4 часа трябваха на магистратите за присъдата. 125 000 лева кръвнина за роднините на убития Махмуд

Часове преди началото на процеса срещу тийнейджъра Нурсен Христов, който уби 30-годишният Махмуд във войната между две фамилии, в Холандия почина небезизвестният Кочана. Той беше дал пистолет на 18-годишния Нурсен, за да убие „душманина на родата“ Махмуд.
Четете утре във всекидневника „24х7 Родопи“
Седем години и пет месеца ще лежи в затвора 18-годишният Нурсен Христов, реши състав на Окръжния съд в Кърджали. Четири часа бяха необходими на магистратите във вторник, за да дадат присъда, близка до максималния размер за убийство, извършено от непълнолетен.
Нурсен поиска съкратено съдебно производство. Той призна изцяло фактите и обстоятелствата в обвинителния акт и по този начин редуцира с 1/3 присъдата си, коментира адвокат Георги Белев. За престъплението тийнейджърът можеше да получи максимално 12 години затвор или 8 лета зад решетките след редукцията.
Припомняме, че Нурсен Христов застреля с преправен газов пистолет 30-годишния Махмуд Х. в района на пазара в Кърджали на 8 февруари м.г. 17-годишният тогава ученик възпроизвел три изстрела, единият от който бил фатален за Махмуд.
Делото започна в 10 часа сутринта, а присъдата бе произнесена в 14 часа.
Множество роднини на застреляния Махмуд посрещнаха 18-годишния кърджалиец пред съдебната палата с викове за смъртна присъда. Част от тях дори не бяха допуснати до заседанието на съда. „Искаме смърт, ще потрошим всичко тук!”, заплашваха близки на Махмуд.
Според прокуратурата, Нурсен е действал в съучастие като извършител с Шукри М., последният действащ като подбудител и помагач, по начин и със средство, опасни за живота на мнозина. Нурсен Х. е разполагал с два преработени в бойни сигнално – газови пистолети и боеприпаси за тях, които е получил от роднината си Шукри М., известен с прякора Кочана. Последният пък се лекуваше от рак в болница в Холандия. Часове преди началото на делото обаче, стана ясно, че 37-годишният Шукри М. е починал в лечебното заведение в Холандия.
Причина за убийството е конфликт между две фамилии заради заживяването на млада жена от единия род с млад мъж от другия род.
„Уплаших се, че аз и майка ми ще пострадаме. Тези хора са лоши, могат да ни запалят къщата. Знаех, че пистолетът е газов и няма да го убия. Исках да го уплаша, само да падне. Избягах после от страх, а не защото исках да се скрия”, това е заявил пред разследващите Нурсен.
18-годишният ще трябва да плати кръвнина на роднините в размер на 125 000 лева.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/6/17 21:36

    Дойде ред на Куша и нешко-мишката...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/6/17 21:44

    И за какво си пропиля живота това момче, сега всичко и наред, момичето, което избяга и се омъжи, е щастливо разбраха се фамилиите, но това момче ще лежи, а умрелия няма да си върне, на това му се вика циганска работа, не защото са роми, а защото са глупави

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/6/17 08:40

    Siganski strasti epizod 1001. . . .

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/6/17 11:14

    ko4ana e jiv lajat 4e e omrql

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/6/17 13:51

    Един. По. Малко

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/6/17 15:46

    съжелявам за момчето.
    фамилиите се разбраха отдавна ,сега ще лежи 8 години в затвора за празно.Дали почина кочана и това не се зне

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/6/17 17:58

    Kochana si otide ot toq svqt

    ОтговорИзтриване
  8. Grim dagi udari vsicki neynite hora te zimaha it nas batkomi te da umirat pove4e da ne vidqat jivot

    ОтговорИзтриване
  9. Grim dagi udari vsicki neynite hora te zimaha it nas batkomi te da umirat pove4e da ne vidqat jivot

    ОтговорИзтриване
  10. Toy tryabva do kraya n.a. jivota dae v zatvor utre I az se ubiqa ot tqah nisto nee 8 godini az pak da ubiya ot tqah 2 ma da leja 16 g

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.