Обвиненията на ВМРО, че в детска градина „Щастливо детство“ в Момчилград са посрещнали първа пролет с ориенталски ритми и програма на турски език, не отговаря на истината, те са политически театър. Това заяви пред 24rodopi.com директорката на детската градина Виолета Джарова по повод разпространеното от ВМРО видео и декларация днес. Местните лидери на формацията, оглавявана от вицепремиера Красимир Каракачанов, твърдят, че празникът бил на турски език и настояват за намеса на институциите и за отстраняването на директорката, обвинявайки я в нарушение на Закона за училищното и предучилищно образование.
Припомняме, че родители на деца от ЦДГ „Щастливо детство“ по-рано днес поискаха намеса на прокуратурата за направената провокация. Според тях в тържеството е имало както ориенталски ритми, така и български хора и руски танци.
Директорката няма притеснения относно тържеството. Самата програма била озаглавена „Вечер на етносите“ и била свързана с настъпването на пролетта.
Изпълнени били три български народни танца, турски танц, руски танци, а програмата завършила с песен за България. Програмата се водела изцяло на български език, а на финала в небето били пуснати балони с цветовете на националния трибагреник. "Населението ни тук е изцяло мюсюлманско, в градината няма нито едно етническо българче и е нормално при толериране на всички етноси да се изпълни и турски танц според мен", заяви директорката на градината. Какво каза още тя:

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

26 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/3/18 20:04

    Кара Качанов да си гледа работата в армията! Тук ми намирисва на поредния т. нар. "Възродителен процес". Значи българите могат да си пеят и танцуват волнои свободно в Истанбул, Анкара, Бурса, Одрин, а също така в САЩ, Испания, Англия, Банат, Молдова, Западните покрайнини, Унгария и т.н., а турците не могат. С тая ти Вътрешна Македонска Революционна Организация каква революция ще вдигаш в началото на ХХIв? От кого ще се освобождаваш? От комплексите си ли?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/3/18 20:26

    Браво Джарова ! Който не разбира - нека да пасе около Простор!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/3/18 20:47

    Не обръщайте внимание на тези ПСЕВДОпатриоти-Опитомемените крадци-фашисти..на следващите избори ще са извън парламента

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/3/18 20:54

    Вили, зад теб сме! Възпитавай децата с гордо вдигната глава, с достойнство, както го правиш от дълги години! Нищо грешно не си направила. Бъди жива и здрава!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/3/18 22:06

    Що за назадничаво мислене, за Бога ! Сега вече с термина “Възродителен процес ли” се бършем, каква връзка има процеса с това, на което по всичко се усеща, че не му е мястото сред малчуганите и целите на педагогиката, каквато и да е била темата на тържеството

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/3/18 23:22

    Защо не коментирате,че децата танцуваха на руска и на английска музика?Ние,родителите на тези деца,се гордеем с персонала на градината!Те са много добри професионалисти и си знаят работата!Не е там мястото да се всява омраза и да се делят хората по етноси!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/3/18 05:51

    Какво като населението е етнически турско? Всяка година ли има "Вечер на етносите"? Всички ли помачета в ЦДГ са се обявили за етнически турци? Интересно ми е няма ли родител на някое от тези 130 деца, които да се чувства българин?...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен23/3/18 07:15

    Бойко Борисов, ВМРО насажда етническа омраза. Какво ще кажеш сега на 26.03.2018г. във Варна на Ердоган???

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен23/3/18 07:47

    Че то на български не се говори нито в общината, нито в училищата. От там да започнат патриотите като им е толкова мил българския език.

    ОтговорИзтриване
  10. zaferiyus23/3/18 07:58

    ВМРО да си махне мръсните ръце от екипа на детската градина. Хора от този екип имат възпитаници по европа и Турция. Техни възпитаници са Доктори, Техници и много бизнесмени. Тези хора заслужават само и само признателност. ЕВАЛА ИМ КАЗВАМ, ДОДОХА СИ ПОЧТИ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ ЗА ДЕЦАТА.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен23/3/18 07:58

    След 20 години, когато тези деца ще са вече в зряла възраст, коментарите им ще бъдат, че като деца са им забранявали да играят, да говорят, да се радват, да дишат и прочие! Дай Боже тогава да ги няма тези ВМРО, ДПС и БКП и хората да се радват на живота!!!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен23/3/18 08:01

    Политици молим ви , по закона на политическите партии нямате право да забърквате лица под 18г .Ако някой ги забраква независимо ,че е народен представител с имунитет отива в СЪДА

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен23/3/18 08:02

    Г-н Цацаров хайде сега да видиме дали спазвате законете но БГ
    Искаме министър Каракачанов в СЪДА

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен23/3/18 08:04

    Каракачанов абе в географските ни ширини има една държава така наречената РТУРЦИЯ дали е закононно?

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен23/3/18 08:07

    Искам да попитам Каракачанов защо живеещите в Турция говарят на Турски език ,а не на Български И защо не поиска оставката на БАЙКО БОРИСОВ той каза в Анкара при посещението си МЕРХАБА АСКЕР Стиска ли ти да му искаш оставката ???????

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен23/3/18 08:09

    Като толкова ви е приятно да се говори за възродителен процес и скъпите ви имена,защо не ги върнахте,ами си нанизахте разните му там оглута и анове и т.н.Нали бяха много скъпи имената ви.Кому са нужни тези провокации в Момч-ад и Варна.Гостът от Турция религиозен водач ли е или държавен глава.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен23/3/18 08:30

    Не знаех, че помаците са етнически турци...Нова история ли е това?

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен23/3/18 08:37

    Aman ot kompleksi i alergia kam vsi4ko TURSKO .... Moje i kitaysko no tursko ne otvrat da zapovedat v republika TÜRKİYE v nekoi detsko zavedenie da vidat tolerantnosta

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен23/3/18 09:00

    Завиха като бесни кучета !!! Само проверка ще реши проблема!
    Не им вярвам!Колкото повече се оплкват съм сигурен, че са по- виновни !

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен23/3/18 09:03

    Директорът г-жа Джарова е от града на АПОСТОЛА!!!!

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен23/3/18 09:57

    Абе престанете да се занимавате с нас турците, докато ни мразите с години, забранявате ни майчиния език, танците , изпуснахте от поглед и контрол ромите. А те безчинстват из цяла България, убиват грабят и изнасилват майките ви братя българи, чувстват се безнаказани. Така че отърсете се от тази омраза и предубеденост към нас, вижте и решете големите проблеми на България.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен23/3/18 10:01

    Простият народ лесно се манипулира.
    Българите като цяло опростяха, виждам, че шкембето Каракачанов има последователи и тука.

    П.С. Големият патриот, защо не си смени името Каракачанов, нима това не е чисто турско име???

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен23/3/18 11:00

    ПОМАЦИТЕ СА СЛАВЯНИ МЮСЮЛМАНИ. ГОВОРЯТ СЛАВЯНСКИ ДИАЛЕКТ. БЪЛГАРИТЕ СЪЩО СА ПРИЕЛИ ТОЗИ ЕЗИК С ВРЕМЕТО. НО САМОТО ГОВОРЕНЕ НА СЛАВЯНСКИ ЕЗИК НЕ ПРАВИ ПОМАЦИТЕ БЪЛГАРИ. ИСТОРИЧЕСКИ ТЕ НИКОГА НЕ СА ЖИВЕЛИ В ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ ИЛИ НА ТЕРИТОРИЯ ТРАЙНО АДМИНИСТРИРАНА ОТ БЪЛГАРИЯ. НЯМА КАК И ЗАЩО ДА СА ПРИДОБИЛИ БЪЛГАРСКО САМОСЪЗНАНИЕ.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен23/3/18 14:44

    Тез кърджалийци голям цирк напраиха ооо тарикати..

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен24/3/18 09:15

    Ей,голям капацитет са тези несменяеми директори... Срам и позор!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.