Съдът в Кърджали определи мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо 37-годишен рецидивист след поредния му удар в града край Арда, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.
Ангел С. отнел дамско портмоне с лични документи, банкови карти и сума от 30 лева от жилището на 43-годишна жена в Кърджали. Мъжът влязъл в дома на пострадалата през затворена балконска врата, след като се покатерил по терасата и по тесни парапети. Вратата е била отворена с инструмент, при което са оставени дактилоскопни следи. Жената е спяла в стаята, в която е влязъл обвиняемия. Тя не се е събудила. След като отнел вещите, мъжът се опитал да отнеме и оставен на  парапета на терасата килим, но се отказал, защото бил тежък. По делото са извършени процесуално-следствени действия - установени са отпечатъци от обувки, приобщени са записи от камера на банкомат, от които става видно, че  евентуалния съучастник на Ангел С. – Нурай С. , на 37 г., направил опити да изтегли пари с отнетите банкови карти на жената. Към момента Нурай С. е задържан в Хасково за друго деяние, посочиха от прокуратурата. Предстои разпитът му по настоящото производство и евентуално предявяване на обвинение за съучастие.
Обвиняемият Ангел С. и Нурай С. са осъждани. Ангел С. е излязъл от затвора през септември 2015 г. след изтърпяна 4-годишна присъда за кражба в условията на опасен рецидив. Той е осъждан общо 19 пъти, като 16 от присъдите са за кражби. Нурай С. също е осъждан многократно. Взетата мярка за неотклонение за неотклонение "задържане под стража" спрямо Ангел С. подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кърджали.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.