Отваряне на „детелината” на входа на Кърджали за леки автомобили към пазара. Тази тема ще бъде разисквана от общински съветници и областния управител на Кърджали днес в ранния следобед. Причината за срещата е подписка от страна на собственици на места за настаняване - вили, къщи на гости, хижи и хотели в Енчец и Главатарци, които настояват за по-кратък път за туристите към язовир „Кърджали”.
Този участък от булевард „България” бе затворен за влизане заради многобройните пътни инциденти с тежкотоварни автомобили през годините. По тази уличка с над 100 км в час се спусна камион, натоварен с тонове стари чугунени радиатори и за щастие не стигна до сергиите на Пазара, а се обърна преди спирката. Кърджали се размина с голяма трагедия...
На „детелината” пък бяха посипани тонове земна маса, които да спират камиони от удар в жилищните кооперации. Последният инцидент стана м.г., когато спирачките на ТИР с палети бира отказаха и единствено изкуствените „хълмове” предотвратиха сблъсък на камиона в блока.
Искането е за леки автомобили. А какво е мнението на „Пътна полиция”?
Огромна натовареност в района на пазара от страна на автомобилния поток би се случилq ако се разреши влизането на МПС от „детелината" на входа на града в посока кръговото на пазара. По този начин трафикът от Хасково ще влезе в централната част на града. Тези опасения изказа началникът на „Пътна полиция" в Кърджали Иван Бакърджиев още преди година по време на разширено заседание на Комисията по безопасност на движението, което бе свикано от кмета Хасан Азис.
Всеки кърджалиец знае какво се случва в района на пазара в съботен ден. Каква ли ще е „лудницата”, ако се угоди на собствениците на места за настаняване? Ами ако някой шофьор на ТИР, който за първи път влиза в Кърджали, обърка посоките? „Не знаех, че наклонът е толкова голям, отказаха ми спирачките. За сефте идвам в града”, бе казал водачът на камион от Шумен, който се спря в изкуствения хълм пред блока на „Кока-кола” м.г. и за радост на цялата махала разпиля по асфалта тонове ПВЦ бутилки с бира.
Най-прекият път към язовира в момента е от пресечката при сладкарница „Байкал”, т.е. с близо километър повече от „детелината”. Добре е при вземането на подобно решение да се знаят имената на тези, които ще носят отговорност при сценарий „Всички минаваме през пазара”. Със сигурност обаче няма да са имената, фигуриращи в подписката, нали?
*
Преди години областният управител Пламен Иванов реорганизира движението в района на блок „Кока Кола“. Той забрави влизането на автомобили в посочения участък.
Днес новият областен управител Никола Чанев трябва категорично да откаже на собствениците на къщи за гости, вили, хижи и хотели край язовира. И дори само 1 процент да се двоуми, първо трябва да попита живеещите в този критичен участък.
*
Дълг на общинските съветници е да реагират на претенциите на избирателите, а някои от исканията (тези в полза на обществото) да бъдат придвижвани до съответните институции за разрешаването на проблемите.
Несъмнено от срещата при областния управител ще има полза. Но дали с отварянето на въпросния участък от бул. „България“ за движение и в двете посоки ще бъде решен проблем или ще се създаде такъв – това е въпросът.
Оставете шефът на „Пътна полиция“ да каже професионалното си мнение. В КАТ нямат отдел „Развитие на хотелиерството“, нека и собствениците на места за настаняване да са по-скромни по темата „И аз разбирам от организация на движението“.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/6/17 10:41

    Предстои цялостна реконструкция на кръговото на пазара тъй че няма какво да се оплакват тези които живеят там. Да питат тези които живеят по бул. Тракия, и блоковете покрай Мтел, какво теглят всеки ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/6/17 11:22

    Ами то всеки ден е лудница, няма околовръстно, няма КАТ, така, че по добре да се отваря.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/6/17 11:35

    Кой пише статията , и дава мнението си - кой си ? Напиши името си и от къде си !!! Много некомпетентно се изказваш .За отварянето на детелината към пазара е наложително и не само за вилите и хотели на главатарци ,а и за всички живеещи в този район -пазаря ,кв. Боровец , живеещите в блокове и къщи в близост до детелината на които се налага да обикалят с километри за да се приберат.Наложително е отварянето !!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/6/17 11:37

    Аз живея в Студен кладенец, не че има много движение там, но ако може да се забрани движението там на всички МПС, че да ми е спокойно, като си разхождам кученцето. Пък и сутрин да не ме будят рано-рано. Чудесно ще е и благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/6/17 12:03

    Детилината е необходимо да се отвори ,за всички жители на гр. Кърджали и най вече за живеещите в района на детилината , кв . Боровец и пазара.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/6/17 13:08

    trqbva da se otvori stoto za kratik pit se obikalq seliq grad...

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен22/6/17 13:40

    Да се отвори.
    Айде да гласуваме да видим кво мисли мнозинството!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен22/6/17 13:53

    Трябва да се отвори пътят към пазара.От къде на къде ще се заобикаля през половината град за да се стигне до пазара, язовира и къщите в района.Трябва да се мисли за разтоварване на основният път по бул.Беломорски, иначе задръстванията ще продължат.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен22/6/17 15:24

    Тези дето живеят в блоковете и къщите на тази улица им е проблем къде ще паркират.Сега си слагат колите направо на пътя, но като се натовари, катаджиите ще минават да ги глобяват.Като отворите тази детелина хората от четири блока къде ще си паркират автомобилите.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен22/6/17 17:30

    policiqta da sedi na kragovoto na pazara siganite parkirat kideto si iskat i nqmat kiniski pianisti sa aloo policiqta kade ste kimeta samo zaplata zima

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен22/6/17 17:49

    На едни да им върви бизнеса а други да слагат черни забрадки.Това ли искате ?

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен22/6/17 17:59

    Ти който си се загрижил за тези които паркират на улиците , къде паркираш ти !!! Всеки който има л. кола трябва да си има и собствен паркинг , ако няма гараж или паркинг ще си плаща и ще паркира на определени места от общината .Всеки сам трябва да мисли за личното моторно средство.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен22/6/17 22:29

    Нещо не мога да разбера, Иван Бакърджиев като ходи на язовира не минава ли през колелото на пазара, защото аз друг път не знам. За каква лудница говорим, като и сега всички минават от там. Не пишете глупости, а питайте кмета още колко години ще мотаят моста и пътя за язовира през Възрожденци. За много туристи от други градове единственото впечатление от Кърджали остава минаването през махалата.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен22/6/17 23:05

    Престанете с глупостите бе, през музея до пазара има 200м повече, голяма работа че било затворено.Ако го отворят всички ще почнат да минават към Възрожденци през пазара за по пряко и ще стане пълна лудница.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен23/6/17 00:08

    Да се затворят всички улици в града за да можем спо0койно да си разхождаме кученцата ,пък и пътна полиция да нямат какво да правят по цял ден , даже най -добре да я закрият и нея !!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.