"И в България, и по света със сигурност има талантливи, квалифицирани и морални българи, които могат да управляват нашата страна и да ни измъкнат от тази 27-годишна каша. И аз ви гарантирам, че ще направя всичко възможно и започвам от днес да търся такива българи.
Ще ги намеря. Ще ви ги представя. И вие сами ще решите дали искате тези българи да заместят сегашната политическа класа".
Това обяви телевизионният водещ Слави Трифонов в писмо до медиите.
***
Ефектният изказ, претенциите към властта, дори популизмът повече прилягат на Слави Трифонов, отколкото на опозицията. Едно е да стреляш по Бойко Борисов с думи като изпаднал от властта, бамбашка е като общественик, който никога не e трупал „мазнини“ – в личен и колективен план, от присъствие в парламента или партньорство в правителството.
Слави Трифонов не е типичният шоумен, той е и социално явление. И това го отчитат хилядите, които пълнят стадионите и площадите за концертите му.
И си представете колко много хора в България не гласуват, защото не виждат качество в кандидат-депутатските листи или кандидатите за кметове.
Никой не бива да се изненадва ако една партия на Слави Трифонов стане трета политическа сила, без да си е давала зор, в следващото Народно събрание.
*
Всъщност, първият тест ще бъде през 2019 година, когато у нас ще има избори за евродепутати и за местна власт. Разбира се, ако преди това не се стигне до предсрочни парламентарни избори.
Може ли партия на Слави Трифонов да постигне депутатски успех в специфичен избирателен район като Кърджалийския? Резултатите няма да са „първа хубост“, но участието на формацията ще вдигне осезаемо избирателната активност и ще притесни много традиционните играчи. Системата „Хеър Ниймайер“ ще позволи на Трифонов да измъкне 5-ия депутатски мандат в 9-ти Кърджалийски многомандатен район от БСП, само със спечелени около 8 хиляди гласа. И, разбира се, ако БСП не направи сензация - в ситуация на отлив на симпатизанти и „преливане“ на избиратели към новата партия, столетницата да увеличи изборния си резултат в сравнение с Вот`2017.
А може ли хора на Слави Трифонов да станат общински съветници? Без проблем. Във всяка от 7-те кърджалийски общини. В разпоредителния орган на Кърджали групата на Трифонов най-вероятно ще бъде балансьор.
А може ли Слави Трифонов да имат кмет в Кърджали?
Към момента ситуацията е следната:
Областният управител Никола Чанев се очертава да е кандидат за кмет на Кърджали от ГЕРБ. Активен е, по-добре стои от предишния областен управител и кандидат за кмет. Най-важният човек на ГЕРБ в региона – Цвета Караянчева сипе позитивни послания, усеща се, че е начертала стратегия на „разширяването на електоралната подкрепа“. Относно смесените региони у нас, изказванията на Бойко Борисов и дори на Цветан Цветанов са много премерени.
Какви са новините от лагера на фаворитите? Две години преди изборите за кмет на Кърджали на депесарския мегдан има само едно име – Хасан Азис. От групата на съветниците няма логика да изскочи име на добър кандидат, ако наесен не се случи ротацията за председателското място, а такова не се очертава. Наивно е да се очаква строго партийно име. Или Хасан, или някой от заместниците му? Завъртяха се имена на бивши депутати, като най-стойностен изглежда Айхан Етем, но за да се случи това, той трябва да се върне в дневния ред на Кърджали. Интригата в ДПС роди и друга новина – бившият депутат от Черноочене Ремзи Осман ще бъде кандидатът за кмет на Кърджали…
По-скоро се очертава пети опит за кметски мандат на Хасан Азис. Този път обаче дори той не може да разчита на онези 18 000 гласа, които му гарантираха победа на първи тур, както бе досега.
Партия ДОСТ ще откъсне безпроблемно 2-3 000 гласа, а и ГЕРБ навлиза много сериозно в кърджалийските села. Балотажът е в кърпа вързан!
На фона на всичко това, представете си Слави Трифонов да номинира за кмет читав кърджалиец. Примерно, някой бизнесмен, който през годините се е доказал като местен, честен, свестен!? Да му мислят не само в ДПС, но и в ГЕРБ!
24rodopi.com

Бележка: Участвайте в анкетата на 24rodopi.com „Ще успее ли Слави Трифонов в Кърджали?“. Вижте дясната колонка
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/9/17 10:08

    Време е българите по света да се върнат в България!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/9/17 10:17

    От пишман политици да се доверим на лигльовци като Слави- няма да я бъде.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/9/17 10:20

    Ало редакцията ,видяхте на къде духа вятъра и спряхте да коментирате вече Лютви Местан и Волен Сидеров

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/9/17 10:20

    Слави Трифонов ще бъде следващият министър-председател на България.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/9/17 10:22

    Кърджали е умрял, а направо ЗАГИНАЛ ЗАРАДИ ДОСЕГАШНИТЕ ПОЛИТИЦИ

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/9/17 11:06

    Едно да направят всички партии без ДПС да направят коалиция и от всяка партия да има по един зам кмет и ДПС ще е история

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/9/17 11:26

    Някой бизнесмен -крадец ,мафиот ,боклук ,измамник, рекетьор,неграмотен-НИКОГА.Няма бизнесмени местен ,честен и свестен.

    ОтговорИзтриване
  8. Реджеб18/9/17 11:32

    инж Илиев да оглави партията в Кърджали, той може натрупа достатъчно опит в СДС

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен18/9/17 12:04

    да бе,всяка новоизлюпена партия харт вътре,глупости има системни партии и Слави е еднодневка,че той освен лигавене друго не може,смешник

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен18/9/17 12:36

    Да,време е Слави да бъде фактор в политиката на България.До сега нямахме нито ръководители нито политици.Всички са корумпирани.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен18/9/17 14:23

    Слави ако желаеш -Мога да ти бъда агитатор в Европа ....
    Живея в Холандия .....казвам се Саваш........

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен18/9/17 20:45

    По добре Слави да дойде с партията си в Кърджали и ще бъде пътиииии по добре, отколкото партията на герб ЕООД Комерс.... 3- ти мандат кара герб ЕООД Комерс и грам полза за бедното, болното, изчезващото се стадо.. За кражби и комисиони на милионииии и милиарди има пари и като става въпрос за стадото вечно нема и затова BASTA на герб ЕООД Комерс в Родопите

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.