Започва ремонт на разбитата улица „Заводска“, като след полагането на двата слоя нов асфалт активното трасе край „Горубсо“ ще поеме голяма част от трафика и няма да се образуват километрични задръствания в района на Кръговото кръстовище пред автогарата „21 век“ в пиковите часове в Кърджали.
"Заводска" ще бъде връзката между улица "Републиканска" и булевард "Беломорски" в района на Ардинския мост.
Община Кърджали обяви процедура за възлагане на обществена поръчка за реконструкция на улица „Заводска”. В строително-монтажните работи е включено механизирано изземване на паважната настилка, сортиране на паветата и извозването им до депо. След това ще бъдат изкопани излишните земни маси, ще се оформи пътното платно и положи основа от трошен камък, е посочено още в количествено-стойностната сметка. Ще се монтират канализационни тръби и ще се изградят нови шахти. Ще бъдат подменени с нови счупените капаци на шахтите. Ще бъдат поставени нови бордюри. Върху платното ще се положат два пласта асфалт.
В техническото предложение фирмите кандидати трябва да предложат срок за изпълнение на обекта и  гаранционен срок. Прогнозната стойност на поръчката е 176 552 лева без ДДС.
Докато трае ремонтът, ще бъде осигурена временна организация на движението  и сигнализация на обекта.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

20 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/9/17 15:55

    И как ще се отпуши движението по кръговото,
    Моля публикувайте имената на експертите по транспорта в общината

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/9/17 16:08

    Тоя дето е написал мотива за асфалтирането на улицата, е неадекватен.Скоро не бях чел по-голяма глупост.Ако това е вярно, ще стане още по-голям хаос.Няма друга алтернатива, освен околовръстен път.Всичко друго е ала-бала, и крадене на пари.Лошото на държавата, е че няма такава.Политиците изповядват основния принцип, "Куче влачи, диря няма".

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/9/17 16:36

    С какво ще се промени сегашното положение, при с риск за сблъсък излизащите от улица Заводска се включват в движението за Ардински мост?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/9/17 16:57

    Този "+експерт",който говори за някаква връзка между "Републиканска" и "Беломорски" най вероятно е или пиян или не е от Кърджали.Боже,Боже такива специалисти позволи да вземат решения?Ето наказвайки ни по този начин идва и обяснението защо сме на това дередже.Полза от ремонта ще има,но тя е повече козметична.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/9/17 17:10

    Да бяха премахнали кръговото пред автогарата и изправили бул.'Беломорски' с тези пари.Ефекта щеше да е много по добър относно задръстванията,които ги правят транзитно преминаващите .А те на 'Заводска'няма да стъпят.ОБЩИНАТА да искат и мнението на гражданите, все пак ние ги плащаме тия масирани!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/9/17 17:32

    Сега пуснете и движението по бул 'България'от 'Орфей 'до пощата и окончателно ще лишите града от няколкото останали тихи и относително чисти места за жителите му!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен22/9/17 19:14

    Амсалаци, тия павета стоят от как са сложени, върху тях асфалт, защо ще се махат. Явно има излишък в градската хазна, толкова проблемни места има из града вие улица която не се използва ще ремонтирате

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен22/9/17 19:16

    Хубаво е да се оправи "Заводска", но това няма да реши проблема. Чакащите за ляв завой от Беломорски към Заводска ще правят опашка, за тези от Заводска пък въобще да не говорим.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен22/9/17 19:53

    Създават работа на фирмата на гайтански вълка
    Не решават никакъв проблем защото проблем ма е кръговото не заводска

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен22/9/17 20:13

    не разбрах кой ще открадне паветата ?

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен22/9/17 22:46

    Защо ще махат паветата! Не може ли да си остане павирана улицата? Те са стояли десетилетия там, а асфалта който ще положите ще изтрае максимум 7 до 10 години. Тук си вуни на крадене, но крадене от нашите пари на кърджалийци, и ние пак ще си кротуваме.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен22/9/17 23:16

    решението е светофар там защото няма да има никакъв смисъл , то сега не може да се излезе от там на Беломорски

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен22/9/17 23:51

    Аз имам чувството, че управляващите не живеят в нашия град, те не са в реалността, всеки един гражданин на град Кърджали вижда за какво става на въпрос в периода от 8 сутринта до 5 часа на кръговото 'кръстовище' , там е така наречения "никъв ред" , регуриращи полицай няма, хора които да спазват правилата...няма...какво правим? Вие улици сте щяли да отваряте при положение, че има толкова много други пътища, които се нуждаят от ремонт и даже не ремонт ами напълно нов проект за изграждане на нови 'европейски' 'улици'. Тодор Живков правилно е казал, че това ,което той е построил, вие може само да го боядисате! Успех и всичко хубаво, но нямам камъни да ви изпратя!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен23/9/17 10:25

    Ima softuerni produkti za simulaciq. Dobre e da se napravi. Vitualen test i sled tova da se vzeme okonchatelno reshenie dali shte ima polza ot remonsta i kade trqbva da se slojat sfetofari.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен23/9/17 14:36

    С ляв завой преди автогарата, щял да се отпуши кръговото!!? Абе господа............изпийте си лекарствата ! Рушветите вече ги изядохте !

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен23/9/17 18:16

    Махнете кръговото на автогарата и слагайте СФЕТОФАРИ

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен23/9/17 18:18

    Проблема ще се реши
    Ако кмета и заместниците му задължително всеки ден минават поне по 2пъти сутрин и вечер и ще разберат за какво идва реч

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен23/9/17 18:21

    Alo. Apti garata li e?

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен23/9/17 19:55

    22/9/17 19:14 и всички коментиращи дето ходите и се връщате от/на работа с колите си!!! Господа всезнайковци, моля не се изказвайте неподготвени!!! Това е най БЪРЗИЯ ПЪТ ОТ ГЛЕДКА ДО ПАЗАРА И ОБРАТНО !!! Така че не се правете на големи разбирачи и оставете общината да извърши ремонта и може да ви стане ясно за какво става дума. Ние още преди изборите предложихме на кмета за ремонта на тази улица и се радваме че е проучил нещата и е видял ползата от тази НЕИЗПОЛЗВАНА улица. А задавате ли си въпроса защо не се употребява тази улица бе говеда? Ако не беше накъдрена като Дунавски вълни, нямаше и ремонт да и е нужен а щеше да се употребява и то много! Ремонта ще облекчи много трафика а в началото на Беломорски може да се контролира от регулировчик както в някои моменти по празниците..Анадънму артлици???

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен24/9/17 12:52

    Едно паве е около 2$ в момента. С тези и още малко пари може да се направи и път покрай водното огледало от въженият до ардинският мост. Ако не друго, поне ще облекчи работещите в Монек-юг, Пневматика и шивашките фирми, а оттам и трафика. Напълно подкрепям 23/9/17 18:18, който не е патил не знае.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.