Скандалният депутат от Меджлиса Азиз Бабушчу, който попадна в полезрението на ДАНС и други наши спецслужби, е бил в София в понеделник, разкриха сензационно за 24rodopi.com източници, които отлично познават най-важния човек от управляващата партия в Анкара за Балканите.
„Той влезе в централата на ДПС на булевард „Стамболийски и остана вътре повече от час. Придружаваха го няколко лица“, допълниха източниците ни.
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ отказа да коментира и остана безмълвен на зададените от 24rodopi.com въпроси: „Какво е правел Азиз Бабушчу в централата? Имало ли е разговор между пратеника на Анкара и председателя на ДПС?“.
Същия ден около централата били забелязани и бивши народни представители от Движението, които често са посещавали Турция.
Други източници потвърдиха, че Бабушчу и група от Партията на справедливостта и развитието (AKP) са били в централата на ДПС. Репортери на 24rodopi.com се свързаха по телефона с двама от бившите депутати, които преди Бабушчу също са влезли в партийната сграда на булевард „Стамболийски“. Единият излъга, че същия ден не е бил в София. „Но това с посещението на г-н Бабушчу е толкова хубава новина“, гласеше другият коментар на бивша депутатка, която бързо се окопити и каза „Аз не съм била на такава среща“. 
Както вече 24rodopi.com съобщи, отпаднала е забраната на Азиз Бабушчу да влиза в България като лице, застрашаващо националната ни сигурност.
Какво прави в София депутатът от Меджлиса? Нова стратегия на Реджеп Тайип Ердоган за смесените региони в България ли е в ход? Какво ще се случи с партия ДОСТ? Четете по-късно само в 24rodopi.com
Нежеланият у нас депутат от Меджлиса Азиз Бабушчу отново има право да идва в България, а нашият политик Ердинч Хайрулла – свободно да минава през ГКПП „Капъ куле“. Спрямо двамата са отпаднали наложените им забрани от властите в Анкара и София, разкриха отлично осведомени турски източници.
Припомняме, че Ердинч Хайрулла, който беше председател на Групата за приятелство „България – Турция“ в 43-ото Народно събрание, беше върнат от граничния пункт „Капъ куле“ два дни преди балотажа на президентските избори през ноември м. г. Тогава 24rodopi.com разкри, че има списък със 160 души, на които им е забранено да влизат в Турция. Те са попаднали в списъка по доноси на лидери на новоучредената партия „ДОСТ“ в България. Външният министър Даниел Митов потвърди новината ни за забранителния списък и добави, че България има право на реципрочна мярка.
„Защо депутатът от ДПС Ердинч Хайрулла не може да влезе в Турция?“, този въпрос зададе в началото на март т. г. в Анкара лидерът на най-голямата опозиционна сила – Републиканската народна партия (CHP) Кемал Кълъчдароглу по време на събрание на парламентарната група. В словото си пред депутатите Кълъчдароглу заяви, че „в България е основана една партия, но Ердинч Хайрула не може да дойде в Турция и да се включи в предизборната агитация сред българските граждани“.
В момента Ердинч Хайрулла е член на Централното оперативно бюро на ДПС.
На 20 март т. г. стана ясно, че Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) е обявила за нежелан чужденец у нас „турския началник на Лютви Местан“, както наричат още Азиз
Бабушчу. Депутатът от Меджлиса бе обвинен в груба намеса във вътрешните ни работи. Отговорникът за България на управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието (AKP) и председател на Групата за приятелство Турция-България в Меджлиса се забърка в няколко скандала у нас.
„На 12 март мюфтиите от България имали кратка среща с Реджеп Тайип Ердоган в Истанбул, в една от залите в „Халич Конгре Меркези“. След това мюфтиите получили инструктаж от Бабушчу. Той похвалил религиозните водачи от Кърджали и Хасково Бейхан Мехмед и Басри Еминефенди, казвайки им „Аферим“, но се скарал на другите, че не работели активно за партия ДОСТ. Между депутата и някои от мюфтиите имало разговори на четири очи. Някой от българската група, връщайки се в България, разказал подробности за случилото се в Турция на българските служби и последвала акцията на ДАНС по изгонването на съветника по социалните въпроси в турското посолство у нас Улви Ата и секретаря на валията в Одрин Ибрахим Таранджъ, както и обявяването на Бабушчу за нежелан в България“, разкри пред 24rodopi.com отлично осведомен източник от Турция.
Азис Бабушчу е участвал активно на всички по-големи мероприятия на партия ДОСТ у нас. Бил е деен и преди съдебната регистрация на формацията на Местан. Той присъства и в скандалния предизборен клип на ДОСТ, от който след решения на ЦИК и Върховния административен съд "отпадна" турският посланик Сюлейман Гьокче. Хората на Местан предвидливо заличиха с фотошоп и лицето на Бабушчу, който е позициониран между лидера на ДОСТ и турския посланик.
В село Могиляне Бабушчу участва и в митинг на ДОСТ, който започна с викове „Аллах Акбар“ (гледайте видеото).

Депутатът от Меджлиса често е посещавал Кърджали, като контролираше и строежа на джамиите, които са финансирани от южната съседка. Лютви Местан постоянно се допитвал до него, достаджиите го сочеха за „човекът от Анкара, от когото зависи финансирането на
кампанията на ДОСТ“.
„На 2 март имахме важно заседание на областното оперативно бюро в Кърджали след скандала с листата. ДОСТ не искаха на трето място да е човекът на Касим Дал Тасим Тасим, но той отказа да излезе от листата и заяви, че ще работи преференциално. Местан каза, че е направил всичко възможно Тасим да се обърне към РИК и да се оттегли, но той не искал. Тогава Местан каза, че ще се обърне към най-високо ниво и набра по телефона Азис Бабушчу и му разказа за водените разговори с Тасим и лидера на Народна партия „Свобода и достойнство“ Орхан Исмаилов. Местан помоли Бабушчу да проведе разговор с Тасим Тасим и да го помоли да се оттегли. Половината от разговора беше чут от всички присъстващи, защото г-н Местан включи телефона на високоговорител. Всички чухме, че Бабушчу пое ангажимент да говори с Тасим Тасим“, разкриха пред 24rodopi.com присъствали на скандалното заседание. Те ни предоставиха и запис от сбирката.
В момента Бабушчу отново е най-дейният представител на управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието по темата „България“. „Лютви Местан и заместникът му Шабанали Ахмед бяха на срещи в Турция, особено важни бяха те при пътуванията им след 12 октомври. На тях присъства и Азиз Бабушчу“, разкриха турски източници.
Отговорността за провала на ДОСТ на парламентарните избори пада и върху Бабушчу, казаха източниците ни. Депутатът бил натоварен с нова задача - „да разтопи ледовете между ДПС и AKP“. „Ако и с тази мисия не постигне очаквания резултат, друг депутат ще застане начело на Групата за приятелство „Турция – България“ в Меджлиса“, добавиха източниците ни.
24rodopi.com
На снимките:
Азис Бабушчу (на малката снимка) присъства в скандалния клип на ДОСТ. Стрелките сочат посланик Гьокче преди и след фотошопа, между него и Местан и Бабушчу;
Азиз Бабушчу говори на сбирка в кърджалийски ресторант през декември 2016 година, организирана от ръководството на партия ДОСТ. „Ако вас ви заболи дори пръста, това болезнено усещане ще премине в нашето тяло - Турция, майката-родина“, каза турският отговорник за ДОСТ и предаде поздрави на присъстващите от Реджеп Тайип Ердоган
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

22 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/11/17 08:02

    И ДОСТ и ДПС и другите, само разделяте хората, нито имате идеи и идеали, нито работите за народа, от зор са тея партии, а народа гладен, когато стане така че не може хляб да вземе за вкъщи всички ще видим какво става....

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/11/17 08:05

    Starata pesen na nov glas pak da tegli gorkiya narod

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/11/17 08:08

    Защо обвинявате само него а нашите агенти и предатели които го приемат.защото няма държава и всички в затвора.народа трябва да се вдигне и да ги изрита в турция тези продаажници мекерета. знаем много добре защо е тук. ще го публикуваш ли уважаемии филтъър .знам че няма защото.....но в другия сайт...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/11/17 08:29

    Експериментът Дост finito?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/11/17 09:24

    Анкара се убеди, че ДОСТ начело с Местан за нищо не стават и се обърна към реалната сила - ДПС! Отново всички ще гласуват за ДПС, още повече избиратели, само гледайте! На новите избори - гарантирано поне 15%! ДОСТ и другата измислена софийска партия може и да останат за парлама, но без реална стойност! Хайърлъсъ!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/11/17 09:30

    Политиката на Турция към ДПС е в зависимост от политиката на Русия към ДПС.В момента взаимоотношенията между двете държави са прекрасни и оттам Турция ще бъде с друга политика към ДПС.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен16/11/17 09:33

    кой ли е сценаристът на цялата таэи игра.дано свърши час по скоро лютви бахри и аркадашите им да се съвземат.ЗОРЛА ГЮЗЕЛЛИК ОЛМАЗ достлар!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен16/11/17 09:50

    Двойника е пуснат за да се види какво може да става Спокойно достаджии

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен16/11/17 11:03

    и сега какво бабушчу го е стегнал чепика ли ....

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен16/11/17 12:47

    Редакция пак филтрирате истината за ДПС и ДОСТ и за ислямизациата на ЕРДо Балканите .Ердо видя ,че не става с Местан сега търси да яхне ДОГАН.Така че местан ,доган са един дол дренки

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен16/11/17 13:21

    Всеки има правото където си иска да отива,да говори и т.н
    Ние достаджии работиме и ще работиме за хората , независимо от етност,вяра и религия

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен16/11/17 13:22

    В сараите ходили ли е?

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен16/11/17 13:23

    Да не искат да връщат на бял кон Местан

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен16/11/17 18:32

    Да не е в София по служебен въпрос за смяната на посланика на РТурция

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен16/11/17 19:24

    За всички да е ясно 98% от достаджиите никога вече няма да гласуват за ДПС

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен16/11/17 20:23

    Dost i da svarshi nqma da glasuvam za Dps.bitti i Dps 24 deputata povece nqma da vidite naroda ne e budala vece.vsicki uptavlqvasti stanahte bogati na garba na naroda.sherefsizler allah belyanizi versin

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен17/11/17 07:01

    Дошъл е да каже или се отървавате от оня в сараите или ние се отърваваме от вас на изборите през пролета

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен17/11/17 07:05

    Ердинче защо играе цял ден карти с достаджиите в Момчилград

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен17/11/17 07:17

    Бабушчу е бил на среща с актива на ДОСТ в Кърджалийско в понеделник вечерта

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен17/11/17 07:28

    Да не е донесъл чувала с пари в ДПС

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен17/11/17 07:32

    Какво ме пука кой дошъл ,коя е дошла с кого се е срешнал
    Интересува ме ,кой или коя ще ни изкара от това тежко положение БГ
    И един от тях е Местан

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен17/11/17 08:15

    13:21 аз имам ли право да дойда у вас и да си потърся правата?
    Има задължения, има ограничения, и чак тогава идват вашите права!!! В ТОЗИ РЕД! Иначе, ако и аз започна да си търся правата без да питам...... стой та гледай, шоу какво се казва.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.