Зелена класна стая има вече в Основно училище „Никола Йонков Вапцаров“ в кърджалийското село Рани лист. Откриването се превърна в празник за селото, в който участваха заместник-председателят на парламента и народен представител от Кърджали Цвета Караянчева,  областният управител Никола Чанев, зам.-кметът на общината Веселина Тихомирова, началникът на РУО Гроздан Колев, кметът на Рани лист Гюлтекин Файък, Нели Попова- гл.експерт в дирекция Хуманитарни дейности, много родители.
Проектът е изпълнен с финансиране от ПУДООС по националната кампания „Чиста околна среда 2017“. Основната му цел е да повиши екологичната култура на децата, да ги направи съпричастни и отговорни към природата и да повиши интереса им към заобикалящата ни среда, обясни директорът Даниела Павлова. Край новопостроената беседка учениците са посадили собствена ботаническа градина с най-характерните за региона растения и билки, като мента, подбел, комунига и др. а всеки от гостите получи букет от тях.
Цвета Караянчева изрази възхищението си от видяното, от старанието на децата, учителите и родителите да научат повече за природата,  да я облагородят със собствените си ръце и да я запазят чиста. Областният управител подчерта, че това на практика е класната стая на бъдещето – светла, чиста и природосъобразна, сплав между нови технологии и екологосъобразния начин на живот.  Зелената класна стая е едновременно привлекателно място за учене и за отдих. Тук ще се водят уроци по всички учебни дисциплини, както и занятията на групите по еко-туризъм и роден край.  Вече са подготвени и две нови посадъчни площадки, които ще бъдат засадени напролет.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/10/17 11:27

    Помня преди години един даскал от Рани лист с варосани камъни на един склон срещу селото беше изписал БКП. След години същият учител беше сменил буквите и написа ДПС ! Отврат!

    ОтговорИзтриване
  2. А да помниш че същият учител 40г.е учил на четмо и писмо и на правилен майчин език на поне един от рода ти ,та белким станат хора.При тебе не е успял и ти си останал с черна душа.А за смяната на надписа с камъните ,също не си сигурен.Човек подлежи на промяна и развитие, и ако БКП се е превърнал в ДПС, това означава че тази партия с дейността е спечелил доверието на хората.И да помниш че той може да е всякакъв,но не е г--верен като някои.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.