Парадокс край Арда: Градът се разраства, а населението намалява
30 години бяха необходими, за да се стопи Кърджали с над 16 000 души. Няколко петилетки газене през демокрацията и резултатът е 5-цифрено число на нула в мача в полза на соца.
Пет пъти близо нараства населението на града край Арда след 1944-та година, за да достигне до 56 000 души в края на 80-те. В момента е около 40 000, голяма част от които временно пребиваващи, предвид постоянната миграция в посока Западна Европа.
Гордостта на социалистическата промишленост е жалка отломка от миналото. В града се строи на пълни обороти, но предимно жилищни сгради. Целта - еврото на гурбетчиите-най-големият инвеститор в Родопите в последните 20 години. Абсолютен парадокс - градът се разраства, а населението намалява. Изключително точният пример, че нещо не е наред…
24rodopi.com
Още по темата:

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/1/18 21:55

    Долу Долу Долу ЕвроГейското робство...националните предатели на прехода защо са на свобода още...до кога ще се толерират продажници,убийци,мекеретата...?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/1/18 22:29

    А стига бе ,ужас ...ами сега ..трагедия...ами пенсионерите с тр
    еперещи ръце търкащи билети от лотарията ....нееее....обаче важно е че старите кърджалиици са тука..те са константа!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/1/18 22:57

    Един ден пишете, че идват инвеститори за милиарди, друг ден, че вече няма хора, и вие нещо сте объркани май. А тука "Студ мори добитъка".

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/1/18 11:27

    реалното население на БГ е 5,6 млн. ,а на Кърджали е не повече от 25,30 хиляди.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/1/18 13:08

    20.000 жители не повече, а плащаме данъци за категория 50,000 +.
    Парадокс а?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен21/1/18 14:00

    То и населението на Северна Корея расте,ли расте в глад,мизерия и ограничения,както беше и тук до момента,в който внуците на партизаните решиха да "правят демокрация".И за благото на народа се започна едно лудо строителство та препечелените с кръв и пот пари в Германия от нашите гурбетчии влезнаха в джобовете на строителните фирми.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен21/1/18 14:20

    Бройте ме и мен.тук съм.не съм напуснал кж.само 89а.за малко видях.бурса.сега съм тук и да мизерствам и да живея охолно аз всеки ден се радвам на разхотка от село до града с автомобил.магазинибоол кафенета боол.кажете гурбетчии койживее истински.няма да напусна кж.до де умра.камъка си тежи на место.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.