„Дървена" ваканция бе обявена и в община Кирково, заповедта е на кмета Шинаси Сюлейман. Учениците в Кирковско ще почиват само на 27 февруари, 28-ми засега е учебен ден.
Както вече 24rodopi.com писа, в община Кърджали школата няма да работят на 27 и 28 февруари, ще се учи на 1 март.
Учебният процес се преустановява заради тежките метеорологични условия и утежнена пътна обстановка.
Междувременно заповед за неучебни дни издаде и кметът на Момчилград Сунай Хасан. Дните 27 и 28 февруари бяха обявени за неучебни в общината. Учебният процес във всички училища на територията на общината се преустановява за за два дни влошената метеорологична обстановка и утежнените пътни условия.
Заради усложнената метеорологична обстановка и с цел запазване здравето и сигурността на децата, със заповед на кмета на Черноочене Айдън Осман дните 27 и 28 февруари са обявени за неучебни на  цялата територия на общината. Със същата заповед се преустановяват и заниманията в детските градини.
От Общината съобщават, че ще следят развитието на зимната обстановка и при необходимост може да бъде удължена.
Ваканция заради снежния ад е обявена и в община Крумовград. Неучебни дни са 27 и 28 февруари, гласи заповедта на кмета на общината г-жа Себихан Мехмед. Големи преспи има на територията на общината, съобщиха от Общинска администрация.
Два дни няма да се учи и в община Ардино. "Обстановката в община Ардино е сложна. От навяванията се образуват преспи. Почистването е почти невъзможно. 20-ина минути след като е минала машината, пътят отново е затрупан", коментира пред 24rodopi.com кметът на Ардино Ресми Мурад.
В община Джебел кметът Бахри Юмер посочи за неучебен само 27 февруари, но съобразно метеорологичните условия утре, "дървената" ваканция може да бъде удължена.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/2/18 17:49

    Еее най-накрая дървена ваканция и в Момчилград много съм щастлива.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/2/18 18:35

    Kide e kmeta na s.Gabrovo,obstina Cernoocene da ne bi kmeta na obstinata da e dal dirvena vakantsiya i na nego.Zastoto nikakiv go nyama,ili se radva na snega ot nyakakiv muhabbetili ot MTS ili v nyakoya birloga si piyva rakiykata na toplo.Izobsto ne go interesuva ulitsite dali sa cisti ili ne. HAYDE NA ZDRAVE G-N KMET NA s.Gabrovo.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/2/18 22:18

    Ще станеш по щастлива като ти замръзне....

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/2/18 01:18

    Дървена ваканция без дърва браво на вас нямам думи..... господ да ви накаже...... проклети........

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/2/18 15:05

    Ега ти "щедрият"кмет Х.Азис,стига подаръци ве то бива бива ,ама с тези дървени глави в обшината,освен дървена ваканция за сметка учебния процес нищо не могат да измислят!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/2/18 15:06

    Ега ти "щедрият"кмет Х.Азис,стига подаръци ве то бива бива ,ама с тези дървени глави в обшината,освен дървена ваканция за сметка учебния процес нищо не могат да измислят!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен27/2/18 17:44

    Kak nyama dirva be,niye ot s.Gabrovo se zapasihme za PET zimi.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.