Ученици от 8-ми до 11-ти  клас от СУ „Васил Левски" в Ардино бяха на посещение в сградата на Общината по повод 12-ти октомври - Ден на българската община. Те посетиха кабинетите на кмета Ресми Мурад, председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям и секретаря на общината инж. Кемал Алиев. Младите хора се запознаха отблизо с работата на местната власт.
В кметския стол символично седна осмокласничката Елица Карамитева, а постът на председател на Общинския съвет зае Стиляна Хаджиева, ученичка в 11-ти клас. Десетокласникът Екрем Хасан пък бе за час в стола на секретаря на Общината инж. Кемал Алиев, за да се запознае с основните проблеми, с които се сблъсква администрацията, която работи с гражданите под контрола и организацията на секретаря.
Кметът Ресми Мурад запозна младите хора подробно с отговорната кметска дейност. Подари им значки с герба на общината и им каза, че най-важното е да следват упорито мечтите си, да се учат добре и да вярват в своя успех.
Председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям и секретарят на общината инж. Кемал Алиев също запознаха своите гости с отговорната им и нелека работа.
Денят на отворените врати започна с посещение на новия ръководител на КЕЦ на ЕВН-Кърджали инж. Веселин Господинов. Кметът Ресми Мурад и шефът на КЕЦ обсъдиха проекти на дружеството на територията на общината, както и подобряване на качеството на подаваната електроенергия. Инж. Господинов предостави информация за подготовката на дружеството за есенно-зимния сезон.
Кметът Ресми Мурад прие и представители на фирма „Биърфростпродъкшънс", които са в Ардино, за да заснемат музикален клип за формация „Мистерията на българските гласове".
Милан Милинов, експерт в Регионалния съвет на КНСБ в Кърджали предаде на ардинчани топлите поздрави на областния координатор на КНСБ Иванка Караколева.
През целия ден кабинетът на кмета Ресми Мурад бе отворен за предложения, сигнали и искания на гражданите.
Гюнер ШЮКРИ


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.