Денят на Независимостта е.
На 22 септември България чества 109 години от обявяването на независимостта си.
Община Кърджали кани жителите и гостите на града на тържествен ритуал,
по случай 22 септември - Ден на независимостта на България
Място: Паметника на Освободителите на 22.09.2017 г.
Час: 11.00
Точно преди 109 години , на 22 септември 1908 година, княз Фердиданд произнася във Велико Търново, в църквата „Свети 40 мъченици" в крепостта Царевец, Манифестта за независимостта, обявявайки България за независимо българско царство. Манифестът е подписан от министър-председателя тогава Александър Малинов и министрите в Кабинета му.
На 22 септември 1908 година, загърбила договорните забрани и геополитическите присъди на другите, България се завръща уверено в Европа и влиза с достойнство отново в нейната история, като получава правото да има всякакви политически, икономически и културни контакти с която и да било страна в Европа и света.
Честит празник!

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/9/17 08:08

    Всички зависими са на работа!
    Повечето фабрики в региона работят...каква независимост

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/9/17 13:00

    Taka e nikoy ne castnik ne priznava oficialnite praznici,oficialnite pocivni dni sa zaconovnicite.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/9/17 14:50

    Kade e inspekciqta po truda,vsicki castni firmi rabotqt?izvinqvam se cinovnicite pocivat

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.