Ремонтът на джамията във Варна, в която се очаква да влезе турският президент Реджеп Тайип Ердоган на 26 март, се извършва от бивши активисти на заличената от съда скандална фондация „Бату платформ“ и от групата, забъркана в скандала „ДОСТ купува гласове срещу храни“. Това разкриха отлично осведомени източници. Един от тях – Екрем Коруосман, дори публикува във Фейсбук снимки от джамията в морската столица, уточнявайки какво още има да се свърши.
Коруосман беше арестуван след като полицията откри стотици торбички с храни в склад в кърджалийския квартал „Студен кладенец“. По-късно се установи, че той е и в ръководния орган на „Бату платформ“. Цял ТИР със същите торбички с логото на ДОСТ и номера на изборната бюлетина на партията беше задържан по-късно и в Североизточна България.
Фирмата, която извършва ремонта на храма, е на Бирол Дилбер, който е в екипа на зам.-председателя на ДОСТ Шабанали Ахмед още от времето на създаването на „Асоциация Бату платформ“. Ангажиран в ремонтите на джамии в страната е и Кемал Йозмез, който беше в ръководството на „Бату платформ“ и е активист на ДОСТ.
Групата на Шабанали Ахмед е ремонтирала и джамията в София.
Ако лидерите на Европейския съюз не отменят срещата с турския президент на 26 март във Варна, Ердоган ще участва в разговорите, а после да посети джамията в морската столица.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/3/18 07:44

    Ако някой е създал нещо и хора от неговия екип са направили нещо незаконно тогава всички председатели на политически партии които са даже и бевши председатели на тези партии трябва да отговарят пред Темида
    По тази логика излиза ,че БОЙКО БОРИСОВ И КОРНЕЛИЯ НИНОВА И ДОГАН не трябва да излизат от съда

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/3/18 07:47

    До всички да ви е ясно Шабанали Ахмед е напуснал тази платформа БАТУ още като е напуснал поста мюфтия на Кърджали По закон не може да бъде народен представител едно лице което участва в такива фирми Г-н Ахмед е и бил народен представител и още тогавва се е отписал от тези фирми и фондации Стига сте го очерняли Г-жи и г-да журналисти вие сте за осъждане Стига на чужд гръб сте си правили пиар

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/3/18 07:58

    Ердоган държавен глава ли е или водач на мюсюлманите.На молитва ли ще идва във Варна или по държавни дела.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/3/18 09:06

    Жоджата милионер,Рашко Ориентала гладен

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/3/18 09:23

    Какво лошо виждате в това да се възстановяват джамии и църкви а това би трябвало да е задължение на държавата нали всички са граждани с права по конституция на България.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/3/18 19:59

    Шабанали от ДОСТ ли е ?
    Не го виждаме в последните събрания на ДОСТ,поне на снимките го няма.
    Някои казват ,че е напуснал политиката и се е захванал със собствен бизнес, дали е вярно .

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.