Знаете ли как мирише в „Мерцедес“, в който водачът пуши растение с психоактивно въздействие?
Една година без шофьорска книжка и глоба в размер на 1000 лева.
Това е научил кърджалиецът М. С. М.
Около 00.30 часа на 1 април т. г. двама патрулиращи полицаи се намирали в района на бензиностанция на булевард „България“ в областния град, в отсечката между ОЦК и Кръговото кръстовище. Те спрели движещ се по булеварда лек автомобил марка „Мерцедес S320“ с рег.№ VSКJ 7777. Била извършена проверка на водача му, при която полицейските служители усетили силен мирис на марихуана от автомобила. Единият от полицаите запитал дееца М. дали е употребил наркотични вещества, но последният отрекъл.
След това полицейските служители извършили проверка на автомобила по реда на ЗМВР, като уведомили дежурния служител за подозрения си за шофиране след употреба на наркотични вещества. Отвели М. в сградата на Районното управление.
Служител в сектор „Пътна полиция“ извършил проверка на водача с техническо средство „Дръг чек 3000“, което отчело положителна проба за употреба на марихуана и амфетамин. Съставен му бил акт за установяване на административно нарушение, издаден му бил и талон за талон за медицинско изследване.
По-късно от М. е взета кръв за химичен анализ. Доказана била употребата на наркотично вещество съдържащо тетрахидроканабинол.
Признанието:
Делото се гледа по реда съкратеното съдебно следствие. Подсъдимият признава изцяло фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и изразява съгласие да не се събират доказателства за тези факти. Съдът е обявил, че при постановяване на присъдата ще ползва самопризнанието на дееца без да събира доказателства за фактите изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт.
Подсъдимият се признава за виновен и в последна дума изразява съжаление и извинение от стореното от него, защото това ще го отърве от ефективна присъда.
За престъплението, което е извършил, се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 3 години.
Присъдата:
Съдът признава подсъдимия М.С.М., неженен, със средно образование, работи, неосъждан, за виновен в това, че в Кърджали управлявал моторно превозно средство- лек автомобил марка „Мерцедес” с рег № VSКJ 7777 след употреба на наркотични вещества. Освобождава го от наказателна отговорност като му налага административно наказание „Глоба“ в размер на 1000 лева. Налага му и наказание „лишаване от право да управлява МПС “ за срок от 1 година.
М. е осъден да заплати и направените по делото разноски в размер на 206,80лв. по сметка на ОДМВР.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.