Разследващите анализират разговори и съобщения от мобилния телефон
Мобилният телефон на бременната жена, която сложи край на живота си, е в следствието в Кърджали. GSM-ът ще послужи на разследващите да разберат по колко пъти бившият съпруг се е обаждал на жената, какви съобщения и снимки й е пращал и дали именно чрез тях кърджалийката умишлено е била тласната към самоубийство.
Това разкриха за 24rodopi.com източници, близки до разследването.
Както вече писахме, следствието пое ужасяващия случай на самоубилата се бременна жена в Кърджали. Разследването цели да установи дали 27-годишната Севинч Осман е била склонена да сложи край на живота си вследствие на налаган й системно физически и психически тормоз. Родителите на починалата млада жена вече са били разпитани по случая, а от прокуратурата ще трябва да преценят дали има достатъчно данни за образуване на наказателно производство спрямо бившия съпруг на кърджалийката. Роднините пък са готови да предоставят всякакви доказателства за извършено насилие спрямо жената-документирано от властите в Австрия с подадените до тях жалби и издадени ограничителни заповеди.
Припомняме, че трагедията се разигра на 16 декември м.г. 27-годишната Севинч Осман се нагълтва с хапчета. Бременната в седмия месец жена е закарана по спешност в болницата в Кърджали. Налага се оперативна намеса и плодът й е изваден мъртъв. Тя изпада в кома, а на 18 декември умира. Роднините пък обвиняват бившия й мъж и баща на детето й в склоняване към самоубийство.
7 години една безумна любов, придружена с тормоз, побоища, раздели, събирания и подкани към самоубийство. Накрая тя завършва със 120 хапчета, погълнати от бременна жена. Това разкри семейството на 27-годишната Севинч Осман, която бе погребана заедно с умъртвената й рожба.
„Ти защо не вземеш да се самоубиеш? Пий си хапчетата, умирай!”. Това няколкократно повтарял съпругът на Севинч Нурхан М., разказаха майката и бащата на жената - Неврие и Селяхтин О.
Нурхан не спирал да тормози по телефона бившата си изгора, дори и след като срещу него била издадена съдебна заповед за защита от домашно насилие.
Двамата сключили брак преди около 7 години. Живеели и работили в Австрия. Закупили си жилище в Кърджали. Отглеждали по-голямото си момченце, но скандалите не преставали, разказаха близките на Севинч.
„За тези седем години, не знам колко дни поне тя бе щастлива. Той я биеше, тормозеше я и психически, но в името на детето тя му прощаваше. Веднъж ми показа на компютъра как я бие. Завъртя монитора, за да гледам и аз-как я гони из стаята, налага и дори ръга с вилица. На следващия ден бях в Австрия, където щях да го…”, разказа през сълзи дни след смъртта на Севинч бащата на младата жена. По думите му, австрийските власти са издали заповед за закрила от домашно насилие. Момичето обаче все прощавало на съпруга си.
„Все заради детето. Прибирал съм я от Австрия със счупени ръце след побоища. Пак прошка, пак искаше да са заедно. В същото време той започна и връзка с друга жена. Накара Севинч да продадат жилището им на майка му. Седмица по-късно той се разведе с нея и заживя с другата. От повече от година бяха разделени, но той продължи да я търси и тормози. Постоянно звънеше по телефона и на нас. Севинч отново забременя от него. Започна да й повтаря, че не я иска, да махне детето. В петия месец ходиха по лекари, за да прави аборт, дори в Хасково. Лекарите им казаха „Вие, луди ли сте?”, разказва бащата Селяхтин.
Семейството подавало многократно жалби срещу Нурхан. На 15 декември м.г. се явили в съда за издаване на мярка за защита от домашно насилие. По думите на бащата, бившият вече мъж бил предупреден дори да спре с позвъняванията си. В съдебната зала в своя защита Нурхан показал удостоверение за сключен брак от 13 декември с новата си приятелка.
„Севинч го прие много тежко. На 16 декември се прибрахме от гостуване при роднини в Свиленград. Беше около обяд. Казах, че ще изляза малко с таксито, за да поработя. В ранния следобед Севинч получава на телефона си снимки от Нурхан. На едната той позира с костюм и новата си жена, която е със сватбена рокля. На другата е венчалната им халка с изписани имената им… Малко по-късно тя ми се обади, че й е лошо. Когато се върнах, видях, че е повърнала. Повиках 112, но не изчаках, а я заведох до Бърза помощ”, разказва бащата.
27-годишната жена е погълнала около 120 хапчета от лекарствата на родителите й за диабет, сърце и нервна система. Севинч е приета по спешност. На следващия ден изпада в кома. Бебето в утробата й не показва сърдечна дейност и се налага операция. Лекарите изваждат мъртъв плода. На 18 декември Севинч също губи живота си.
6-годишният син на Севинч и Нурхан в момента живее при родителите на баща си в Кърджали. 25-годишният бивш съпруг пък отново е в чужбина. По думите на бащата Селяхтин, той е избягал от Австрия в Англия.
„Искаме да получим справедливост, искаме да видим, че нашето правосъдие може да се справи с подобни случаи на насилие, дори след като са завършили фатално. Аз и съпругата ми не знаем дали сме живи или мъртви. Много ни е тежко, искаме справедливост”, категоричен е бащата на Севинч.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/3/18 08:59

    Нямам думи..

    ОтговорИзтриване
  2. Kakvi hora ima na tozi svqt:( Zajivql si sas druga za kakvo prastas snimki be bokluk! Za kakvo tirmozis jenata,hem ne q iska hem q tormozi,ama tova e jestoko prestaplenie! Za mene toy trqbva da e podsadim!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/3/18 23:45

    В ада да гори този тъй наречен мъж. Бял ден да не види. Много жалко за красивата млада жена.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/3/18 13:19

    zasto ne publikuvahte komentara mi,dane sim pisala loso nesto.za men tya naistina bila slaba jena,ne e pomislila za detsata si.vseki si ima po nyakoy problem day vsicki dase samoubiem.tova e moyto mnenie,ako iskate publikuvayte,ako iskate nedeyte,istinata tryabva dase kaje.za nikoy mij ne zaslujava dasi otide ot tozi svyat,vipreki vsicko jivota e prekrasen dase jivee.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/3/18 15:46

    Ето затова съм за Истанбулската конвенция - у нас се гледа несериозно на домашното насилие, органите не искат да се месят, а след конвенцията ще се наложи да има и отчетност на мерките.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.