(Продължение от вчера)

Разбра се, че областният управител Никола Чанев се нагърбил с разпоредителните функции на Общинския съвет в Кърджали, а охотно представителността на органа поема важният човек на БСП Милан Миланов,
който е председател на Обществения съвет към същия този Общински съвет. Това бе декларирано и от двете страни.
Чанев ще инициира промени в Наредбата за поддържане и опазване на обществения ред във връзка с оплаквания на граждани от високи нива на шума и нарушаване на спокойствието от тържествата на открито в квартал „Боровец". По думите му, в Наредбата за обществения ред има пропуски, които позволяват случващото се. Според него, са необходими поправки, които да регламентират контрола върху тържествата на открито и да създадат такъв механизъм, който да не накърнява правата на едни групи от хора за сметка на други. Нещо, което съветниците не виждали, не чували, не усещали.
Като свърши това, областният управител може да се захване и със сериозния проблем за кравите,
които не само превзеха междублоковите пространства във „Възрожденци“, но и свободно крачат вече по оживените булеварди „Христо Ботев“ и „Беломорски“. Всъщност, последната поправка в Наредбата, правена от Общинския съвет, касае именно придвижването на домашните чифтокопитни животни в големия град. Дали защото говедата не могат да четат или не са се срещали с общински съветници, но положението е много тъжно. Полза от Наредбата няма. Не бива да се учудваме, ако в някоя румънска медия се появи снимка на крави на оживен булевард по пътя към Маказа и текст под нея, написан от преминал през града ни турист: „Минахме транзит през един град, който се нарича Кърджали. Не е в Индия, но тук кравите са на почит“.
Това е положението с Наредбата за обществения ред, най-важният документ (след това са местните данъци и такси), който се приема от Общинския съвет.
Относно представителността, групата на Милан Миланов, който и в Общинска администрация, и в Общински съвет, че дори и във „В и К“ е бил с атестацията „Важен от БСП“, ще посочва актуалните проблеми на Кърджали, ще се среща с началници, а и уж ще дърпа ушите на кмета.
Новият посредник между Общинския съвет (ОбС- 1)и избирателите ще бъде с марката „БСП“,
това е положението. Независимо дали е бил харесан от всички общински съветници барабар с други авторитетни лица в Обществения съвет или просто е одобрен от председателя на сесията Раиф Мустафа, Миланов си върви с трите букви (но как БСП вкара гол на ДПС – по-нататък).
Всъщност, Общественият съвет (ОбС – 2) трябва да бъде нещо като консултант на съветниците. Поне така е в бумащините, с които ОбС-1 дава живот на ОбС - 2. А това вече е признание за безсилие.
Щом имат нужда от консултанти, защо съветниците получават допълнителни пари за участието си в комисии по здравеопазване, образование и т. н., в които обсъждат специфични теми. Признават, че имат нужда от експертни съвети, но си траят, когато усвояват парите на данъкоплатците, преведени им за участието в постоянните комисии…като експерти в дадената област.
Дублирането на дейности поражда куп въпроси, но най-важният е „Толкова ли е зле положението в ОбС-1, че се изгради и ОбС-2!
Истинският съветник се среща директно с избирателите си. Търси решение на проблемите на квартала или селото. Той открито критикува кмета при нужда, тропа по вратите на по-дребните началници, знае в коя институция е решението на даден проблем. Читавият съветник дори има куража да каже, че 80-те хиляди лева от парите на кърджалийци, които всяка година се дават на общинския омбудсман са пари на вятъра, защото реално трите вестника в Кърджали вършат много повече работа на данъкоплатците, отколкото този чиновник и секретарките му. И т. н., и т. н.
(Следва)
Кой измисли ОбС-2? Кой най-много печели от допускането на Чанев и ОбС-2 в работата на ОбС-1? Четете по-късно тук

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/7/17 10:16

    Разбира се че е зле като знаем какви хора има в общинския съвет .Няма ли някакви критерии които трябва да се покрият за да си общински съветник .

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/7/17 10:22

    А бе какво очаквате от една базбойническа ,мафиотска държава ,неговото устройство и функционирането й.В такава държава след 10 ноември всичко е възможно ,както и се случва сега .Необходимо и алтернатива на сегашното ,нов 10 -ти ноември с прочистване на сегашния лош материал ,боклуците на прехода и престъпната демокрация.Другото е кучето си лае кервана си върви.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/7/17 10:30

    Като си помисля,ОбС-1,ОбС-2,Омбутсман,Областен съвет,Общинска администрация ,Общинска земеделска служба,Областна земеделска служба,Разпращателна агенция,ИАРА и колко още други........Ще хвана гората!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/7/17 10:53

    Идваха ми гости от Пловдив и .... бяха удивени от кравите по пътищата, "били сме като в Индия"! Интелигентни хора, деликатно го казаха, вместо "СЕЛО" - "Индия"

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/7/17 12:44

    То и сега има наредби, ама кой ли ги спазва и кой ли ги контролира!? Залепиха предупредителни бележки на изоставените коли из града и КАКВО последва, едно голямо НИЩО!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/7/17 16:03

    Голяма работа с кравите,мляко,сирене,кашкавал,месо ще ядеме,а животните няма да обичаме.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/7/17 16:20

    Стига сте коментирали , а вземете в свои ръце нещата .Сами,със собствени сили
    да се освободим от бялото робство на властта ,и бандитските институции,работещи и закрилящи престъпниците на прехода

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19/7/17 19:28

    Председателя на ОбС-2през ден е на клюки в общината,а беше декларирал,че няма да се занимава с....Бута се навсякъде.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен19/7/17 22:27

    Освен в общината дето ходи, събира актива и в офиса на ОЗК,където се подвизава след пенсия.Сладка работа...,има далавера от всякъде!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен19/7/17 23:51

    Ферди Мурад най-кадърния анадънму. Ако някой иска да го привлече в своята партия, ние от ДПС сме готови да заплатим голяма сума за тази цел. За прегъвори при председателя на ОС( Р. Мустафа), все пак той е неговият най-ценен кадър анадънму

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен20/7/17 08:52

    номер2е там за да кои съветници са към ДОСТ

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен20/7/17 09:12

    до 10.16...има критерии за общински съветници- а именно да си приятел на някой"бизнесмен -така наречен" или от обкръжението на друг който също се пише "бизнесмен ,а че не си изкарал дори 8.ми клас???? кой ли ще ми каже,както в онази ми ти песен.....те после се записват да си купят дипломи....познавам настоящ общински съветник с когото сме учили в едно училище,който за столица на България си мислеше,че е....Смолян..В момента усъвършенства се.... в местния университет.Кърджали.а представлява моите интереси и на моите съселяни,които дори не знаят„че има такъв индивид,който ги защитава и и им пази правата.....такива са така да се каже повечето съветници няма смисъл да назова партията ще гласуват пак за нея моите съселяни.защото видиш ли щели да им се спрат помощи„пенсии и така нататък.ето ти критерия....брато....

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.