Средна оценка 3.077 получавал кабинетът "Борисов" 3, става ясно от обобщените резултати на анкета на Дир.бг за първите 100 дни на третото правителство.  Отчетените гласове в нея са 7236.
52.5% от участвалите в анкетата поставили слаб 2, а 19.5% - среден 3. Слабата оценка идва въпреки демонстрирания непрестанен работен кипеж. Съвсем не стигат отчетите за много приходи в държавата, гръмката съпричастност на премиера и (или) на отделните министри към решаване на хронични или внезапно появили се проблеми, се посочва в анализа.
На везните решително натежават даже не толкова скандалите или политическите оценки за пропиляно време, колкото чувството сред хората, че не става по-добре.
„Ако приемем, че доверие, макар и на кредит, означава оценка 4 и нагоре, то благосклонните са около 28%. За отбелязване е поделянето по равно на 2-ка по пол. Жените обаче явно повече са склонни да пишат 6-ци на правителството – 13% срещу 11.8%.
По-младите са по-жестоки в оценката си - 63% от участвалите в анкетата между 18 и 24 години слагат 2 на кабинета, а тези над 55 г., сложили 2, са 45%.
Интересна е разбивката по градове - бедният северозапад се е "разделил". Във Видин двойките са 38%, в Монтана - 62%. Най-много двойки пишат на кабинета в Силистра - 65%, а най-малко в Кърджали 25% и Ловеч – 30%.
Най-високо доверие (изразено с 6) в кабинета имат във Видин (33%) и Пазарджик 28%. Нито една 6-ица не е поставена в Силистра (0%), следва Благоевград със 7% и Кюстендил – 8% "осмелили" се да пишат 6“, сочи анализът.
100% двойки поставила на кабинета сънародниците ни в Италия и Турция. В Испания, обаче където живеят и работят много българи, има уникално изравняване - по 14.3% за всички оценки, като тройката е най-масова оценка - 43%.
Най-много 6-ици са поставили сънародниците ни в САЩ (43%) и Гърция (33%).

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.