За поредна година жените-социалистки почетоха празника Трифон Зарезан като по традиция организираха сред производителите на домашно вино, конкурса „Баш майстор - червен винар".
Първата проява бе през 2012 година, когато приза спечели покойния Георги Мавродиев. От тогава събитието се приема от социалистите с голям ентусиазъм и постепенно се превърна в традиция, която всички чакат с голям интерес.
Тази година гост на проявата бе и зам.-председателя на Народното събрание Валери Жаблянов. Той получи и подарък от жените –социалистки - бутилка червено вино със специален етикет „ Баш майстор червен винар - реколта 2018 г."
Докато женското жури дегустираше и оценяше десетте вида вина по няколко показатели: вкус , аромат и цвят думата взеха и техните производители, които разкриха тънкости на майсторлъка на приготвянето му. Всички бяха единодушни, че царското място сред зимните напитки се отрежда на хубавото домашно червено вино. Десетима производители мериха сили в тазгодишния конкурс. Призът тази година отиде при жена. Бе спечелен с вино - мерло от председателката на обединението Теодора Каракостова, която вдигна тост с думите:"Нека има здраве и берекет, много грозде и всички бъчви да са пълни с хубаво домашно червено вино. С червено вино към червено бъдеще".
Величка Герогиева -председател на журито, връчи грамоти, лозови венци и подаръци на всички участници. Купона продължи със забавна викторина за виното, много настроение и закачки. 


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/2/18 16:46

    Щом и политиката намесиха в традициите ни партиините функционери ,значи срам от нищо нямат.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.