Мъжка битка, характер и неистово желание за победа в студа и снега в Момчилград. Това се случи в съботния следобед на стадион „Хасан Семерджи” в родопския град. „Арда” стреля три пъти към Втора лига срещу 12 от „Загорец” и спечели дербито на третия ешалон, преодолявайки дори страшно слабото съдийство в мача на мачовете в кръг №22 от Югоизточната трета лига.
След 1 890 минути игра от началото на сезона, „сините” от Кърджали за първи път се оказаха догонващи в резултата още в началото на срещата. В деветата минута след пресилно отсъден свободен удар „Загорец” поведе с 1:0. „Арда” отвърна с вихрени атаки, но слабото съдийство в мача и побутването на гостите продължи и в 30-тата минута чист гол на кърджалийци бе отменен заради една от най-странните засади в първенството. Пробив на играч на „сините” през двама защитници на по няколко метра пред нападателя на „Арда” бе сметнат за офсайд и въпреки протестите голът бе отменен. Последваха още странни отсъждания, които допълнително изнервиха играчи и публика. В един момент от срещата главният рефер дори тръгна към рекорд, показвайки три жълти картона в рамките на минута и половина за различни ситуации…

Във втората част „Арда” се хвърли в щурм към победата и в рамките на пет минути обърна мача. Първо Атанас Чепилов изравни, а влезлият през втората част Краси Илиев препарира вратаря на гостите с туповен изстрел от фаул фронтално на вратата. Заредиха се атака след атака, греда спаси „Загорец” след поредния ъглов, за да дойде отново мигът на Чепилов, който оформи крайното 3:1 за „Арда” в края на срещата под бурните скандирания на повече от 1000 души на 960-местния стадион в Момчилград.
„Допуснахме гол много рано в мача. Поддържахме много високо темпо и нито за миг не се съмнявах в победата. Футболистите ни се раздадоха докрай, показаха мъжество и характер. Поздравявам ги за играта, която показаха и която се стремим да наложим още от началото на шампионата. На полувремето им казах, че трябва да са спокойни и да продължат без емоции. Уверени сме, че ще влезем във Втора лига, но има още много мачове до края, а всеки срещу нас ще иска да покаже най-доброто. Очакват ни трудни срещи”, заяви след срещата треньорът на „Арда” Елин Топузаков.
След 22-рия кръг „Арда” се бетонира на върха в Югоизточната трета лига с 60 точки, с 14 пред втория „Загорец”, и с голова разлика 96:5.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/3/18 20:23

    Eeeee sini bogove tzyalata zemq pred vas na kolene

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/3/18 21:17

    Samo Ardaaaa i takiva machove ni tryabvat

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен25/3/18 09:17

    Ей това черно тото
    Някои са игра ли мача 2/1

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен25/3/18 09:21

    Тези вратари не са за тази лига ,или са играли мача 2/1 За изравнителния гол идва топката върху него той ляга Вкарват му гол от фаул от далече ,не е направил стена нарочно и т.н Черно тото му викат в Борисовата градина на това

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен25/3/18 09:24

    АРДА Момчилград

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен25/3/18 11:35

    Какъв „Хасан Семерджи”??? Не е ли стадион Родопи?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен25/3/18 21:06

    защо не пускаш коментарите
    мача е игран за тото имаше голям коефициент за 2/1

    ОтговорИзтриване
  8. Почнахте да пишете глупости.Мачът бил игран 2/1,пълни глупости.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен25/3/18 23:01

    Тук само болни мозъци пишат глупости,само не мога да разбера в коя заложна къща е бил нашия мач,защото аз не го срещнах в никоя, въпреки всичко ако съдията признаеше напълно редовния гол който отбеляза Чепилов,тогава мача 2/1 ли щеше да бъде,в този случай тогава и съдията е играл черно тото,много ве моля това са несириозни неща и не пишете неща които не отговарят на самата действителност а се радвайте ,че имаме такъв отбор и ръководители и съм сигурен,че със всеки изминат мач отборат ще израства и ще ни радва на добри игри.само Арда и продължавайте все така!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен26/3/18 06:39

    Глупости говорите.Прости хора. Никой букмейкър не предлага залози за мачове от Б група а какво остава за В

    ОтговорИзтриване
  11. В Борисовата градина първо се уточнете,кой отбор сте?Цска,Етрополе поле или Литекс и тогава давайте акъли на другите.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.