Финансирането по клинични пътеки е изключително ниско и обрича общинските лечебни заведения. Болницата в Момчилград не прави изключение и дори може да фалира. Това обяви управителят на МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев” д-р Младен Къров.
Медиците от лечебното заведение се включиха в протеста на своите колеги в цялата страна и прекратиха работа в понеделник в рамките на един час.
„Болницата обслужва две общини-Момчилград и Кирково, и част от община Джебел. Оцеляваме с помощта, която ни предоставя Община Момчилград, но и тя не е достатъчна. Здравеопазването в страната не дофинансирано достатъчно”, посочи още д-р Къров.
От Националното сдружение на общинските болници настояват лечебните заведения да получат целева субсидия от 30 милиона лева, с която да се ликвидира некоректното отношение на държавата към общинското здравеопазване през последните 10 години.

От сдружението искат още спешно изплащане на надлимитната дейност, която за 38 общински болници, членуващи в сдружението, към октомври 2017 г. е над 5 милиона лева и за спешно коригиране на цените на клиничните пътеки, което не е правено от 2010 година.
От болницата в Момчилград настояват за организирането на дискусия за бъдещето на здравеопазването, на която да се представи визията на заинтересованите страни.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/1/18 16:29

    Koito ne raboti, nema da iade. :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/1/18 16:59

    Благодарим на Кмета на общината за това, че подкрепи работещите в здравното заведение , заедно със заместниците си, секретаря и други служители ! Благодарим и на общинските съветници, особено на тези от Здравната комисия. Щастливи сме че ви има !

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/1/18 17:20

    И чистачките от дома от семеен тип вече стачкуват!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/1/18 18:53

    Докторите да се замислят за отношението към пациентите си, пък тогава да протестират! Превърнали са се в търговци, за които човешкият живот е само лист хартия! На пръсти се броят отдадените на професията си Хора!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/1/18 18:58

    Само за заплати мислите ...а всички доктори и главната сестра с нови автомобили иначе за заплати няма пари ...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен15/1/18 18:59

    А къде беше общинското ръководство

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен15/1/18 21:53

    И чистачките от дома от семеен тип стачкуват! А Къров каква заплата взима за да стачкува?! Всичко е за да крадат повече! И да ми пуснете коментара, пиша го за втори път!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен16/1/18 10:19

    Коментарите са верни

    ОтговорИзтриване
  9. Росица Генчева16/1/18 11:30

    Браво на мед.работници от МБАЛ"Сергей Ростовцев" - гр.Момчилград. Браво на Главна мед.сестра Белгин Садък! Болницата е реновирана, добре работеща, пациенти много - не заслужава такава съдба.Какво ще прави населението от този регион?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен16/1/18 11:44

    Как така клиничните пътеки се заплащат недостатъчно за общинските болници? Тогава защо няма фалирала частна болница? Защо хващат само общински и държавни болници да точат здравната каса?

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен16/1/18 12:51

    10,48 Не забравяй, че има Аллах и не падай толкова ниско от завист !

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен16/1/18 12:53

    Къров незаменимия да каже къде са парите от даренията.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен16/1/18 20:44

    Генчева, какво ще правят хората ли - ами каквото правят и тези от Ивайловград, ще ходят в болници в съседни градове. Само че на ивайловградчани най-близките болници са на около 60 км, а пък на момчилградчани най-близката болница е само на 12 км. И още нещо - болницата в Момчилград ще се самозакрие по естествен път - поради липса на медицински персонал.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.