И тази година Ахмед Доган ще събере най-верните* си хора на вечеря по повод настъпващите Коледни и Новогодишни празници. И тази година в така нар. „Сараи“ в софийския квартал „Бояна“ ще има слово с послания. Което най-верните му наричат „визионерско“. И ако думите на Шефа са знакови, ще изтекат в медийното пространство.
Въобще, всички чакат какво ще каже този път почетният председател на ДПС пред около 150 души от елита на партията.
Но най-сериозен анализ на словото Доганово ще направи… депутатът от Меджлиса Азиз Бабушчу. Той е и с най-големите очаквания!
Както вече 24rodopi.com писа, ресорният отговорник на Реджеп Тайип Ердоган за Балканите посети два пъти централата на ДПС в последните дни. На 13 ноември кацна на летище с други важни хора от управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието, делегацията остана в партийната сграда на столичния булевард „Александър Стамболийски“ няколко часа. Бабушчу разговаря с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ и на 12 декември, пак в централата на ДПС.
Депутатът от турския парламент няма да бъде на масата на Доган, но ще присъства в словото на почетния председател на ДПС.
Ще припомним, че Азиз Бабушчу е председател на Групата за приятелство в „Турция-България“ в Меджлиса. Най-важният човек на Анкара за Балканите. Той е от малцината във властта в южната съседка, които имат достъп до цялата информация за това, което е в сърцето, но и в главата на Ердоган, относно България. Бабушчу беше сочен за най-големия оперативен началник на партия ДОСТ, която роля обаче го свари много неподготвен. Той се издъни пред Ердоган, разочарова се от българските си достове, а за няколко месеца стана официално нежелан чужденец в България.
В последните две години волю-неволю Бабушчу беше нещо като най-важният бомбаджия под Моста на комшулука. В смесените райони го сочеха като „един от хората, които върнаха страха от годините на „Възродителния процес“ във всеки дом на турци в България“.
Сапьор; реставратор на мостове; вестоносец; признаващ грях; искащ прошка; поставящ условия; лобиращ за провалили се достове… Като какъв е бил Бабушчу в централата на ДПС най-добре знае Мустафа Карадайъ. Сиреч, и Ахмед Доган.
Затова Азиз Бабушчу тръпне в очакване на словото на Доган, както любител на творчеството на хитов автор - поредния му бестселър.
Знаейки какво може да му се случи при провал, той няма как вече да не е питал: Вярно ли е, че по Коледа се случвали чудеса!
24rodopi.com


*Прието е да се казва така, а и като такива се възприемат гостите в Сарая. През годините обаче се е оказвало, че на масата са седели предатели. Затова може би по-точното е „И тази година Ахмед Доган ще събере тези, чиито кариери и още нещо, зависят от него“.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Колкото и да НЕ искаме доган, той е един 27 годишен фактор които зад гърба си има Българските служби, Рисия и армия от доносници които са работили за ДС.
    Доган няма нужда от Бабушчу, АКП и Бабушчу са към своя край.
    Доган никога няма да залага на губеща игра.
    Затова посланието ще е седмици преди изборита в Турция, обзалагам се че ще гласи И ЛОВЕЦ СЪМ И РИБАР СЪМ И СУЛТАН СЪМ.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/12/17 10:51

    Ентересно но факт
    Преди няколко дни бях на летището в София и въпросния г-н Бабушчу беше в компанията на Лютви Местан и сие и той ги изпрати на летището
    В същия момент изпращах гости за Истанбул със същия самолет
    Никъде не видях хора на ДПС

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/12/17 10:54

    Bulgaristana sayin Babiscu gitmis HOH culere dikatli olmalari iciri Dosculara cok kareterlermis ,islerinden atiyorlarmis Bunlarin arkasinda biz variz demeye ve uyarmaya
    Biz de variz soydaslarimizin arkasinda

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/12/17 10:55

    Ей така сте писали статията ,като чели от Доган зависи бъдещето на БАБУШЧУ

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/12/17 13:13

    Ердоган се сближи с Путин ! Сега ще се сближи и с Ахмед Доган !Язък за труда на ДОСТовете, доказващи, че ДПС са достове на Русия.Язък за слепите и недоразбралите последователи на Нарциса! Горките - ни се чуват, ни се виждат .Плакати, зурни, вестници , торбички........Може би горките разбраха след кого са тръгнали? Едва ли! Предателите никой не ги обича!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен15/12/17 13:18

    Анкара се убеди, че проектът ДОСТ се оказа безплоден! Начело с мекушавия и страхлив формален водач - интелректуалецът Местан и двамата му заместници-бити карти... За касъмдаловата микропартийка изобщо не говорим... ДПС е реалната партия на турците в България - неоспорим факт! Анкара ще се съобразява с нея в България!И ще я подкрепя всячески, особено финансово!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен15/12/17 13:23

    Да преди две години Доган изрита Местан, а тази година ще си ги прибере ДОСТ, но без Местан, защото ДПС потъват.Това ще се случи по Коледа.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен15/12/17 13:26

    ДПС ще се пререгистрира на ПП "МОСТ" - между София и Анкара... KÖPRÜ PARTİSİ

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен15/12/17 14:03

    Коледа си е чист Християнски празник - празник на БЪЛГАРИТЕ!!!! ЧУДЕСАТА СА САМО ЗА БЪЛГАРИТЕ. НЕ ЗНАМ ЗАЩО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО ДАЖЕ ГО СПОМЕНАВАТЕ, ПРАЗНУВАЙТЕ СИ ВАШИТЕ ПРАЗНИЦИ!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен15/12/17 14:08

    А какво ще стане с достанските бостанджии бре? Къде ще се денат тези тиквеници сега? Хората кариери щяха да правят с новата партийка...а тя, стана една...циганска...

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен15/12/17 14:17

    Нашия глупак в Джебел се заканваше, че щяли по достарашки линии да завардят контрабандата на Доган с цигари през Турция... Какво ли мисли Бабушлу за това?

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен15/12/17 15:28

    Аз не гласувам повече за ДПС ако се съюзят с Ердоган,аз съм Ататюркчия

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен15/12/17 16:14

    ste vidimi
    tozi pat
    kakvo go caka
    dogan
    dps pada na dolu vseki den

    ОтговорИзтриване
  14. Чепик Дурмуш15/12/17 20:32

    Бабушчу се старае да внесе страх и респект ,но хората чувстват и мразят това защото са изстрадали и познават страха .Това само е достатъчно като факт за да не приемат агитацията на Бабушчу и да вкара диктатура и на наша почва .Със сигурност няма да му се получи ,хората не са чак толкова наивни и не желаят вече да бъдат употребявани .

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен16/12/17 02:28

    Ние съвестните Турци сме със Ердоган не сме нито с павел нито който ще да е.Лидера на Турците е Ердоган и той е единствения днес и който води политиката за добросъседски отношения затова не на интересува и бабушчу и за него четем ей така по български медии. В Турция и по света само се чува и се знае само за ЕРДОГАН и неговите послания на всяка минута

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен16/12/17 05:04

    До коментара от 15 12 2017;14:03, никой не се кани да празнува християнски празници,като гледам какви чудеса стават по Коледа в България,да те е срам да се наричаш българин,изпий си хапчето,и лягай да спиш мекере франгаджийско...

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен17/12/17 18:50

    Babuscu gorsun gercekleri Bulgaristan turklerini ne duruma dusurduler 27 senedir
    Yeni beselere kalkistilar comert insanlar baslarina gelmedi kalmadi Isten atmak isyerlerini kapatmak ve sayre

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.