Румен Гайтански – Вълка, е бизнесменът, който ще измъкне „Арда“ от футболното дъно и до 5 години ще вкара кърджалийския клуб в елита на България. Това разкриха пред 24rodopi.com отлично осведомени източници.
Припомняме, че днес спортни издания съобщиха, че се подготвя мащабен футболен проект в Кърджали, като крупен бизнесмен ще застане начело на обновения футболен отбор. Очаква се скоро в управлението на „Арда“ да влязат Емил Кременлиев и Елин Топузаков. Героят от САЩ ’94, ще бъде спортен директор на тима, а легендата на „Левски“ пък ще е новият старши треньор на клуба от Югоизточна Трета лига.
В основата на цялата организация е лично кметът на града инж. Хасан Азис, който е водил преговорите с новия финансов благодетел в Кърджали, като всичко изглежда договорено между страните, които ще работят по грандиозния проект, пише „Спортал Бг“.
През миналия сезон „Арда“ завърши на 16-то място с актив от 36 точки и едва се спаси от изпадане.
Президентът на футболния клуб Рамадан Яшаров коментира пред 24rodopi.com:
"Водени са преговори с много сериозен бизнесмен, който ясно показа, че освен големите инвестиции и бизнес начинанията, които дават препитания на хиляди хора, е готов да помогне и на футбола в Кърджали. Новините са добри за града, и за феновете на "Арда". Виждате в какво бижу се превръща стадион "Дружба". На този терен трябва да играят отбори поне от Втора лига".
Както първи преди месец 24rodopi.com писа, Румен Гайтански е стартирал сериозна инвестиционна програма в Кърджали, като първо ще купи трите „златни“ парцела до Новия мост. Това се случи днес в Община Кърджали, където трите апетитни парцела в парк „Арпезос Север" бяха продадени за 3 492 000 лева. Продажбата на трите имота се извърши като застроителна група с обща площ от 12 208 кв.м.
Терените, закупени от „Грийн партнърс“, са предназначени за обекти с обществено обслужващи дейности, с възможност за функциониране като общ архитектурно-строителен комплекс.
Тръжна документация за участие в търга бяха закупили „Балканстрой Инженеринг" ООД Кърджали, "Грийн партнърс" АД София, „ЕУ Инвест Имобилиен" ЕООД София, „Лидл България ЕООД енд КО"КД  с.Равно поле, ЕТ"Нешо Маринов" Бяла Слатина, но само една фирма подаде ценова оферта и взе участие в търга.
Припомняме, че свързаното с Гайтански дружество „Грийн партнърс - БКС" се грижи за чистотата в община Кърджали. Фирмата спечели през 2014 година обществената поръчка за сметосъбиране, сметоизвозване и почистване на града край Арда. Договорът е за пет години.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/6/17 20:09

    Еее най-после нещо хубаво

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/6/17 21:20

    6to do 5 be hora ili 6te isperat parata i krai na proekta trebva do 3 godini da sme vav parva profesionalna liga

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/6/17 22:35

    Само някой да не остане с грешното впечатление, че терените са продадени срещу обещанието да се инвестира във футбола в Кърджали.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/6/17 22:41

    Интересно ,направо като приказка. Рамо да не си мислиш, че ти ще се разпореждаш с парите на Вълка . Заедно ще си с нас на трибуните,естествено ако някой те почерпи един билет

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/6/17 07:49

    Това е само предположение, граничещо с абсурд.Вярно е че града е жаден за що годе нормален футбол, и футболни страсти, които ни се губят от повече от 27 години, ама нека бъдем реалисти.Тука ми пишат за индустриални зони, скъпи парцели, "зверски инвестиции", а никой не пише от къде ще дойдат хора, които ще работят за тяхното осъществяване.Всеки втори е в чужбина, и всеки трети мисли кога да замине.За смешни пари, работна ръка вече не може да се намери.Така че наистина на човек му минава през ума за някакво пране на пари, които може и да идват от КТБ.Нормален бизнесмен, не може да инвестира много пари в гробищен парк, какъвто се е превърнал нашия град.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/6/17 09:13

    Do 07.49

    Има логика в това което казваш, специално за работната ръка!! То освен хайлази и мамини синчета друго не остана в града, а майсторите които все още са тук са битови алкохолици и без бира и ракия в ръка не работят.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен16/6/17 11:17

    До 7.49 Е ,и ,дори да е така ,пак е сто пъти по добре от нищо.В целия свят футбола е пералня и така си е от веки веков..

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен16/6/17 17:09

    спокойно бе има вече сключен договор за безвъзмездно ползване на стадиона от гайтански за 150г

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.