„Това е фолклорна група с програма, скандал няма, някой изкуствено насажда напрежение. Имаше и български хора, имаше и руски танци. Записът не е пълен, тенденциозен е, прокуратурата трябва да се заеме с провокаторите“, заявиха пред 24rodopi.com родители на деца от ЦДГ „Щастливо детство“ в Момчилград по повод разпространената декларация на кърджалийската организация на ВМРО за използване на турски език и ориенталски танци в детското заведение за първа пролет.
Според организацията, от която по рано разпространиха видео от детски празник, на което се виждат танцуващи деца, бил нарушен законът. „Вместо да възпитава малките български деца в националните традиции и обичаи, на български език, се прави опит те да бъдат излишно разделяни, което в последствие би довело до тяхната отчужденост и невъзможност за реализация и приобщаване в обществения живот на държавата“, твърдят хората на Красимир Каракачанов в Кърджали.
От ВМРО настояват Регионалното управление по образование (РУО) да отстрани директора на детското заведение.
От РУО засега няма да коментират случая.
Очаквайте подробности за скандала
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

18 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/3/18 15:25

    В Момчилград има и турци ! И техните деца и внуци ще пеят и турски и български песни, ще танцуват и български хора и турски танци!!! България е и наша ! А ВИЕ ФАЛШИВИ ПАТРИОТИ И ФАЛШИВИ РОДОЛЮБЦИ - ХОДИТЕ В МАКЕДОНИЯ, МОЛДОВА,САЩ, КАНАДА И ИСКАТЕ БЪЛГАРИТЕ ТАМ ДА ТАНЦУВАТ БЪЛГАРСКИ ХОДА И БЪЛГАРСКИ ТАНЦИ ! Ние пък ще пеем и танцуваме и турски песни и танци.Но няма да забравим и българските - ще пеем и танцуваме пак!Толкова омраза има във вас, че ще се пукнете по шевовете ! ТУК СМЕ и ЩЕ БЪДЕМ ТУК !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/3/18 15:51

    Друга работа си нямат.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/3/18 15:51

    Друга работа си нямат.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/3/18 16:27

    Никой не ви е казвал да си тръгвате,но поне уважавайте българите и българщината,все пак сме в България,ако толкова ви харесва отивайте при Ердоган да ви командва

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/3/18 16:35

    Не мога да разбера тези от ВМРО, които са свалили гащите пред Ердоган, а за пред електората показват мускули на детската градина в Момчилград.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/3/18 17:03

    Господа провокатори ние на времето ираехме казачок в дг,времената се менят сега нашите деца играят колбастъ.Честито

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен22/3/18 17:22

    Дали пък не са решили да покажат домашната атмосфера на децата, от която идват и за чиито здраве и пълноценно израстване се полагат комплексни грижи по програма в образователните институции и то на открито пред камери по претенциите на същите тези родители ... Кой ти мисли за тежестта на работата и кой го е грижа за психическото здраве и на обучаващия и на обучавания

    ОтговорИзтриване
  8. Защо в ръководството на партия ВМРО няма етнически турци ? Да ся сезира конституциония съд и да се закрие тази етническа партия !

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен22/3/18 17:54

    Всяка година и за всеки празник в тази детска градина има турски танци! Правят се записи, които РУО може да ги провери! Всяка година ли има "Вечер на етносите"?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен22/3/18 18:36

    Абе болни расисти оставите хората да празнуват празниците си , всеки народ си има език и имат права за да говорят майчиният език,земята е дом на хора всички етности.Ако си добър човек няма значение от кой етност си.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен22/3/18 19:24

    Псевдопатриотите,Опитомените трио крадци са СРАМ и ПОЗОР за страната ни и много жалко че Винету се съюзи с тях да управлява....наистина много жалка картинка с тези фашисти които денонощно насаждат етническа злоба,омраза,расизъм в Българското общество.....

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен22/3/18 20:09

    Никой не ти забранява танците на турски, ако си е частно парти ако искаш и Павароти слушай! Но това е общинска / държавна градина в България, недей намесва други измислени термини.

    В Турция в държавна градина не вярвам да позволят песни на кюрди или сръбски например?!?

    Айде лека вечер

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен22/3/18 23:38

    Ами тогава да не позвиляват английски и руски песни!Много сте жалки !Децата са най-невинните!Защо ги замесвате в политиката?

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен23/3/18 08:10

    Така ли възпитавате малчуганите? Така ли им обогатявате културата? Каквото и да ми говорите, тия мазни чалгии, нямат работа при децата, независимо дали са на български, цигански, турски или какъвто и да е там език! Много образователно, няма що! "Поздравления" за ръководството, което явно просто се е опитало да се натегне някъде...

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен23/3/18 08:28

    Питам,защо само при турския етнос се говори за майчин,/местанов/ език? Какво ще правим/ят с онези деца,където майката не е турчинка.А тези,които искат да говорят на татков език/където бащата е друг етнос/какво ще им каже Местан паша?Само в Момч-ад има философи,които могат да кажат отговора.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен23/3/18 08:41

    До 20:09
    За щастие, България е в ЕС и веще няма как да дискриминиране турците.
    Ние сме пълноправни граждани на тази страна.

    По скоро обърнете внимание на ромите, щото скоро ще ви правят аганиги-наганиги, ха-ха-ха...

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен23/3/18 08:57

    v tazi obstina jive 90 procenta turci 1 tanc na bilgarski 9 na turski dali se namirame v balgari ili v turcia ne vajno nali sme v evropa svecaria se govori na 4 ezika DPSe vinoven vie patriotite taka da prikazvate no Erdogan ste vi opravi ako taka prodaljavate zabravihte dumite na Boyko

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен23/3/18 11:03

    ЖАЛКИ ЕТНИЧЕСКИ НАЦИОНАЛИСТИ ОТ ВМРО. НЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ ПЪКЛЕНИТЕ В ДЕЛА В ГОЦЕДЕЛЧЕВСКО ОТ 1912Г. ОПОЖАРЕНАТА БРЕСТНИЦА, ИЗНАСИЛВАНИЯТА И МЪЧЕНИЯТА НАД ПОМАЦИТЕ ПО ВРЕМЕ НА ВАШАТА "КРЪСТИЛКА"...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.