Приоритетите в бюджет`2018: Осветление, образование, туризъм;

Община Кърджали ще отмени Програмата за финансово оздравяване, наложена й от Министерството на финансите. Собствената гарантирала по-добри резултати

Божидар Стоянов е общинският съветник, който се възползвал от правото си и поискал Община Кърджали да му възстанови надвзетия данък за Моторно превозно средство (МПС), научи 24rodopi.com.
Както вече снощи информирахме, общински съветник в Кърджали е подал заявление за възстановяване на 29 лева и 92 лева надвнесен данък за миналата година. Новината съобщи по време на публичното обсъждане на бюджет`2018 финансистът на Общината Валентин Иванов. Това измести интереса на присъстващите най-вече общински съветници и политици в залата на Бизнес инкубатора към основната тема и всеки си задаваше въпроса „Кой?“.
Репортер на 24rodopi.com научи, че общинският съветник от БСП Божидар Стоянов вече е получил една трета от внесения през 2017 година данък от 90 лева за 16-годишния си автомобил.
Припомняме, че той бе категорично против вдигането на ставките на местните налози за 2017-та, за което изложи своите аргументи в пленарна зала.
Заради късния час, не потърсихме за коментар г-н Стоянов, ще го направим днес!
Общо близо милион лева надвнесени данъци трябва да възстанови Община Кърджали на около 30 000 граждани след решението на Върховния административен съд, с което се отменя окончателно увеличението на местните данъци за предходната 2017 г. Досега са се възползваше 20 души, двама поискали да си получат парите на ръка, а останалите – по банков път. Други 135 изразили желание надвнесените суми да бъдат прихванати на налозите тази година.
Относно бюджета, по време на обсъждането кметът на Кърджали инж.Хасан Азис заяви,  че тазгодишната план-сметка ще бъде бюджет на растежа. Приоритет ще бъдат образованието, туризма и осветлението.
Общата стойност на бюджета е 59 100 000 лева. Ръстът спрямо предходната година е 19%. Това се дължи на голям преходен остатък от 4,9 млн.лв. От тях целевите средства са 2 843 000 лв.
Екипът на Хасан Азис е защитил 8 проекта по програми на ЕС на стойност 8 357 464 лева.
Община Кърджали ще отмени Програмата за финансово оздравяване, наложена й от Министерството на финансите.
„Искаме да имаме наша програма, за да няма рестрикции. На Председателски съвет това ще бъде обсъдено“, съобщи финансистът на общината Валентин Иванов.
„Изпълнени са критериите на Министерството на финансите. Ще затегнем финансовата дисциплина. Бюджет`2018  е документ за финансова стабилизация“, каза кметът.
През тази година Общината ще покрие 6 млн.от просрочените си задължения, с половин милион повече от миналата година.
Кметът даде висока оценка на екипа си за европроекти. „Само от европейската програма „Региони в растеж” са заявени чрез проекти  21 млн.лева. Договорирани са 21 млн.лева без 2 стотинки. Кандидатствали са 38 общини,но само нашата е с такава висока успеваемост на договориране“, каза Хасан Азис.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.