В Кърджали започна изграждането на така нар. Завод за енергия, който е уникален за България. Инвестицията възлиза на 36 милиона лева. На първо време в него ще работят 240 души, а до две години в производството ще бъдат обхванати над 600 работници.
Първият етап на изграждането на фабриката в Източна промишлена зона ще приключи до няколко месеца. Инвеститорите бързат, защото имат голяма поръчка в Средния изток, чиято стойност възлиза на 680 млн. евро.
Създадената от баща и син "Интернешънъл пауър съплай" (IPS), подкрепена от няколко финансови инвеститора, е избрана да участва в петгодишен проект за 1.8 млрд. евро за модернизиране на петролопроводи в Близкия изток.
Строителството в Кърджали е поверено на софийска фирма, но за някои от дейностите са ангажирани подизпълнители от града.
Стартираха дейностите по разчистването на терена и изкопните работи на бъдещия завод, който ще бъде между базата на транспортната фирма „Мариета“ и новия месокомбинат „Родопи мес“ (на снимката).
IPS e семейна фирма, основана преди 27 години от инженер Стоил Трифонов. Компанията има различни разработки на системи за топло- и електрозахранване в телекомуникациите, отбраната и енергетиката, но проектът, който дава тласък на фирмата, е модулната система Еxeron. Накратко, това е продукт за зони без електрическа мрежа, който комбинира слънчеви панели, вятърни перки и батерия, а компютърната част командва кое кога да ползва и складира по най-изгодния и сигурен начин.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/9/17 16:56

    Mng dobre za grada dase razviee s novi rabotnii mesta za.naroda i uspeh na tozi koyto ste izgradii.da ima i day bohe mng rabotni mesta s visoki zaplatii no.500lv nyama koyda rabotii vsiki sef da pomisli

    ОтговорИзтриване
  2. Интересно от къде ще намерят 600 квалифицирани кадри точно в Кърджали?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/9/17 06:22

    Във пневматика -серта има достатъчно кадърни които бързо се учат.Само чакат да почнат да търсят работници .При добри условия на труд повечето ще избягат от престижната фирма.Добро заплащане и хора ще се намерят.

    ОтговорИзтриване
  4. Що да няма квалифицирани кадри в Кърджали 25/9/17 22:26.В Кърджали да не живеят глупаци .Имаме си достатъчно умни младежи които могат да се справят с всяко предизвикателство.Не подценявайте жителите на гр.Кърджали

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.