„След тази на „Ботев”-Пловдив, публиката в Кърджали е най-запалената”, твърди пред 24rodopi.com Илиян Гаров

Той е единственият български футболист, който е играл в най-северната столица на Европа и е станал свидетел на футболния възход на Исландия. Той е човекът, който е трябвало да охранява капитана на „Левски” Елин Топузаков при корнери - специалитет на Топчо при отбелязване на голове за гранда от София. Той играе с №24 в „Арда”, но е №1 в защитния вал на кърджалийския тим. Това е капитанът Илиян Гаров.
Защитникът е играл три години за „Ботев”-Пловдив, пет сезона за „Локомотив”-София, откъдето преминава в исландския „Викингур”-Рейкявик, с който влиза в Лига Европа…

-Илияне, как се стигна до идването ти в Кърджали?
-Обади ми се лично Елин Топузаков. Каза ми за големия проект, който е стартирал тук и аз веднага приех да дойда в „Арда”. В интерес на истината нямах големи очаквания, но това, което видях на стадион „Дружба”, надмина всичко. Бях впечатлен. А когато Елин Топузаков посочи, че аз ще съм капитан, това бе огромна чест за мен.

-Познаваше ли се преди с Елин Топузаков?
-Да, играл съм срещу него. Докато бях в „Локо”-София трябваше да го охранявам при корнерите. Винаги създаваше много проблеми на втората греда.

-Как ти се струва тимът на „Арда”?
-Страхотен колектив за напълно обновен отбор. Играл съм в много клубове, но за толкова кратко време да се заздрави колектив не съм виждал. Всичко това е благодарение на треньора Елин Топузаков. Той знае как да сплоти момчетата.


-Ти дирижираш най-желязната защита в Трета лига, как се справяш и срещу кой отбор досега е било най-трудно?
-Това е дело на целия отбор. Защитниците сме само четирима, но когато всички на терена се справят със задачите, нещата просто се получават. Досега може би най-трудно ни бе срещу „Загорец”. Разполагат с добри изпълнители отпред, но успяхме да ги неутрализираме. Изпитваме известни трудности при гостуванията, но само в първите минути. Всички излизат безкрайно мотивирани срещу нас, но след десетата минута успяваме да ги укротим и да наложим волята си.

-Ти си капитанът, какво казваш на момчетата преди да излезете на терена?
-Имаме една традиция. Всички протягаме ръце една върху друга и казвам: „Всички като едно цяло и да победим!”. Победата е най-важна за нас и не трябва да допускаме голове.

-Какво смяташ за публиката на „Арда”?
-Страхотна! Истинско удоволствие е да играем пред хиляди хора. След агитката на „Ботев”-Пловдив, в Кърджали е най-запалената публика.

-Кои са най-тежкият и най-хубавият ти момент в кариерата?
-Много трудно ми беше когато получих тежка контузия в „Локо”-София и не играх цели 6 месеца. Незабравим момент пък ще ми остане голът, който вкарах с екипа на „Ботев” на ЦСКА на стадион „Българска армия”. Надявам се обаче най-хубавите ми моменти тепърва да предстоят. Тук е момента да благодаря на хората, заради които всичко това се случва-президента на клуба Петър Пешев, кмета Хасан Азис и зам.-кмета Мюмюн Али.

-Как ти се струва Кърджали?
-Преди това бях идвал като дете. Много хубав град. Хората са разбрани, спокойно е. Дори мисля следващия полусезон да взема тук съпругата и детенцето ми.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/9/17 09:51

    Bravo Garaa,Samo Ardaaa

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/9/17 10:25

    pomni6 li i ma4ovete sre6tu arda.kato igrae6e star6a vazrast

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/9/17 10:31

    БРАВО ИЛИЯНЕ.БЛАГОДАРИМ ТИ ЧЕ ИЗБРА АРДА.ОТ ВСИЧКИ ОТБОРИ ОТ
    ЧЕТИРИТЕ ТРЕТИ ЛИГИ НАШАТА ОТБРАНА Е НАЙ-ЗДРАВА.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/9/17 10:43

    МНОГО ВИ МОЛИМ РАДИОУРЕДБАТА ДА РАБОТИ,ЗАЩОТО НА МАЧА СЪС СОКОЛ
    НЕ РАБОТЕШЕ.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/9/17 13:27

    evala ILIANE bog da te pazi ot kontuzii i 6te se radvame da bade6 4ast ot na6iat proekt samo arda

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/9/17 15:33

    Много добър.. но не е единствения играл в Исландия :) тук е Тодор Христов , Диян Колев , Георги Каранейчев :) и още...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.