Спазил ли е правилата бившият народен представител Шабанали Ахмед Дурмуш, който е преградил терасата на новопридобития голям апартамент в Кърджали? Този въпрос повдигат наблюдателни читатели на 24rodopi.com, които са открили в снимките и видеоматериала към публикациите „Сметната палата потвърди новината на 24rodopi.com: Най-големият апартамент в Кърджали е купен от депутат“ и „Ударът: Другите плащат по 350 евро за квадратен метър, депутат - само 200“, както те се изразяват-  „интересни неща, които повдигат още по-интересни въпроси“.
Законна ли е депутатската тераса – гласи основният им въпрос.
„Дори за остъкляване на тераса се иска разрешение от Главен архитект на Община, а в случая има преграждане на тераса със зидани стени. И доколкото разбираме от снимките, терасата не е една, а две.. Разрешителният режим е труден и муден, в случай като този почти не са позволява, защото променя цялата фасада, а освен това терасата гледа към първостепенна улица и мост.
Новият мост и улица „Стефан Стамболов“ са от най-натоварените и най-значими пътни артерии в Кърджали.
Разрешила ли е Община Кърджали това преграждане от новодомеца, който в периода на ремонта е бил народен представител? Ще извърши ли кметът на Кърджали проверка? Искал ли е увеличаващия квадратурата на стаите си позволение от съседите? Знае ли проектантът на тези сграда какво се случва с архитектурното му творение му?“, се казва в писмо до 24rodopi.com от кърджалийци, запознати със ЗУТ.
Бившият народен представител Шабанали Ахмед Дурмуш е един от най-доволните представители на властта за 2016-та година. През отчетения период той е станал собственик на луксозен автомобил, а заедно със семейството си е горд притежател на апартамент в престижна кооперация, като жилището е с големина 192 квадратни метра.
Това става ясно от декларацията на политика от чернооченското село Водач пред Сметната палата.
Бившият районен мюфтия, който изкара един депутатски мандат, е придобил големия апартамент на улица „Стамболов“ в кърджалийския квартал „Възрожденци“ срещу 75 000 лева. Сделката също го прави щастливец, защото реално е изповядана на цена на кв. метър около 200 евро, докато в тази част на квартала – около Новия мост, продажбите вървят на цени между 350 и 370 евро.
Себестойността на квадратен метър жилищна площ във „Възрожденци“ е между 170 и 210 евро, съобразно местоположението на парцела, цената на строителните материали и печалбата, която залага инвеститорът.
Луксозният „Мерцедес“ на Шабанали Ахмед пък е закупен за 38 000 лева. В графата „Произход на средства“ за покупката на МПС, бившият депутат е отбелязал „18 098 от заплата и 23 773 погасени от Каско“. Година по-рано Шабанали Ахмед е купил „Ланд Роувър“ за 5 000 лева, а през 2012 година – „Опел Корса“.
Наличните парични средства на бившия депутат са 16 хиляди лева, спестени от заплати. Той има още 26 хиляди лева на влог в банка, а съпругата му Фикрие Джамал – 7 000 лева, също спестени от заплати.
През годината Шабанали Ахмед е получил 40 000 лева заем от физически лица.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/6/17 11:49

    то тия апартаменти не се продават , целите са в пукнатини ,прецакали са го , не че се е потил за тези пари ,ама все пак

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/6/17 11:50

    Бившия мюфтия май незнае,че влоговете т.е лихвата е haram..пишман ходжа

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/6/17 11:54

    Kakvi sa tezi visq6ti kabeli po fasadata? 4isto nov blok pyk za edni kabeli ne sa pomislili, prostotiqta v BG si e standartna, bez zna4enie kolko pari ima 4ovek i kolko diplomi (za arhitekta i izpylnitelite na proketa stava vapros).

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/6/17 13:05

    Като гражданин на Кърджали искам от страниците на вестник 24родопи да попитам
    1 С какви пари го е купил този имот този бивш депутат
    2 Ако има нарушение кой кмет и архитект е подписал акт№16 и ако има нарушения какви последвствия трябва да носят въпросните отговорни лица
    3 След като кмета на града е избран в случая и с гласовете на новата партия ДОСТ защо г-н Азис не си подава оставката като кмет и като мъж не излезе на нови избори от квотата на ДПС /защото в момента той не е кмет а партийна личност само на ифтари на определена партия
    5 В село Кърджали има ли Прокуратура и Съд

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/6/17 13:08

    Някой ще каже ли какво е прегладил въпросния г-н ,че на снимките се виждат най обиковен балкон

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/6/17 14:53

    Много спестяват от закуски тези депутати .За една година как се купуват тези имоти само от заплата . На фотосинтеза ли карат .Ако беше обикновен човечец НАП щяха да му направят сто пъти проверка за произход на средствата .Щяха да искат касови бележки с какви пари си е ремонтирал банята .

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен24/6/17 18:04

    ZAVISTLIVCI !Завистта и омразата станаха основна черта на българина ! Ако има нещо нередно - къде е държавата със своите органи ? Или ги нямат да подават оставките си !

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен25/6/17 09:29

    Този блок се построи върху един насип доколкото си спомням. За да са стабилни основите, трябва да стигнат под нивото на реката, което ме съмнява. Отделно как дават строежи в такава близост до моста е неразбираемо. След години ако се наложи събаряне на моста или генерална реконструкция, как ще се направи след като има толкова сгради в близост?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен28/6/17 12:20

    Сега не виждате ли как се строй няма отстояние от тротоари, от една къща 500 кв.м. се прави жилищна сграда на 5-6 етажа. За съжаление така е в България какво да се прави институциите са корумпирани, с чичо паричко може всичко!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен1/8/17 10:52

    estetsveno che sa nezakonni, to vsichki sa korumpirani, zatvor za vsichki uchastnici v tazi pumiq. dano vi se sruti bloka, dokato spite ta da postradate ot sobstvenite si tarikatlyci i da si poluchite vazmezdieto nenaqdeni kradlivi dupeta

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен3/8/17 12:57

    koi v BG esp2stil ot zaplati,samo ot kradene i mufta se praiat pari.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.