"Животът на Наим Сюлейманоглу още е в опасност, но жизнените показатели се подобряват", съобщи турският министър на здравеопазването Ахмет Демирджан. Той даде изявление за състоянието на легендарния щангист, който е в интензивния сектор на болницата „Мемориал Аташехир“ в Истанбул.
"Беше направена операция за намаляването на налягането в мозъка му след установения оток в лявата му половина. Това са сложни операции. Това са операции, които застрашават живота на пациента", твърди Демирджан, цитиран от турските медии.
Както 24rodopi.com писа преди всички в България в събота, критично е състоянието на легендарния щангист. След като лекуващият екип установил оток в лявата част на мозъка му, в събота надвечер Наим Сюлейманоглу бил вкаран в операционната зала на „Мемориал Аташехир“ за спешна интервенция.  Операцията е продължила час и половина.
Припомняме, че роденият преди 50 години в момчилградското село Птичар Наим страдаше от цироза на черния дроб и бе приет по спешност в държавната болница „Д-р Сади Конук“ в Истанбул на 25 септември. Той бе в медикаментозна кома повече от 24 часа.
На 6 октомври му беше извършена успешна трансплантация на черен дроб от екипа на проф. д-р Кямил Ялчън Полат в „Аташехир Мемориал“.
На 28 октомври, малко преди да бъде изписан, Наим Сюлейманоглу бе претърпял мозъчен кръвоизлив и се наложи да остане под наблюдение в интензивния. Тогава бе съобщено, че най-великият щангист на планетата за всички време е получил епилептичен припадък.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/11/17 16:04

    Offf , stiga vece ,prestanete.Cqlo lqto cetohme za makaza sega pak se davci edno I sasto za naim.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/11/17 17:40

    Какво толкова го алансирате?Той дори се е отказал от Българско гражданство

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/11/17 09:34

    Хайде да не говорим с такъв език спрямо доказал се човек като Наим ! Той е признат от цял свят, а ние недоволстваме ! Извинете ме, но това че е болен не го прави виновен ! Все пак не е извършил престъпление !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.