Уникалният случай „Улицата си е моя, не пускам никого през нея” получи своето окончателно решение. 3 месеца ще прекара в затвора възрастна родопчанка, която се опита да присвои общински път. Това решиха окръжните магистрати в Кърджали. Х.А. ще се запъти към затвора, ако в следващите три години на изпитателен срок отново наруши законите.
Както 24rodopi.com първи писа, безработна жена се опита да „открадне" улица в Крумовград. Вдовицата Х.А. заела пътя като твърдяла, че той й е останал наследство от покойния й съпруг.
„Проблемът е от години. Х. настоява, че земята е нейна и прегражда пътя, недопускайки да минават превозни средства. Пътят обаче е публична общинска собственост”, посочиха пред наш репортер съседи на жената, обвинена в самоуправство.
Малката улица „Славеева горичка” се намира в квартал „Изгрев” (на снимката и видеото) на родопския град и е с площ от 227 квадратни метра.
На два пъти жената се опитала да заеме пътя, като Х.А. е била отстранена от имота със заповед на кмета на Общината.

Казусът стигна първо до съда в родопския град. Магистратите в Крумовград наказаха за самоуправство Х.А. като й наложиха 3-месечна условна присъда „лишаване от свобода" с 3-годишен изпитателен срок, както и глоба в размер на 100 лева. Присъдата пък бе потвърдена и от окръжните магистрати в Кърджали, като решението е окончателно и не подлежи на обжалване.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/1/18 09:56

    На гърба на детската градина/бивша Горубсо/ има един малък паркинг.Живущи в блока до него претендират,че паркинга е частен и не разрешават паркиране на други коли.Може ли редакцията да отговори има ли частни паркинги в града и в частност този.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/1/18 12:13

    Пътя е все още в нейно владение и не го е освободила. Община,съд и прокурор всички знаят това, но не си правят труда да се самосезират и да я вкарат в затвора ефективно.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/1/18 21:31

    Към редакцията на вестник "Родопи".Спрете да използвате тази дума за жени и мъже от Кърджали- родопчанин/ка!!!!Въпреки, че градът е разположен в Източните Родопи с това определение се ползват хората от Смолянския край-дразнещо е много! Все още тук живеят българи,които не искат да бъдат наричани така, защото са си българи или потомци на тракийци.... Научете историята "журналисти"!!!!!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.