„Колата се преобърна около 10 пъти. Още не можем да повярваме, че сме живи.“, коментира пред 24rodopi.com един от оцелелите в тежката катастрофа в Австрия гурбетчии от Кирковско.
Пътният инцидент, при който загина един, а четирима пострадаха, стана около 5.00 часа в неделя. Групата тръгнала от Кърджали за Германия в събота сутринта.
Припомняме, че ванът, с който пътували 5-мата нашенци, се преобърнал на магистралата в близост до границата с Германия.
„При първото преобръщане от колата пада пътник, возещ се на задната седалка. Той е с контузии. При следващите преобръщания навън изхвърча и шофьорът, който е прегазен от други коли“, разказват пред 24rodopi.com близки на пострадалите.
Само пътуващият до водача бил с предпазен колан и няма контузии.
4-мата оцелели - на възраст 23, 24, 27 и 38 години, казват, че дължат живота си на чудо. В същото време гурбетчиите, които са от микрорайон Бенковски, скърбят за приятеля си. „Загубихме добър човек и много грижовен баща“, твърди един от оцелелите в адската катастрофа.
33-годишният Самет Р. е родом от село Каялоба, община Кирково. От години живеел и работел в германския град Линбург. „Колата, която управлявал, не е за превози, не е нелегален бус. Просто 5-ма приятели са решили да пътуват заедно. Всъщност, пътували са 2-3 коли. Спрели са, за да си починат и да поспят. Понеже на Самет не му се спяло, потеглил по-рано и фаталното се случило. Може би е задрямал зад волана. Две деца остават сираци“, скърбят жители на Каялоба.
Самет, който е с двойно гражданство, ще бъде погребан в сряда в Бурса.
24rodopi.com
На снимките:
Катастрофата;

Самет пред „Алианц Арена“ - стадионът на любимия му отбор „Байерн“
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/9/17 14:50

    няма държавност, нелегалните таксита и бусове тряяяябва да спрат, нямат никакви условия за пътуване и водачите им не спят по седмици....аз също съм пътувал с тях, последният път едва не стана същото с нас, оттогава никога няма да пътувам с тях.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/9/17 17:10

    hare koga shte gi spirate tiq busove ... vsqka godina po 10 15 dushi si otivat.... EUROLINES ima avtobusi da si gi prevozvat te

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/9/17 21:46

    Вие за какви нелегални бусове коментирате Колата, която управлявал, не е за превози, не е нелегален бус. Просто 5-ма приятели са решили да пътуват заедно. Allah Rahmet eylesin ailesine ve yakinlarina sabir versin

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/9/17 09:18

    Нима приятелите не са си платили?!Стига хумор.Няма държава-това е истината.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.