На територията на Европа прекрояването на граници е недопустимо. Това коментира вицепремиерът Валери Симеонов във връзка с изказване на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, в което той се обърна към „братята и сестрите в Кърджали и България“ с емоционални думи, за което първи 24rodopi.com писа.
Както вече 24rodopi.com писа, Ердоган за 4-ти път в последните три години вкарва Кърджали в "душевни граници".
„От тази великолепна зала бих искал да се обърна към братята и сестрите ни от Босна и Херцеговина, Косово и Албания. Изпращам много поздрави и обич на гражданите от Македония, Сърбия, Черна гора, Западна Тракия, Крим, Румъния и България. Изпращаме нашите благопожелания на братята и сестрите ни в Босна, Скопие, Ксанти, Кърджали, Комотини, Прищина, Мостар. Изпращаме поздрави на всички наши братя и сестри, които се намират извън пределите на Турция и чиито душа и очи са обърнати към страната ни; на всички жертви и подтиснати, които се молят за нас, за успеха на Турция. Винаги казвам. Нашите географски граници са едни, но  границите на душата ни са съвсем различни. Смисълът на Турция не се побира в 780 хиляди километра. Ако едната част от сърцето ни е в Истанбул, Трабзон, Анталия, Измир, то другата част е в Алепо, Киркук, Йерусалим, Санчак, Бухара, Урумчи. Колкото се занимаваме с въпросите на Одрин и Йозгат, толкова ис проблемите на братята и сестрите ни от Крим, Африка, Тюркистан. Колкото работим за страната си, толкова и се борим за онеправданите по цял свят. Ние обгръщаме с обич всички, които са част от географията на душата ни”, каза Ердоган в приветственото си слово към делегатите и гостите на 6-тия конгрес на областната структура на Партията на справедливостта и развитието (АКР) в Сакария.
По повод думите на Ердоган, вицепремиерът Симеонов заяви, че в исторически план двете страни нямат нищо общо. По думите му вероятността България да стане част от "Ислямската дъга" е невъзможна. „Това като вариант даже не го помислям. Това просто няма как да стане, защото тук става въпрос все пак за коренно различни два свята - единият свят като че ли току що е излязъл от феодализма, а другият свят е на все пак Европейския съюз. Тенденциите след последните събития в Турция, след т.нар. преврат, са за силно ограничаване на демократичните свободи, посегателство върху институциите, пълна подмяна на професионализма и на професионалните представители на тези институции с верни на Ердоган хора“ , допълни вицепремиерът Валери Симеонов, цитиран от Фокус. Според него много турци търсят начин да напуснат Турция и да прехвърлят бизнеса си, защото държавата, в която живеят се връща назад в развитието си. Валери Симеонов се аргументира, че в Турция дори и икономиката е диктувана от изпълнителната власт.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

31 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/3/18 21:22

    Да беше и Валери на Европейския съюз

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/3/18 21:34

    Каква Европа, какви пет лева ! Най гладните и нископлатените къде са ? Най скъпите ток и вода къде са ? Най ниските пенсии къде са ? И още и още ! Това не е като да режеш лентички на тоалетни !

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/3/18 22:01

    Валпче валпче ръсиш глупости къде си тръгнал да сравняваш Турция и Ердоган с България и с теб самия. Гладна мечка кур сънувало. Турция не назад а върви на възход каква Европа ни говориш и каква представа имаш за европейци чудно а ве ганйо по Европата днешна не са чували за България ако попиташ европейци от хиляда души повярвай ми един неможе да покаже на картата за твоята родина а ти ни ръсеш глупости. За Велика Турция за Ердоган и за турските мъже знаят почти всички европейци и даже те самите хвалят как яко дори са ебачи турците и колко са им вкусни ястията и страхотния им туризъм. Дори на българите е най популярната дестинация Турция питай жена ти и нежния пол около тебе ганйо ганйо си дойде и ганйо с фалшивата си ракия от джибрите ще си отидеш и Кърджалийския фалшив поп сариев ще те прати без дори попа да ти поп на място

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/3/18 22:01

    Валпче валпче ръсиш глупости къде си тръгнал да сравняваш Турция и Ердоган с България и с теб самия. Гладна мечка кур сънувало. Турция не назад а върви на възход каква Европа ни говориш и каква представа имаш за европейци чудно а ве ганйо по Европата днешна не са чували за България ако попиташ европейци от хиляда души повярвай ми един неможе да покаже на картата за твоята родина а ти ни ръсеш глупости. За Велика Турция за Ердоган и за турските мъже знаят почти всички европейци и даже те самите хвалят как яко дори са ебачи турците и колко са им вкусни ястията и страхотния им туризъм. Дори на българите е най популярната дестинация Турция питай жена ти и нежния пол около тебе ганйо ганйо си дойде и ганйо с фалшивата си ракия от джибрите ще си отидеш и Кърджалийския фалшив поп сариев ще те прати без дори попа да ти е поп на място

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен12/3/18 22:47

    О ти не си ли пиян вече бе винкел. Не се изказвай неподготвен в сравнение с теб и формацията ви ердоган и партията му са демократични. Кажи колко турци и цигани има в формацията ви нито един нали. А в АКП има и българи, помаци, арменци и други. А кажи кой е демократа? ??

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен12/3/18 22:48

    О ти не си ли пиян вече бе винкел. Не се изказвай неподготвен в сравнение с теб и формацията ви ердоган и партията му са демократични. Кажи колко турци и цигани има в формацията ви нито един нали. А в АКП има и българи, помаци, арменци и други. А кажи кой е демократа? ??

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен12/3/18 22:48

    О ти не си ли пиян вече бе винкел. Не се изказвай неподготвен в сравнение с теб и формацията ви ердоган и партията му са демократични. Кажи колко турци и цигани има в формацията ви нито един нали. А в АКП има и българи, помаци, арменци и други. А кажи кой е демократа? ??

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен12/3/18 23:38

    Не ми е ясно защо разтягате тази думи на Ердоган че е казал Кърджали ,Нали в края на краищата най много бг граждани от турски произход живеят в Кърджалийския регион, много е нормално да им изпрати поздрави, да не забравяме че турците в Кърджалийско всички те имат роднини в Турция,Или като предишните комунисти идиоти ще отречете че у родину България нема турци, както все още бг патриотите смеят да твърдят тука е България и нема турци,, отношенията ни са чудесни с Турция , и така си продължаваме да живеем спокойно и демократично и не мисля да разтълкуваме нещата по отрицателен начин,

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен13/3/18 00:03

    А що не пишете като беше в Африка ,Сомалия бе ду...а

    ОтговорИзтриване
  10. Реджеб от Лисиците13/3/18 03:00

    КъръджаАли е на кърджалийци. Те могат да решат къде да са. Това да не ти е да биеш бабички на границата, аланкоолу.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен13/3/18 03:53

    Наистина живеят в 2 свята там живеят в просперитет а тук в кражби и далавери

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен13/3/18 06:31

    а бе симеонов ти си един жалък терорист

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен13/3/18 06:56

    Пак под ВОЛА теле ли търси симеоноВ или му сърбе? . Човека поздравява сънародниците си не само КЪРДЖАЛИ а на целия Балкански регион!!!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен13/3/18 07:25

    vinkel li si lamarina li si skriy se che moje da te oporyat yako

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен13/3/18 07:48

    Drebnia sergidjiiski eu biznes v bg tarsi eftinki robi, edria eu biznes v tr...valeri ne vijda, zle chuva i obilno govori...problem na tretata vazrast...

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен13/3/18 08:05

    Симеонов, срам ме е, че има още такива тапунгери като теб! Още по-лошо, когато той е вицепремиер!Срам ме беше и бях бесен, когато дърпаше тази възрастна жена на границата. Чудно ми е, как още не са ти светили маслото турците. Пак изопачаваш думите на турския Президент, а това означава, че лъжеш! За никакво прекрояване на граници не е говорил Ердоган. Той се интересува, той защитава, той се грижи за турците! А вие, особено ти, какво правите! Настройвате хората едни срещу други и доволно протривате ръце. А пламне ли огън, първо вие трябва изядете к.ра! Ти защо не ходиш да се интересуваш за нашите събратя в Македония, Сърбия, Гърция.. а лаеш постоянно като краставо куче! Защото известно е, че в Македония има около 30 000 българи и ние имаме право да искаме българска автономия там. Мръсен човекомразец!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен13/3/18 08:52

    Сития какво разбира от глад, на него далаверите си му вървят. Да излезе ЕДИН от тези патриоти и да каже като МЪЖ, че не е правил далавера, че не се е възползвал от правата, които държавата му е дала за лична облага??? Европа, европа е "Болния Човек" на 21 век, въпрос на време е упадъка и. С тези конвенции за джендъри, с глупавите си изисквания смучи кръвта на държави като България, Румъния... Да шепа зрънце на управляващите, като Бойко, Доган, Пеевски и Сие, които даже не са и в час за "ГЕНОЦИДА", в който участват в собствената си държава...
    Симеонов, ти си само един малък и жалък петел, който е попаднал в тарикатския трик на Лисицата (Европа), не загърбвай истинското, ценностната си система иначе някой ден ще те изядем като народ..

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен13/3/18 09:02

    Валери ти си като пърленце пред майка си.Ти имаш ли въобще думата в това правителство.Началника ти Бойко ще си счупи кръста от теманета пред Ердоган,ти си тръгнал чалъми да продаваш,ами ,а че България е продадена хабер си нямаш.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен13/3/18 09:02

    Виновен е и електората който гласува за този *ИЗРОД* за да дойде в парламента. Гнусни и жалки лъжци. Все някога ще дойде време на възмездие и народа ще се опомни и ще ги измете от власт.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен13/3/18 09:19

    Всички ли по горе писни от моя коментар са на турци или вече никой не иска "Патриотите" във управлението на държавата, и те самите правят всичко възможно да съсипят Европредседателството и добрите отношения между съседи от различни етноси. Така наречените "Патриоти" са ЧОВЕКОМРАЗЦИ И СЕЯТ ОМРАЗА И РАЗДОР В ЦЯЛОТО НИ ОБЩЕСТВО!!! РУСИЯ ЩЕ ВИ ОПРАВИ КАТО ЕДНО ВРЕМЕ ;)!!!

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен13/3/18 09:23

    Ами човека има нужда да отклони вниманието зарад проблема със Сидеров.Съвземи се вече си зам.Министър така е човек като не знае какво да върши се занимава сглупости.Защо не си задаваш въпроса колко Българи напуснаха родината си зарад такива като теб.Май че усещаш края на политическата си кариера итърсиш подслон при реформаторите.Само с омраза на турци и цигани не става.Тя ипо литиката си иска знаещи и можещи хора АНЛАДЪМУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ?????????????????.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен13/3/18 09:28

    Продажник за колко гроша продаде КЪРДЖАЛИ на ЕС .Всяка държава от ЕВРОПАТА е със собствени граници.Що за втори човек на държава си.Още те държат обирджиьОООООООООООООООООООО.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен13/3/18 09:35

    Българин съм,но не искам да влизам в безполезен спор с тези които живеят в България но мислят за Турция.Истината е,че такива като Симеонов поставят страната между чука и наковалнята - хаир няма да видим нито от Турция нито от Европа,докато начело на държавата не застанат истински родолюбци.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен13/3/18 11:37

    А кой даде милиони за реставрацията на желязната църква в Истанбул.Който мисли злото на България били си позволил да помага.Хем не можеш сам и не те е срам да клеветиш без да си разбрал за какво става въпрос.Нали трябва да прикриеш прегрешенията си.

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен13/3/18 11:53

    Ей ,само, така наречини бг турци коментирали.Какво лошо е казал Симеонов, само дето неразбрах. И медията еб..ти двойният аршин!!! Единят му избрали хубава снимка ,а на другият, като на луд ??? И не разбрах ,о васхваляващи родината, ама не своята, а Турция, колко е по добре с тази инфлация и как всички пенсионери от там започнаха да се прибират,а Одрин е като българският Пловдив, само бг реч и бг коли ?!??? Само че нашите политици не говорят през месец, че Одрин е български, нали ???
    И да, знаят ви дюнерите навсякъде по света . .. ,оп ма те май кюрди ги държат повечето ????

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен13/3/18 12:24

    Този Симеонов е от ромско семе, но го е срам и яд да си го признае и избива на комплекси! Жалко подобие на човек! Един българин не би бил като него. Никога!

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен13/3/18 13:32

    Леле,леле, как един не каза лоша дума за оня с душевните проблеми Ердоган, а всички скочиха на Валери Симеонов?! Колкото откачен и малоумен е единия, толково и другия! От подобни провокации, обаче, няма смисъл. Ердоган ръси предизвикващи разделение безумия, защото знае, че има кой да му се върже. Пука му на него за кърджалийци... Да се замисли за 20-те млн кюрди, преди да търси на кого душата да си праща, да я продаде ако ще на шейтана, все тая, но да спре да си вре гагата там, където не му е работа

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен13/3/18 14:43

    До13:32 абе тюркомразещ гущер!! Ти вместо да се кахъриш за кюрдите в Турция мисли какво ще направиш с циганите които се размножават като хлебарки а българите се стопява след всяка измината година, то Ердоган си знае работата, той ги смалява до минимум, понеже тези изроди не могат да живеят нормално с една дадена държава считайки законите й,,

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен13/3/18 15:40

    Alo, Sofiiskata biblioteka, po-spokoino si pishete komentarite bakalim...da n si izkilchite nervite...yavash, yavash, chodjumlar....chakay malko...aaa, vij ko ima tam otgore na pokriva...ima li pokriv oste?!...

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен13/3/18 17:43

    Симеонов да си гледа тоалетната, която тържествено откри и освети ! Правилно е писал този от предишен коментар за евентуалния му произхода . Няма как да е иначе ! Комплекси !Не че анадолецът е прав, но нашият е жалък! А е вицепремиер ! Господи, пази България от такива от Бокова дружина! Амин!

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен13/3/18 18:10

    На който очите му са към турция нека да си ходи там.За какво стои в БЪлгария?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.