Прекратено е делото „Бизнесмен искал да гръмне ортака си и жена му“

Нови са собствениците на апетитния имот до Новия мост в Кърджали, който предизвика серия от скандали през последните три години. Жалби и сигнали "летяха" до икономическа полиция, прокуратура и съд. По единия от казусите - заплаха за смърт, вече има съдебно определение.
Както вече 24rodopi.com писа, имотът е с площ 2 154 кв. метра и е съседен на парцел, върху който компанията „Аладин“ искаше да гради МОЛ, но се отказа от инвестиционните си намерения. Намира се на кръстовището на ул. „Републиканска“ и „Булаир“.
На 4 август 2017 г. Х. Н. А. е продал ½ идеални части на бизнес дамата Х. Х. Сделката е била на стойност 500 000 евро. Другата половина от имота в парк „Арпезос“ е била прехвърлена на 22 юли 2016 г. от Х. Н. А. на С. А. А., бивш собственик на заведение „Марая“. Според неофициална информация, отново за 500 000 евро.
Скандалите около парцела започнаха през 2015 година, след като трима съдружници го купиха от предишните им двама собственици - един от които е брат на един от най-важните държавни мъже по онова време.
След придобиването на апетитния парцел, в неуредените сметки между тримата като „арбитри“ се включиха и адвокати, които се занимават предимно с документни измами и действията по прехвърляния на дялове, доказване на произход на средства и т. н., станаха причина тримата да попаднат в полезрението на специализираните органи. Единият от бизнесмените бе подал жалба, че бившият му ортак е заплашил него и съпругата му, че ще ги "застреля със собствения пистолет". Съдия в Момчилград прекрати делото, след като жалващият се първо не се появи пред съдията в часа на заседанието, а по-късно не успя да докаже, че има заплаха за живота му и този на съпругата му.
„В началото на 2015 г. имотът бе купен за около 900 хиляди лева, продаден е за 1 000 000 евро“, твърди източник, запознат със сделките.  Според него, сметките между тримата бивши собственици все още са „висящи“.
Новите собственици имат намерение да построят сграда с търговски и жилищни помещения. В момента теренът се използва за паркинг за нуждите на фирма за отдаване на автомобили под наем.
24rodopi.com
Вижте разположението на "златния" парцел:

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/8/17 13:43

    С.Б.В. и В.Б.Г , а също и Ф.А.Ж. са големи боклуци,обаче Х.В.Б. и А.Б.В, са свестни...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/8/17 14:33

    Откъде тази дама разполага с толкова пари интересно .Дали ще и търсят да доказва произход на парите ?

    ОтговорИзтриване
  3. Хахо9/8/17 15:02

    Е айде да почват да строят че аз искам да си купя апартамент точно там на това шумно и пълно с изгорели газове место

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9/8/17 15:07

    Barsaklani kopacama

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен9/8/17 17:23

    X + Y : Z = 11 - N .Статията ми звучи като основният въпрос за тая година : Кой изяде суджука ?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/8/17 18:35

    Хубаво че е Ю иначе сделка нямаше да има

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен9/8/17 19:20

    Задължително участие в такива схеми има и небезизвестния адв.Дуков .

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен9/8/17 20:22

    Zashto ne pi6ete naistina koi bqha zameseni-za6toto vi e strah i vas ? koi biznesmeni, mutri i policai...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен10/8/17 08:57

    wsichki w toz grad sa bokluci

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен10/8/17 12:42

    това място е на 200метра от златното хвостохранилище еха колко богаташи ще изгорят

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен10/8/17 12:43

    Вече хората които имат пари бягат в западна европа или на поне 5км от центъра на село кърджали

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.