Роднините на прегазения на пешеходна пътека в Кърджали Димитър И. ще искат ефективна присъда за шофьора-убиец, като делото предстои да влезе във Върховния съд. За тяхното желание потвърди за 24rodopi.com адвокатът на роднините на загиналия 37-годишен мъж Ясен Сариев.
Както вече писахме, Апелативният съд в Пловдив увеличи наказанието на шофьора. 3 години условна присъда получи 21-годишния Васил П., като изпитателният му срок става пет години. Младият мъж ще бъде лишен от право да управлява МПС за период също от пет години.
Роднините на загиналия Димитър поискаха ефективно наказание за водача, обжалвайки присъдата на Окръжния съд в Кърджали. Магистратите край Арда дадоха 2 години „лишаване от свобода” на Васил П. с 4-годишен изпитател срок, като отнеха шофьорската му книжка за период от две години и шест месеца.
Припомняме, че инцидентът стана през нощта на 3 май м.г. 37-годишният Димитър И. пресичал на пешеходна пътека кръстовището на ул.”Осми март” и бул.”Беломорски” във „Веселчане”, когато е пометен от лек автомобил „БМВ”, зад волана на който бил 21-годишният Васил П., с прякор Ешека. Димитър умира на място.
„Смятаме, че не е преценена правилно фактическата обстановка, както и обществената опасност на подобен род деяние. Загиналият млад човек е бил блъснат на пешеходна пътека от водач на автомобил, движещ се с много висока скорост в рамките на града, в район, в който е един от най-интензивните трафици в Кърджали”, посочи тогава мотивите за обжалването адвокатът на семейството на загиналия Ясен Сариев.
Инцидентът от май м.г. предизвика масово недоволство и подписка от страна на кърджалийци, които поискаха спешни мерки, свързани с безопасността по пътищата в областния град. След техните искания, бяха поставени изкуствени неравности по най-натоварените пътни участъци и пред училищата в града.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/6/17 19:51

    Какво са 3 години затвор за един човешки живот? Ами дали този шофьор не е бил и дрогиран, освен, че е карал със скорост много над допустимата в рамките на града? Те от Веселчани младежите не ходят много много трезви... 3 години са нищо, за отнемане на човешки живот... при тези наказания ще има много нарушаващи правилата

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/6/17 20:15

    Заминавай в затвора ешек

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/6/17 20:55

    Ха така Затвор за убийците, прокурорите да не погнат пияните шофьори и да ги пращат в затвора, а за убийците да мислят караш пиян 1 година и половина в затвора убиваш получаваш условна,но пиян човека явно няма връзки ,а тези които убиват и взимат условна присъда имат връзки пари и т.н.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен25/6/17 00:52

    Заминавай в килията боклук грозен . Наркоман там ти е мястото. Шибаняк .. ще си обикаляш между решетките както си трябва, не по града все едно нищо не е станало. Загивай недъг такъв .

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен25/6/17 02:15

    50 пъти стана вече спрете

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен25/6/17 13:52

    Трепиш човек ДАВАТ УСЛОВНА ПРИСЪДА....КРАДЕШ КОКОШКА ВЛИЗАШ В ЗАТВОРА..НООО. БЕЛЯТА Е СТАНАЛА И В ДВАТА СЛУЧАЯ...

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен25/6/17 17:49

    Там да изгниеш боклук мрасен.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен25/6/17 23:35

    Ешек ли си не те знам какъв си но редовно правиш произшествия, за това иди да си починеш 5-6 години в затвора, пък и кон можеш да станеш от ешек!!!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен26/6/17 09:19

    от ешек ще станеш на кон

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен26/6/17 09:28

    Трафика в тези дни и през цялото лято ще е така.Наложителни са строги мерки.Има много чужденци ,които въобще не се съобразяват с български закони.Полицията трябва да е нащрек.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.