Грешно е внушението, че Добрият и Важният подава ръка на Лошия и Малкия
 
На 18 декември пуснахме новината „Ахмед Доган с важно послание в четвъртък“, като открехнахме лекичко завесата за посланията и тълкуванията, които няма как да не попаднат в словото Доганово - „политиката на демонтиране на управляващата коалиция с националистически формации“, курсът на партията след „подадената ръка от управляващата Партия на справедливостта и развитието в Турция“…
На 17 декември заглавието в посока предстоящата вечеря за коледните и новогодишни празници в така нар. „Сараи“ беше „Как вятърът на промяната, който духа от Анкара към „Сараите“ в Бояна, ще бъде усетен след 21 декември“.
На 12 декември депутатът от Меджлиса Азиз Бабушчу разговаря с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ. Той също си е мислел, аджеба, какво ли ще има в новогодишното слово на Доган след подадената от Анкара ръка за възстановяване на приятелството.
Всъщност, пратеникът на Ердоган беше в централата на ДПС и на 13 ноември и когато си е тръгвал за летището, вероятно е затворил мечтателно очите. Видял се е като един от 150-те гости на Доган, настроил слух по време на словото, доловил в сложния изказ на почетния председател промяната и позитивите, за които Бабушчу е пращан от Началника си все по-често в България.
Красиво мечтаят само влюбените. Затваряйки очи, политиците виждат и лошите варианти. А относно прословутите предновогодишни речи на Доган, има и случай с колабиране на политик, който просто не е бил „в час“.
Бабушчу иска този път да е в час!
А иначе всички чакат словото на Доган. Доскоро – у нас, а вече е в далечни земи!
*
Морфичният резонанс (б.ред. без да говориш да предаваш  телепатична информация на подсъзнателно ниво) хваща дикиш както от ДПС към Партията на справедливостта и развитието (AKP) в Турция, така и в обратна посока. Доган несъмнено долавя, че Анкара пак го вижда като проспективният политически клиент в България. Сиреч, морфичният резонанс следва да донесе на Доган: „Ти за нас пак си безспорният лидер на турците в България, но и гросмайсторът, който владее българския политически шах“. Каква обаче е цената на продавача, струва ли си, какво ще спечели днес, а какво утре проспективният клиент на Анкара?
Възможно ли е този път Доган да е „проектиран“ другояче от приятелите и като какъв? А как ви изглежда теорията AKP да е проспективният клиент на ДПС, най-важният клиент на ДПС!? Анализатори вероятно ще усетят терзанията Доганови в словото му…
Доста по-лесно ще усетят иронията в другото, което иска Бабушчу, макар и да не го казва в прав текст. Възможно ли е ДПС да прибере обратно Лютви Местан, Шабанали Ахмед, Айдоан Али и другите от ръководството на партия ДОСТ, чийто неформален турски шеф беше именно Азиз Бабушчу.
Колкото и некрасиво да звучи, възможен ли е трансфер на политически слуги от единия Сарай в другия Сарай!?
ДПС ще демонстрира демокрация на макс и ще отговори „Нека заповядат, да подадат заявление за членство до местните съвети, където живеят“. Както се казва, да започнат политическа кариера от село, пък, да са живи и здрави, могат и лидери да станат, а някой ден защо не и някой от тях - почетен председател.
Естествено, върхушката на ДОСТ, ще се направи на обидена и ходът със заявленията ще си остане само с иронията и няма да се развие до реално измерение.
Кой тогава да бъде върнат под трите букви Д-П-С?
Лютви Местан?
След онази Вечеря на Морфичния резонанс, Местан вероятно е станал още по-голям етнолог и е наясно, че няма никакъв шанс да бъде приет обратно в „Сарая“.
Хюсеин Хафъзов?
Беше много краен във времето, когато си мислеше, че идва краят на ДПС. А преди това пък бил обучаван в турски университет от преподаватели, които се оказаха хора на Фетхуллах Гюлен – много лоша атестация. Приемането обратно в ДПС е трудна работа - 5 %.
Шабанали Ахмед?
Той беше най-важният човек на ДОСТ в Турция до изборния провал на партията в България. Но беше и първият, който след парламентарните избори смени чипа „Който е турчин трябва да гласува за ДОСТ“ с нов: „Осъзнах, че без ДПС няма как да се случат нещата“. 10 %  е вероятността да бъде приет обратно.
Мехмед Ходжа?
Той няма да се върне, макар да има своите 10 % шансове.
Марияна Георгиева?
Тя пък няма да предаде Местан, макар в ДПС винаги да има място за още една етническа българка.
Айдоан Али?
Ако Бабушчу е поискал поне един-единствен достаджия пак да го направят депесар, Айдоан е човекът – 50 на 50.
Е, не бързайте да реагирате „А къде забравяте Бахри Юмер?“. Не сме го забравили. Кметът на Джебел е „другото тесто“ в ДОСТ. За него думата има лично Доган – двамата са градили структури в трудния за ДПС период, имали са моменти-тестове за мъже на честта, за мъже в политиката, но пък Юмер е изричал може би най-тежките думи по адрес на приятеля си.
*
И друг акцент ще има в речта на Доган.
Срещите на Бабушчу с Карадайъ грешно  се дешифрират от българските достове на депутата от Меджлиса, че видите ли Анкара дава указания за обединение на ДПС и ДОСТ и „няма мърдане“. Че някой Силен решава съдбата на Малките в политиката.  Грешно е внушението, че Добрият и Важният подава ръка на Лошия и Малкия.
Когато се гради мост в политиката, се залага на здравината на всички елементи. И на симетрията, разбира се. Колоните и от двете страни на този мост са еднакви.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

20 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/12/17 13:02

    Доган е истинския политик на прословутия преход в България,знаеш и можеш,умен и интелигентен и не случайно всички провалени политици се оправдават с Доган и ДПС....Доган е истинския Български патриот-политик милеещ за Българската държава

    ОтговорИзтриване
  2. zaferiyus е казал.
    УТРЕ ЩЕ ИМА ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО.
    Доган да си прибере АРМАГАНИТЕ.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/12/17 13:24

    Нищо от тези разсъждения не е реалистично!Това са "вътрешни" дребни политически алабилизми в стил "мечтания Местанови"! Докато държавата Турция се управлява от ислямисти на Ирбакан и днес-на Реджеб Таиб Ердоган, Ахмед Доган и ДПС няма да променят отношението си към днешното Турско държавно управление!Тоест, ДПС се е борило срещу тоталитаризма в България, а сега да вземе да подкрепя ислямски тоталитаризъм в Турция-как ви се вижда това, драги български турци! До вчера протестирахте срещу Тодор Живков, а днес подкрепяте крайният тоталитарист Ердоган! Това ли е вашето житейско кредо! За това днес никой не ви вярва нито в Турция, нито в България-всеки мрази еничарите!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен20/12/17 15:39

    Защо ще гледат какво ще говори почетния председател на дпс
    Нали ДОСТ си имат председател избран от 1200 делегати

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/12/17 15:41

    Тоя Бабушчу какво ли търси в офис на дадена партия които ги освиркваха на митинг в ДЖЕБЕЛ бяха против тях писмено на референдума им май доган е по велик от Ердоган след като човека на Ердоган идва на краката му в софия
    Даже и Бойко им отива на крака а те идват на краката на доганович

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен20/12/17 15:43

    Май в БГ има някакви несметни богатства след като пратеник на Ердоган идва в София в партийната централа на ДПС
    но Може и да не истина някой да покаже снимки

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен20/12/17 16:15

    DOS e bira karta.

    ОтговорИзтриване
  8. виж моя коментар за Стайко. Той е показателен.

    ОтговорИзтриване
  9. Чепик Токмак20/12/17 17:08

    Партията на Ататюрк -CHP , това е естествения и логичен партньор на ДПС. Другото са фантазии и мечти в нечии кухи глави .

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен20/12/17 17:44

    Камилското лайно Зефер пак изхвърли фъшкиите си! Бре, не му омръзна на този полуграмотник! Поне да си смени името... На който и арабин да му споменеш Зефер, то този арабин започва да се смее и да пърди, демонстрирайки Зефер-тоест камилски фъшкии... Наистина идва "време разделно", това е раздялата на Зефер лайното с България... За него отдавна има заведена карта ЛКК-Лична карта на криминогена... Боклук!Дано да има роднини в Турция, които да му помогнат... Човеци сме все пак!...

    ОтговорИзтриване
  11. ДО Анонимен 20/12/17 17:44
    Полуграмотни човече.
    Велика Турция има 3 празника.
    Рамазан Байрамъ.
    Курбан Байрамъ.
    Зафер Байрамъ.
    Внукът на пророка МОХАММЕД се казва Зафер.
    Зафер означава ПОБЕДА.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен20/12/17 18:23

    Една проститутка ми бе казала навремето, че има разлика между пипането и опипването. Всичко е оговорено между Путин и Ердоган. Съдбата на турците в България зависи от Русия. Събудете се...

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен20/12/17 19:48

    Ако дпс еоод имате ваши хора вътре в ПП ДОСТ взимайте си Хелал да са ви нЕзависимо на коя длъжност са в ДОСТ
    А това какво ще бръщолеви някой си от друга партия това нас достаджии не ни интересува

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен20/12/17 19:53

    ПП ДОСТ е регистрирана на 29,07,2016г и на 26,03,2017г една шестмесечна партия изкара 150хиляди гласа
    а една партия на 27г с общински кметове и кметове по села изкара също 150хиляди гласа и имаше 150хиляди гласа дошли от някъде като монтана видин и т.н излиза че в северна БГ има повече мюслюмани и симпатизанти на дпс отколкото в Кърджали и другите райони където преобладават те
    Някой да ми покаже да отиваме ако трябва заедно в област Монтана 9хиляди гласа има дпс кои са тези хора

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен20/12/17 19:57

    Ей ДОСТ е била велика партия всички партии като във футбола искат да вземат ЗВЕЗДИТЕ НА ПП ДОСТ

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен20/12/17 19:58

    Чухме от независими източници ,че Доган щял да закрие на 21,12 партията си дпс
    Да внимават кои отиват утре ,защото като се върнат няма да ги взимаме под чадъра на ДОСТ

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен20/12/17 21:33

    И какво хубаво видяхме от тези партий за обикновения гласоподавател мизерия.Децата ни емигрираха прокудени от тези партий.Не Бабушчу ами и Раджеп да доиде се тая.Само заблуждават хората колко пари харчи даржава та за охрана на тоя Доган плюс 10 лева на глас за дпс.Мизерувай народе..

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен20/12/17 22:00

    Ей хранилки на ДПС Амеда ви хранеше цели двадесет десет години на само хранилки с автоматично за действие. България се опустошава но светът вече се обновява Амеда най късно разбра че тази стари комунистически интриги вече не може да се движи държавна икономика тъй като водачите са стари и прости а младите кадри които бяха способни да влачат икономиката я няма заради тъпата система на управията всички заминаха по чужбина.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен20/12/17 22:01

    Ей хранилки на ДПС Амеда ви хранеше цели двадесет десет години на само хранилки с автоматично за действие. България се опустошава но светът вече се обновява Амеда най късно разбра че тази стари комунистически интриги вече не може да се движи държавна икономика тъй като водачите са стари и прости а младите кадри които бяха способни да влачат икономиката я няма заради тъпата система на управията всички заминаха по чужбина.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен20/12/17 22:29

    Ентересно кои са искали да отиват в ДОСТ от върхушката на ДПС

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.