Одобриха 55 паралелки след 7 клас

Постоянната комисия по заетост гласува държавния-план прием в професионалните и профилираните паралелки на територията на област Кърджали за учебната 2018/2019 г. Заседанието бе ръководено от зам.-областния управител Леман Али. Началникът на РУО Гроздан Колев направи презентация за подготовката на план-приема, съобразно социално-икономическите и демографските особености на региона, потребностите на бизнеса и възможностите на училищната мрежа. За учебната 2018/2019 г се предлагат общо 55 паралелки след 7 клас – 23 професионални и 32 профилирани. За първи път се предлага паралелка по електрообзавеждане с дуална форма на обучение в ПГ „Капитан Петко войвода"  в партньорство с ЕВН. Предложени са и две нови професии в една паралелка: „Дизайнер" и „Художник-приложни изкуства" в СУ „Владимир Димитров – Майстора" –Кърджали.
В рамките на заседанието бе прието създаването на работна група с участието на Областна администрация, Бюрата по труда и работодателските организации, която да проучи потребностите от работна сила в областта по матрица, утвърдена от Агенцията по заетостта.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/2/18 14:55

    Elektroovzavejdane za Mangali ...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/2/18 15:01

    Mashallah...sha mogat li da okachvat armenski gazovi boileri, indiiski tavani, shvedska mazilka i da slagat egipetski klozetni chinii i marokanski klozetni garneta?!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/2/18 08:54

    Електрообзавеждане не е нова професия.Аз съм я завършила преди 50 години в Механоелектротехникум "В.Левски" и я практикувах успешно в трудовият ми стаж.Радвам се,че се възобновява сега.Браво.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.