Стартира кампания „Община Кърджали срещу вандалите”, общинари и полицаи с общи усилия

Най-късно до понеделник ще започне ремонтът на детските площадки в парк „Простор“ и градинката до църквата „Свети Георги”, части от които са унищожени от вандалски прояви в тъмните часове на денонощието.
Както първи 24rodopi.com алармира по молба на родители, детската площадка в „Простор“ е опасна за децата.
„На няколко пъти ни се налага след вандалски прояви да обновяваме детската площадка в парк „Простор“. Частите, които получихме от Турция, тъй като площадката е дарение от там и тук няма такива, вече са пристигнали и от понеделник фирмата ще започне ремонта“, заяви пред самото съоръжение кметът на общината инж. Хасан Азис. По думите му вандалските прояви срещу обществено имущество може да се реши само с обединени усилия на всички – граждани и институции.
„Призивът ми е да бъдем добри стопани на всичко онова, което ползват нашите деца. Ако не обединим усилията си – община, полиция и граждани, няма да успеем. Да обграждаме детските площадки с високи огради или до всяка една да поставяме пазач нощно време също не е във визията на общината, за разрешаването на проблема”, коментира кметът.
Той заяви намерението си още през тази седмица да изпрати писмо до полицията, да се направим работна среща, на която да се определят какви мерки могат да се предприемат от страна на органите на реда от една страна и от друга – с какво общината може да помогне на полицията за разрешаването на проблема с вандализма.
И още една мярка е замислила общината срещу посегателството на имуществото на кърджалийци. Още през следващата седмица общината ще предприеме кампания, условно наречена „Община Кърджали срещу вандалите”, в специална платформа на общинския сайт, където гражданите ще могат да качват своите сигнали чрез текст и снимки, за вандалски прояви по парковите места на Кърджали, съобщи заместник кметът инж. Катя Митовска.
На въпрос колко струва на общината възстановяването на щетите от вандалските прояви по детските площадки и други паркови съоръжения, тя отговори, че от 2015 година досега общината е инвестирала в тази дейност близо 38 хиляди лева като за 2015-а те са били 5 хиляди, за 2016-а - 17 600 лева и за 2017 – около 17 хиляди лева за ремонт на детски площадки, кошчета за смет, счупени пейки.
На територията на град Кърджали има над 70 детски площадки. Повече от половина се нуждаят от основен ремонт, а някои трябва и изцяло да се подновят, каза заместник-кметът на община Кърджали инж. Катя Митовска. По думите й там, където съоръженията са опасни за децата, са демонтирани.
24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/7/17 16:35

    38 000 от дек на дек

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/7/17 16:35

    38 000 от дек на дек

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/7/17 17:13

    Монтирайте камери се.Много е лесно..

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен20/7/17 20:13

    Сетила е Мара да се побара!...

    ОтговорИзтриване
  5. ИВАН ДОБРЕВ25/7/17 15:13

    A ПЛОЩАДКАТА МЕЖДУ 32 И 33 БЛОК ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНЦИ ЩЕ БЪДЕ ЛИ РЕМОНТИРАНА, ИЛИ ЩЕ БЪДЕ ЛИКВИДИРАНА? ХИГИЕНАТА НА КВАРТАЛА Е ПОД ВСЯКАКВА КРИТИКА. ЧИСТИ СЕ САМО ЦЕНТРАЛНА ЧАСТ НА КЪРДЖАЛИ.ГОСПОДИН КМЕТЕ, ИЗПРАТЕТЕ ВАШИТЕ ИНСПЕКТОРИ ПО ЧИСТОТАТА ДА ПОСЕТЯТ ГР.ВЕЛИКО ТЪРНОВО ИЛИ ГР.СТАРА ЗАГОРА, А МОЖЕ И ПО-БЛИЗО ДО ГР.ХАСКОВО.ИМА КАКВО ДА СЕ ВИДИ И ДА СЕ НАУЧИ.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.