Инж.Хасан Азис, кмет на община Кърджали:
Нашата кауза е да работим за просперитета на Кърджали
Скъпи съграждани,
На 21 октомври 1912 г. Кърджали става част от свободна България. Днес честваме една забележителна годишнина – навършват се 105 години от Освобождението на Кърджали.
Всяка година на 21 октомври ние, хора от различни етноси и религии, обединяваме чувствата си към родния град. На този ден засвидетелстваме почит към историята и традициите ни, преосмисляме действията си сега, във времето, в което живеем и изразяваме съпричастност към каузата да работим за просперитета на Кърджали.
Уверявам ви, че въпреки трудностите, ние като ръководство на община Кърджали ще продължим да отстояваме това, което правим вече 14 години. Да решаваме проблеми и да работим за интересите на всички наши съграждани. С общи усилия, с вашата подкрепа показахме, че можем да реализираме проекти за града, които да носят позитиви за десетилетия.
Мечтите си за по-добър живот можем да продължим да осъществяваме само, ако сме обединени и съхраним чувството си за общност. Това го доказахме през изминалите години и днес с гордост можем да кажем, че сме жители на една европейска община, с която да се гордеем, в която да имаме сигурност и работа.
На 21 октомври, гледайки напред в бъдещето, ние трябва да пазим историята за началото, за свободата си. В знак на признателност отново ще застанем пред Паметника на Освободителите, приютил за вечни времена героите. Техният живот е част от градежа на българската държавност и именно затова наше задължение е да продължим този градеж.
Скъпи съграждани, позволете ми да поздравя всички вас с празника и да ви пожелая здраве, лично щастие, успехи, благоденствие и воля да изградим заедно едно по-добро бъдеще за нашия общ дом Кърджали.

Областният управител НИКОЛА ЧАНЕВ
поздравява жителите на Кърджали по случай 105-та годишнина от
Освобождението на града ни.
Няма забрава за величавото дело на ген.  Делов и неговия отряд, отвоювал свободата на Източните Родопи. Тленна е суетата човешка, непреходна е славата на пълководеца, комуто дължим присъединяването на града ни към суверенна България.
Нека всички ние, строителите на съвременния град Кърджали, сме на висотата на подвига и заветите, завещани от предците ни. Здраве, мир и напредък да спохождат общия ни дом !
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА, заместник – председател на Народното събрание
Честити Празника на Кърджали – 21 октомври на всички жители на града.
Бъдете силни, вдъхновени, отговорни, с мисъл и визия за бъдещето, с  чувство за общност и принадлежност към националните идеали, светини  и традиции. Защото народ без памет е като дърво без корен.
Чест и слава на хилядите знайни и незнайни герои,  напоили с кръвта си земята българска.
Честит празник, скъпи съграждани!

ПП ГЕРБ пожелава здраве, добруване и светли бъднини на всички жители на Кърджали по случай Празника на града 21 октомври.
Тачим уроците на миналото и градим зидовете на настоящето, а бъдещето зависи от волята и куража ни да се сплотяваме, да съзидаваме и да изпълваме със съдържание думите чест и достойнство, съвест и патриотизъм, гордост и вяра.
Честит празник, кърджалийци!

Областният съвет на ДПС:
Приемете нашите поздравления по случай честването на най-важния ден в историята на Кърджали-21 октомври. Гледайки напред в бъдещето, ние трябва да пазим историята за началото, за свободата си.
Желаем на всички здраве, разбирателство и благополучие!
Честит празник!

Областният съвет на БСП:
Приемете нашите поздравления по случай 21 октомври-Ден на Кърджали!
Трябва да помним заветите на нашите прадеди, да пазим историята и свободата!
Нека обединени да вървим напред към по-добро бъдеще!
Честит празник!

Народният представител Адлен Шефкет:
Честит 21 октомври, скъпи съграждани!
Оценявайки този ден от дистанцията на времето, сме длъжни не само да изтъкваме значението му за развитието на града като част от българската държава, но и винаги да помним и почитаме героите, благодарение на които стана този ден възможен!
Честит празник!

Народният представител Александър Симов:
Уважаеми кърджалийци, 21 септември – Денят на Кърджали, е най- важния ден от историческия календар. Нека отдадем почит към освободителите и помним, че в трудни времена трябва да живеем обединени без разлика на религия и етнос!
Честит празник!


Народният представител Ерол Мехмед:
Скъпи кърджалийци,
на 21 октомври 1912 г. Кърджали става част от свободна България.
Да сведем глави в знак на признателност пред освободителите, дали живота си за единна и силна България и продължим да работим за постигането на достойно бъдеще на Родината!

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС от Съюза на демократичните сили
Уважаеми жители на Кърджали,
Честит ден на Освобождението на града и връщането му в границите на България!
Вие сте наследници на древни цивилизации и народи, оставили своя отпечатък не само в невероятните археологически и културни паметници, но и в гордия дух на жителите на този прекрасен край.
В Кърджали и околностите можем да видим събрана цялата история на България. Отпечатък от своя живот и култура тук са оставили траки, българи, славяни, елини, римляни, византийци, латини и турци. Срещата на минало и настояще създава неповторимата атмосфера на град Кърджали.
Днес тук в разбирателство живеят представители на различни етноси и заедно градят съвременната история на града.  Вие сте пример за взаимна толерантност и уважение между български граждани с различни религиозни убеждения.
Бъдете все така будни и родолюбиви и пазете традициите и богатствата на Вашия край.
Пожелавам Ви Кърджали да става все по-модерен, красив и уютен град!
Честит празник!
Божидар Лукарски,
Председател на Съюза на демократичните сили


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.