„През последните дни се предизвика голям обществен интерес относно процеса по прихващане или възстановяване на надвнесените от данъкоплатците суми по данък върху недвижимите имоти, данък  МПС за леки автомобили  с мощност над 74 kw и туристически данък за 2017г. В тази връзка искам да призова към спокойствие  гражданите и фирмите в община Кърджали", написа на страницата си във Фейсбук кметът на Кърджали Хасан Азис.
„Има законова възможност всеки да подаде искане за прихващане или възстановяване на основание чл.129,ал.1 от ДОПК. Срокът за подаване на искането е до 5 години, считано от 1 януари 2018г. Възстановяване на средствата ще се извършва в едномесечен срок в посочена банкова сметка, ако съответното физическо или юридическо лице няма неплатени стари задължения към община Кърджали. На физически лица, които нямат открита банкова сметка, сумите могат да се възстановят и в брой.
Бланка на искането може да се изтегли от сайта на Община Кърджали, раздел „Местни приходи", секция „Образци на документи", https://www.kardjali.bg/?pid=11,4
След началото на кампанията по плащане на данъците за 2018г. от 1 март, всеки може да заяви в салона на дирекция „Местни приходи" своето желание дали надвзетите суми да му бъдат приспаднати от данъците за 2018 г. или да му бъдат възстановени.
Важно е да подчертая, че този процес  се отнася само за платените през 2017 г. данъци за недвижими имоти и МПС.
С оглед предотвратяване на струпването на граждани, призовавам всеки жител на общината и юридическите лица да се възползват от законовите си права, посочени по-горе при плащането на своите задължения за 2018г. Дори и да не го направят, всички надвнесени от тях суми ще бъдат служебно прихванати за последващи изискуеми задължения", посочва още кметът.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Не съм фен на Герб нито на Чанев,но в случая да използваш най лесния начин като натоварваш гражданите с данъци да пълниш общинския бюджет не е правилно действие от страна на кмет и община.Да продавате общински имоти на безценица на свои хора,да пълните гушата на спонсора на Арда като надувате такса смет, разни съмнителни обществени поръчки и други подобни действия са в ущърб на общината и обществото.Не е приемливо за една малка група свои хора да товарите всички останали граждани.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/1/18 20:06

    A KAK TAKA IMA NADVZET DANIK???KOY SI E POZVOLIL DA UVELICI DANIKA PROSTO EYTAKA.NEKA VINOVNIQ,VINOVNITE SI PONESAT OTGOVORNOSTTA

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/1/18 20:08

    Малееее, като ви знам организацията и оправията, тя ще стане една, не ми се мисли!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/1/18 20:30

    Съвет относно-В тази връзка искам да призова към спокойствие гражданите и фирмите в община Кърджали", написа на страницата си във Фейсбук кметът на Кърджали Хасан Азис.
    „Има законова възможност всеки да подаде искане за прихващане или възстановяване на основание чл.129,ал.1 от ДОПК. Срокът за подаване на искането е до 5 години, считано от 1 януари 2018г. Възстановяване на средствата ще се извършва в едномесечен срок в посочена банкова сметка, ако съответното физическо или юридическо лице няма неплатени стари задължения към община Кърджали. --Плащайте само стари задължения ,но проверете дали не е изтекъл срока в който може да се събират!!!На входа на кметството в ляво от охраната ,един измислен юрист обработва всичко написано на хартия от преди да си се родил и те кара в името на кмета да го платиш или те праща на Съдия изпълнител!Платете си данъчните задължения и дължими такси, но никой НЕ МОЖЕ ДА ВИ ЗАДЪЛЖИ ДА ПЛАЩАТЕ ЗА ГЛОБА НАЛОЖЕНА ВИ ПРЕДИ ДВЕ И ПОВЕЧЕ ГОДИНИ!!! Преди да бръкнеш в изтънялата кесия-ПИТАЙ!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/1/18 20:34

    Това е новина. И да искат и да не искат ще ги върнат както са взели незаконно и неоснователно. ГЕРБ имате още един вот от АЗ.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен11/1/18 00:15

    Dps sa teroristi. Prispadaite nezabavno otkradnatoto.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен11/1/18 00:26

    Kmete kolko broiki obstinski plateni parkomesta za mestnite grajdani i gostite na regiona stroite i markirate v obstinata za 1 godina, ami za 12 godini?! Kolko leva ima prihod ot plateni obstinski parkingi obstinata za 1 godina?! Ami za 12 godini?! Ami ot globi?! Kolko obstinski parkomesta imat vsiaka ot obstinskite firmi za klientite, izbroite gi v tablica po ime na firmata, post adres, broi na izgradenite i markirani parkomestata, molia.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен11/1/18 14:43

    Забрвихте и лихвите за надвзетите суми по данъците. Искайте си и тези суми

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.