Турският президент Реджеп Тайип Ердоган увери, че страната му няма териториални аспирации към нито една държава, визирайки породилата се дискусия около негови забележки за възможността да бъде актуализиран Лозанският договор, предаде турската частна телевизия НТВ.
Ердоган каза това на връщане от посещение в Гърция, където забележките му предизвикаха вълна от реакции.
Турският президент отново посочи, че договорът от 1923 г. не е сключен само между Гърция и Турция, предава БТА.
"Ако бъде разгледан, Лозанският договор може да бъде доста осъвременен. В парламентите ние променяме дори конституциите. Но този въпрос стана нещо като обсебеност, ние нямаме аспирации към територията на нито една страна", заяви Ердоган.
Президентът на Турция настоя обаче, че е необходимо да бъдат реализирани "правата, признати в Лозанския договор на турците в Западна Тракия".



24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/12/17 18:03

    На лицемерният националист от село Ризе ,Анадола, Ердоган не бива да му се вярва-идиотът се ражда такъв и си умира простак! Добре е, че кюрдите са му "скроили чалмата" и скоро ще му пратят имам...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/12/17 18:11

    Докога с Солище няма да има улично осветление вече 20 дена става!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/12/17 01:35

    До 18.03
    И майка си да оплющиш да знаеш чу от Ердоган никога няма да се откажем и го подкрепяме напълно но такива като теб и агента Павел мястото ви е в гуантанамо при турския бивш консул гйокче

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/12/17 01:35

    До 18.03
    И майка си да оплющиш да знаеш че от Ердоган никога няма да се откажем и го подкрепяме напълно но такива като теб и агента Павел мястото ви е в гуантанамо при турския бивш консул гйокче

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/12/17 07:32

    То в Кърджали на централен булевард няма от 3месеца вие от 20дена сте се закъхарили.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен11/12/17 07:59

    Erdogan e svetoven lider toy podkrepya vsicki myuslumani i hristiyani v balkanite i v sveta bravo na istinskiyat lider

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен11/12/17 11:48

    как подкрепя Кюрдите ?? с автоматично оръжие и то предимно нощем деца и жени.РЕДАКЦИЯТА ЗАЩО АДЖЕБА НЕ ПУБЛИКУВАТЕ ОТГОВОРА НА ЦИПРАС ЗА КИПАР И ДОГОВОРА ,ЗАЩО НЕ ПУБЛИКУВАТЕ КАКВО КАЗВАТ ЗА РЕДЖЕП/ИВИДИКДОГАН/ФРЕНСКИЯ И ЕВРЕЙСКИЯ 1 .КОЙ поддържа терористи и ги лекува ,кой напълни затворите и спира медии ...........КОЙ КОЙ КОЙ?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.