След като на снощното обществено обсъждане на бюджет`2018 на Кърджали най-коментираната тема се оказа искането на общински съветник да си получи обратно 30 лева надвнесен данък, а 24rodopi.com научи, че това е Божидар Стоянов, наш репортер се свърза с представителя на БСП в разпоредителния орган.

Г-н Стоянов, Вие станахте новината на публичното обсъждане на бюджета на Кърджали, а не финансовата рамка. Вашите колеги и снощи, вероятно и днес питат „Кой е съветникът?“. Вие ли поискахте обратно надвнесените 30 лева, а и доколкото знаем, вече сте ги получил?
-Няма как да Ви от говоря на този въпрос, по простия факт, че и до този момент не съм получил никакъв официален документ, от който да е видно какво точно ми е преведено. Включена ли е във въпросната сума дължимата лихва или не? Докато не видя нещо „черно на бяло“, няма как да бъда коректен.

За Данък МПС ли става дума? Каква кола карате?
-Става въпрос за 16 годишна превозно средство, което се движи по тъмните и осеяни с дупки улици на територията на град Кърджали. За „благодарност“ вместо 60.00 лева, данъкът ми беше повишен на 90.00, т.е. с 1/3.

Позволете следните въпроси: Вие добър или лош общински съветник сте? А добър или лош данъкоплатец?
-Благодаря за въпросите. В качеството си на съвестен и коректен данъкоплатец, преди година общината ми е прибрала повече от това, което е трябвало да постъпи в общинския бюджет. Сега, когато се възползвам от законовото си право да получа обратно моите пари, които заедно с парите на 30 000 души са били използвани от Общината, излиза, че съм лош. 
Когато в залата на Бизнес инкубатора казвах, че не бива да се вдигат налозите, някои ми сочеха като лош съветник. Но пък след решението на ВАС излиза, че съм бил добър общински съветник, по-далновиден съм бил…
Искам само да напомня на тези, които днес се възмущават от моята постъпка, че аз съм част от Общинския съвет по волята на преференциалния вот на суверена, който ме е изпратил там да защитавам неговите интереси и да спазвам законите на страната. Именно това се старая да правя за времето, през което съм част от разпоредителния орган. Опитвам се да следвам една принципна и последователна позиция, за спазване на законите на страната.
Тези, които са си позволили да ме сочат с пръст, вместо да се изживяват като морални стожери, нека се замислят по въпроса, дали с изнасянето на тази информация не са нарушили Данъчно-осигурителна тайна? Надявам се компетентните органи да вземат отношение по въпроса!

Миналата година бяхте от най-дейните по време на обсъждането на бюджета, но снощи Ви нямаше в залата?
-След като моето действие с възстановяването на дължимите данъци е станала „новината на вечерта“ на публичното обсъждане на общинския бюджет, донякъде отговаря на Вашия въпрос.
Досега никога не бях пропускал обществено обсъждане, но за мое огромно съжаление и разочарование, винаги досега е липсвало основното, „маята“ на подобен род дискусии, а именно гражданското участие. Нулевият интерес от страна на жителите на града, превръща дебата в една формалност, в която ръководството на Община Кърджали си изрежда репертоара пред състава на администрацията и съвета.
Свидетели сме и по какъв начин се приемат решенията по съществените въпроси и проблеми в зала – с гласовете единствено на колегите от мнозинството. Снощи за пореден път е бил направен опит за прехвърляне на проблема от болната глава на здравата. Вместо да се мисли как ще бъде компенсиран този милион, който трябва да бъде възстановен на хората в бюджет 2018, плюс съответните лихви, виновниците за създалата се ситуация се правят на жертви.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/1/18 11:01

    Bravo bojidare davai vse taka

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/1/18 11:14

    А другите мишки който гласумат като стадо ,защо се спотайват, сага да върнат парите от техния джоб, така ще е най справедливо, друг път ще се замислят когато видят сиренцето в капана ,дали да се полакомят да го хапнат

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/1/18 11:14

    А другите мишки който гласумат като стадо ,защо се спотайват, сага да върнат парите от техния джоб, така ще е най справедливо, друг път ще се замислят когато видят сиренцето в капана ,дали да се полакомят да го хапнат

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/1/18 11:22

    БРАВО! ТАКА ТРЯБВА ДА Е ! ВСЕКИ ДА СИ ОТСТОЯВА ПРАВАТА И ДА СИ ГИ ТЪРСИ

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/1/18 12:48

    На запад всяка година връщат от надвнесени данъци, това е нещо мнооого нормално. Връщат също остатъчния данък и застраховка на колата ако я спреш от движение или само застраховка ако я продадеш.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/1/18 13:11

    Браво ! Де да бяха всички като теб!!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/1/18 13:35

    Божидаре,хм хм ,а що не връщаш онези 800 лв грешни пари всеки месец като съветник,нали точно от тези пари от останалите хора ти ги дават,ей това е българинът ,за взимане срам няма

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19/1/18 14:28

    Tesi obstinski savetnici kolko pati po vreme na tehnia mandat izpratiha osvedomitelni post pisma na mestnite izbirateli, kolko pati se dopitaha pismeno do mnenieto na bg suverenni izbirateli po programnite obstinski deinosti na obstinskite izbirateli?! Kolko pati obstinskite izbirateli izpratiha pismen otchet s post pisma na bg suverenni izbirateli kakvo, koga, koi, kolko, kade, s kakvo sa svarshili, kakvo im ostava oste hubavo da izvarshat prez glasuvania mandat v polza na bg izbirateli, bg obstestvo?! Abe te izobsto mogat li da pishat i da chetat bg pisma?! :-(....ne e sigurno... :-(

    ОтговорИзтриване
  9. zaferiyus19/1/18 14:35

    А лихвите, нали при закъснение ги има. БРАВО, ЩЕ СИ ВЗЕМЕШ БРАТО ТЕ СА СИ ТВОЙ ПАРИ.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен19/1/18 15:57

    :D преиграва

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен19/1/18 16:04

    Браво, достойна позиция.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен20/1/18 06:21

    Пази боже Божо да прогледа

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.