вдига! Ха да ви видим сега госпожи и господа политици. Някои вече го направиха - за тях не се публикуват никакви критики, никакви коментари. Евро депутат, кметове,заместници, партийни лидери и още някои.Другите - под калема!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен26/4/18 18:31

    хрантутници ненаяли се!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен26/4/18 18:37

    Ееееех че е глупаво стадо....на следващите избори пак гласувайте за тези крадци,хиените дето смучат кръвчицата на бедния народ...

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен27/4/18 07:43

    Чантаджийска дьржава кой ще работи обаче се пита в задачата.Работник 600 лева в почти нищо неправещите институции 2000лева.Май скоро ще ги стигнем европейците.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен27/4/18 14:38

    Расим искал да бъде кандидат кмет на Кърджали и опонентите му почнаха кампания против него. Той е много кадърен и умен човек

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.